Да ли су премиум АИ упити вредни новца?

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Тржишта АИ брзих информација нуде упите спремне за употребу за генеративне АИ алате, штедећи време и труд у креирању ефикасних упита.
  • Инжењери АИ брзих информација објављују своје резултате на тржиштима брзих вештачких интелигенција, стварајући висококвалитетне упите који доследно дају жељене резултате.
  • Можете пронаћи специфичне АИ упите за изазовне и јединствене задатке за широк спектар генеративних АИ алата, обично по веома ниској цени.

Успон генеративних АИ алата нас је научио једној ствари: резултати које добијате од АИ алата су добри онолико колико су брзи подаци који дате. Међутим, прављење АИ упутстава која дају сјајне резултате захтева креативност, време и техничко знање.

Зато су се појавила тржишта АИ брзих информација, нудећи јединствене АИ упите које су осмислили стручњаци, продајући вам своју мудрост АИ. Дакле, да ли је вредно купити АИ упит?

Шта су АИ Промпт Маркетплацес?

Тржишта АИ брзих информација су платформе на којима људи купују и продају упите за генеративне АИ алате. Већина тржишта АИ промпт-а наводи огроман распон унапред написаних упита за АИ алате као што су ЦхатГПТ, Мидјоурнеи и Леонардо АИ. Без обзира да ли желите да креирате слике, код, текст или било шта између, можете пронаћи упите спремне за употребу. О томе можете размишљати као о брзом решењу ваших проблема који вас изазивају кад год се суочите са изазовима са креативношћу или су вам потребне идеје да изазовете инспирацију.

  Најбоља РАМ меморија за лаптоп у 2024

Истина, неколико Гоогле претрага ће открити десетине брзих идеја широм веба, тако да би идеја о плаћању АИ упита могла звучати помало чудно. Зашто плаћати за нешто што можете добити бесплатно на Реддит објави или на хиљадама других веб локација на интернету?

Зашто купити АИ упит?

АИ упити нису посебно скупи. Чак и АИ упити са најбољим учинком ће вам вратити само неколико долара, тако да за већину људи цена није проблем са куповином АИ упита. Право питање се своди на излаз и квалитет, што су само неки од разлога због којих бисте могли да размислите о куповини јединственог АИ упита.

1. Недостатак стручности за подстицање

Ако се борите да напишете ефикасне АИ упутства, то може бити фрустрирајуће и осећати се као да се само вртите. Без обзира колико онлајн водича прочитате или колико експериментишете са фразирањем, чини се да не напредујете. У овом случају, куповина унапред направљеног обавештења може бити прагматично решење. Брзи креатори су већ уложили напоран рад на оптимизацији избора речи, структурирању и тестирању које вам је тешко. Њихова стручност штеди вам време и нагађања.

2. Квалитет и доследност

Тржишта АИ упита садрже упите које креирају професионалци који, за разлику од већине оних који користе АИ алате, професионално креирају АИ упите – не само као хоби, већ и као посао. Они проводе време понављајући, усавршавајући и тестирајући своје упите како би били сигурни да су највишег квалитета и да могу доследно да испоручују резултате које обећавају (доследност је кључни део зашто бисте могли да платите!).

  Можете ли да се пријавите на радни дан од куће?

3. Специфични резултати

Једна од предности куповине упита са АИ тржишта је њихов уски фокус на специфичне случајеве употребе. Ова унапред направљена упутства циљају на прецизне задатке које може бити фрустрирајуће тешко самостално извршити. Међутим, врло је вероватно да је инжењер АИ промпт-а провео време у изради савршеног АИ промпта за ваш проблем.

Да ли АИ Маркетплаце упити заиста раде?

Видели смо вредност коју би требало да створе тржишта вештачке интелигенције, али да ли упити на тржишту АИ функционишу онако како се оглашавају? Пробали смо са проблемом из стварног живота.

Желео сам да направим слику користећи ДАЛЛ-Е са цветном темом и натписом „Цреатинг Витх АИ“. Упркос томе што сам био прилично искусан са подстицањем АИ слике, ово је и даље било изазовно. Постоји неколико АИ брзих тржишта које можете изабрати, али смо одлучили да користимо ПромптБасе за ову демонстрацију. ПромптБасе је једно од водећих АИ брзих тржишта, са разноликим каталогом АИ упита.

Да бисмо решили наш проблем, тражили смо промпт који ће нам помоћи да користимо прилагођене текстове на ДАЛЛ-Е и пронашли смо овај упит који обећава Фотореалистичне слике са текстуалним знацима.

Узели смо брзу датотеку, и уз неколико подешавања и неколико долара, резултати су били спремни.

Имајте на уму да на горњој АИ слици, руже нису лукав део. Многи АИ алати за претварање текста у слику посебно се боре са генерисањем јасног и тачног текста, тако да је поседовање тако лако читљивог текста одлично. Поврх свега, могу поново да користим упит више пута, кад год пожелим.

  14 економичних опција микрофона за ваше Иоутубе/Твитцх стримове

Осим проблема са додавањем натписа сликама, наћи ћете упите на ПромптБасе-у (и другим тржиштима АИ промпта као што су ПромптХеро, ПромптСеа, ЦхатКс, итд.) који вам помажу да заобиђете све већу листу ограничења за генеративне АИ алате.

Можда вам је потребан ЦхатГПТ да напишете одређени код, а он одбија јер мисли да покушавате да креирате малвер. Или можда покушавате да креирате садржај на поларизовану или контроверзну тему, а он одбија да помогне јер мисли да покушавате да злоупотребите алатку. Тржишта АИ брзих информација имају брзе трикове који ће вам помоћи и коштају само неколико долара да бисте добили приступ, помажући вам да прескочите сате покушаја и грешака и пронађете решење за своје проблеме са АИ брзином.