Да, можете инсталирати Виндовс на Цхромебоок: ево како

Кључне Такеаваис

 • Инсталирање Виндовс-а на Цхромебоок омогућава приступ ширем спектру апликација, али пазите на потенцијална хардверска ограничења.
 • Уверите се да ваш Цхромебоок испуњава неопходне системске захтеве пре него што покушате да преузмете Виндовс.
 • Након инсталације оперативног система Виндовс, обавезно инсталирајте потребне драјвере да бисте прилагодили и оптимизовали своје подешавање.

Виндовс 10 је свестран и моћан конкурент ЦхромеОС-у. Иако ваш Цхромебоок можда не долази у пакету са Виндовс-ом, и даље можете да инсталирате ОС пратећи једноставан процес.

Како ће инсталирање Виндовс-а променити ваш Цхромебоок

Инсталирање Виндовс-а на Цхромебоок-у ослободиће ваш уређај ограничења ЦхромеОС-а и омогућити вам приступ фантастично великом избору Виндовс апликација. Нажалост, није без недостатака.

Виндовс је захтеван оперативни систем, па ћете можда открити да претходно довољан хардвер вашег Цхромебоок-а није довољно моћан да уопште уради много на Виндовс-у. Чак и након што сте успешно креирали оно што неки називају „Цхрултрабоок“, можда ћете више волети ЦхромеОС.

Имајте на уму да ћете морати да се решите Цхроме ОС-а осим ако немате два диска — двоструко покретање ЦхромеОС-а и Виндовс-а на истом диску није могуће.

Пре него што преузмете Виндовс 10, такође треба да проверите на цхроме://систем да ваш Цхромебоок има најмање 20 ГБ простора на чврстом диску, 2 ГБ РАМ-а и 1 ГХз процесорске снаге, мада је препоручљиво више.

  Решите проблем са компонентама система Виндовс који се морају поправити

Преузимање Виндовс-а на Цхромебоок је ризично, а поновно инсталирање ЦхромеОС-а је компликовано. Одмерите потенцијални ризик за Цхромебоок и гаранцију и опрезно инсталирајте Виндовс 10.

Преузмите Виндовс и припремите УСБ за покретање

Да бисте инсталирали Виндовс на свој Цхромебоок, мораћете да преузмете званични Виндовс 10 ИСО датотеку и припремите УСБ диск за покретање за покретање. Требало би да креирате овај инсталатер користећи посебан Виндовс или Линук уређај.

Иако можете да креирате диск јединице за покретање помоћу алатке за опоравак Цхромебоок-а, чини се да ова метода најбоље функционише за Линук дистрибуције. Обично не ради са Виндовс ИСО-овима и, што је још горе, Цхромебоок Рецовери Утилити ставља УСБ дискове у стање само за читање које је фрустрирајуће поништити. Уместо тога, требало би да креирате Виндовс 10 инсталатер користећи Руфус или сличан програм.

Приступите режиму програмера и инсталирајте УЕФИ фирмвер

Када припремите УСБ за покретање, мораћете да онемогућите заштиту од писања на Цхромебоок-у. Метод који треба да користите да то урадите зависи од вашег модела Цхромебоок-а, али можете га утврдити тако што ћете проверити МрЦхромебок.тецх вики. Пратите савете дате на линку поред вашег конкретног модела Цхромебоок-а.

Наставите да инсталирате УЕФИ фирмвер:

 • Почните тако што ћете укључити режим програмера.
 • Након што се пријавите на свој налог, отворите Конзолу за програмере (Цтрл + Алт + Рефресх).
 • Унесите цхронос као име вашег локалног хоста, а затим унесите ову команду:
   cd; curl -LO mrchromebox.tech/firmware-util.sh && sudo bash firmware-util.sh 
 • Када се појави УЕФИ Фласх прозор, унесите 2 да бисте изабрали опцију Инсталирај/ажурирај УЕФИ (пун РОМ) фирмвер.
 • Унесите И да бисте потврдили свој избор, а затим унесите У да бисте потврдили да желите да инсталирате фирмвер компатибилан са УЕФИ.
 •   Шта је ВаасМедиц Агент Еке у оперативном систему Виндовс 10?

  Коначно, појавиће се упит са питањем да ли желите да направите резервну копију свог основног фирмвера. Ово је од виталног значаја јер вам омогућава да се вратите на ЦхромеОС ако одлучите да подешавање Цхултрабоок-а није за вас.

 • Уверите се да сте уметнули резервни, засебни УСБ диск.
 • Потврдите да желите да флешујете фирмвер .ром на свој УСБ диск тако што ћете унети број поред њега на листи уређаја.
 • Када завршите са инсталирањем новог УЕФИ фирмвера и направите резервну копију старог ЦхромеОС фирмвера, спремни сте да почнете да инсталирате Виндовс на свој Цхромебоок. Такође можете да поништите промене које сте направили да бисте онемогућили заштиту од писања – на пример, можете поново да инсталирате шраф за заштиту од писања ако га ваш Цхромебоок има.

  Покрените Виндовс Инсталлер на свом Цхромебоок-у

  Коначно, спремни сте да инсталирате Виндовс.

 • Искључите Цхромебоок.
 • Укључите свој Виндовс УСБ инсталатер за покретање.
 • Притисните дугме за напајање да бисте поново покренули Цхромебоок.
 • Притисните тастер ЕСЦ чим се Цхромебоок покрене да бисте приступили БИОС-у.
 • Идите до подешавања редоследа покретања и подесите редослед покретања тако да ваш УСБ диск буде први уређај за покретање.
 • Поново покрените Цхромебоок и сачекајте да се покрене у Виндовс инсталациони мени. Мораћете да повежете УСБ тастатуру или миш да бисте се кретали кроз инсталатер.
 • Наставите кроз Виндовс инсталатер:

 • Подесите своје основне поставке и кликните на Инсталирај одмах.
 • Од вас ће бити затражено да унесете шифру производа. Изаберите Немам кључ производа, а затим изаберите жељену верзију оперативног система Виндовс са падајуће листе.
 • Изаберите Прилагођено: Инсталирајте само Виндовс (напредно) када се од вас затражи да изаберете процедуру инсталације. Можете реорганизовати своје партиције како год желите, али се препоручује да инсталирате Виндовс на највећу партицију.
 •   Како лакше покренути Виндовс софтвер на Линук-у уз Боттлес

  Када се Цхромебоок поново покрене или врати на почетак инсталационог програма, уклоните УСБ инсталациони програм и поново покрените уређај. Ако је инсталација била успешна, ваш Цхромебоок би требало да се покрене до последњег одзивника за подешавање оперативног система Виндовс.

  Преузмите Виндовс драјвере и прилагодите своје подешавање

  Иако сте можда прошли тешку фазу инсталирања Виндовс-а на Цхромебоок-у, још увек морате да инсталирате неколико драјвера пре него што ваш нови оперативни систем буде спреман за употребу. Најједноставнији метод за проналажење правих драјвера за ваш Цхромебоок укључује Цоолстар Помоћник за инсталацију Цхромебоок-а за Виндовс.

  Управљачки програми које ћете морати да преузмете су специфични за уређај, па је препоручљиво да верујете у туторијале које вам даје Цоолстар. Осим тога, можете предузети основне кораке да прилагодите Виндовс 10 и инсталирате неколико додатних апликација за прилагођавање оперативног система Виндовс ако нисте задовољни понуђеним основним опцијама.