Desni klik ne radi u Wordu ili PowerPointu [Popravka]

Десни клик не ради у Ворду или ПаверПоинту [Поправка]

Десни клик је основна функција која омогућава приступ широком спектру команди у програмима као што су Ворд и ПаверПоинт. Међутим, када ова функција не ради, то може значајно ометати ваш рад. У овом чланку ћемо истражити различите узроке који могу довести до тога да десни клик не ради у Ворду или ПаверПоинту и пружити ефикасна решења за њихово решавање.

Преглед садржаја

Узроци и решења за проблем са десним кликом

1. Неисправна мишица или тачпад

Први корак у решавању проблема са десним кликом је провера исправности мишице или тачпада. Ово можете учинити тако што ћете спојити другу мишицу или тачпад на рачунар и проверити да ли десни клик ради. Ако десни клик ради са новом мишицом, тада је проблем са оригиналном мишицом или тачпадом и требало би да размислите о његовој замени.

  Како одложити е-пошту у Гмаил-у

2. Конфликти са програмима трећих страна

Одређени програми трећих страна могу да уђу у сукоб са Вордом и ПаверПоинтом и спрече десни клик да ради. Да бисте решили овај проблем, затворите све непотребне програме и проверите да ли проблем и даље постоји. Ако десни клик почне да ради након затварања програма трећих страна, идентификујте сукобљени програм и уклоните га.

3. Подешавања тачпада

На лаптопима и преносним рачунарима, подешавања тачпада могу утицати на рад десног клика. Идите у подешавања тачпада на вашем рачунару и проверите да ли је омогућено кликање десним тастером. Ако није, омогућите га и проверите да ли десни клик ради.

4. Неисправни драјвери мишице

Застарели или неисправни драјвери мишице такође могу довести до проблема са десним кликом. Ажурирајте драјвере мишице тако што ћете посетити веб локацију произвођача мишице и преузети најновије драјвере. Након што инсталирате драјвере, проверите да ли је проблем решен.

5. Корупција датотеке регистра

Датотеке регистра садрже важне подешавања за функционисање програма. Корупција у овим датотекама може довести до различитих проблема, укључујући и проблеме са десним кликом. Покрените СФЦ скенирање на вашем рачунару тако што ћете отворити командну линију (аdm) и унети команду „sfc /scannow“. СФЦ скенирање ће пронаћи и поправити све оштећене датотеке регистра.

Дијагностика и решавање проблема

1. Покрените Ворд или ПаверПоинт у безбедном режиму

Покретање Ворда или ПаверПоинта у безбедном режиму може помоћи у идентификацији да ли су додаци или проширења узрок проблема са десним кликом. Да бисте покренули Ворд или ПаверПоинт у безбедном режиму, притисните и држите тастер Цтрл док не покренете програм. Ако десни клик ради у безбедном режиму, онемогућите додатке један по један и проверите да ли се проблем враћа.

  Зашто мој Фацебоок догађај приказује погрешно време?

2. Проверите подешавања заштите од макро вируса

У Ворду и ПаверПоинту, подешавања заштите од макро вируса могу онемогућити десни клик на одређене објекте. Идите у Опције > Центар поверења > Подешавања центра поверења > Подешавања заштите од макро вируса. Омогућите све макро подешавања и проверите да ли се проблем решио.

3. Ресетујте подешавања Ворда или ПаверПоинта

Ако све остало не успе, можете покушати да ресетујете подешавања Ворда или ПаверПоинта на подразумеване вредности. То ће поништити све прилагођене поставке, укључујући и оне које могу изазвати проблем са десним кликом. Да бисте ресетовали подешавања, идите у Опције > Додатно > Ресетуј и одаберите „Ресетуј све опције на подразумеване вредности“.

Закључак

Проблем са десним кликом у Ворду или ПаверПоинту може бити фрустрирајући, али је обично лако решив. Следећи кораке објашњене у овом чланку, можете дијагностиковати узрок проблема и применити одговарајуће решење. Ако проблем и даље постоји након што испробате све предложене решења, обратите се стручњаку за помоћ.

Често постављана питања (ФАК)

1. Како могу да проверим да ли је датотека регистра оштећена?

Можете да покренете СФЦ скенирање тако што ћете отворити командну линију (аdm) и унети команду „sfc /scannow“. СФЦ скенирање ће пронаћи и поправити све оштећене датотеке регистра.

2. Да ли ће ресетовање подешавања Ворда или ПаверПоинта избрисати моје датотеке?

Не, ресетовање подешавања неће избрисати ваше датотеке. Међутим, ће поништити све прилагођене поставке, укључујући и оне које могу изазвати проблем са десним кликом.

3. Које су неке најчешће узроци проблема са десним кликом?

Најчешћи узроци проблема са десним кликом укључују неисправну мишицу, конфликте са програмима трећих страна, неисправне драјвере мишице и корупцију датотеке регистра.

  9 бесплатних опција за складиштење датотека у облаку за личну и пословну употребу

4. Да ли могу да користим тастатуру да активирам десни клик?

Да, можете да користите комбинацију тастера Схифт + Ф10 да активирате десни клик.

5. Зашто десни клик не ради у менисима?

Менији прозора обично имају своје контекстно меније који се могу приказати коришћењем тастера за апликације на тастатури или кликом левим тастером миша идржањем тастера Цтрл. Десни клик можда неће радити у менијима ако је опција „Користи тастер за апликације да се отворе контекстни менији“ омогућена у подешавањима Windows-а.

6. Могу ли да променим тастер који активира десни клик?

Да, можете да промените тастер који активира десни клик тако што ћете ићи у Контролну таблу > Лакоћа приступа > Центар за лакоћу приступа > Учини лаптоп доступнијим > Поставите тастер за миш.

7. Зашто се десни клик отвара на погрешном месту?

Десни клик се може отворити на погрешном месту ако је померање миша подешено на високу осетљивост. Идите у Контролну таблу > Миш > Опције показивача и подесите осетљивост миша на нижи ниво.

8. Могу ли да пријавим проблем са десним кликом компанији Мицрософт?

Да, можете да пријавите проблем са десним кликом компанији Мицрософт путем Мицрософтовог форума за подршку или путем њи