Достојна алтернатива Гоогле аналитици?

Шта је нова Гоогле аналитика 4 о којој сви причају?

Да ли добијате обавештење на налогу Гоогле аналитике у којем се од вас тражи да пређете на њихову нову платформу?

Гоогле је званично објавио да повлачи своју Универзалну аналитику и прелази на Гоогле аналитику 4.

Ако се суочавате са дилемом да ли је право време да испробате друге аналитичке алате, наставите да читате овај чланак.

Шта је Гоогле аналитика 4?

Гоогле аналитика 4 је најновије ажурирање Гоогле-ове популарне платформе Универсал Аналитицс. Помаже вам да пратите посетиоце на вашој веб локацији, њихово понашање и друга битна мерила везана за саобраћај.

Можете да користите податке са контролне табле Универзалне аналитике да бисте креирали боље маркетиншке и процесе извршења за ваша предузећа на мрежи.

Иако је Гоогле аналитика 4 актуелна тема, то није ново ажурирање на њиховом путу ка аналитичким производима.

Године 2005. Гоогле је купио Урцхин Аналитицс и поново покренуо платформу издавањем класичне верзије Гоогле аналитике. Следеће велико ажурирање дошло је 2013. године, доносећи Гоогле-ову тренутну платформу за аналитику на веб, Универсал Аналитицс.

Са новом Гоогле аналитиком 4, доживећете нови изглед контролне табле за аналитику и промењен ток навигације. Иако ће вам можда требати неко време да се упознате са новом платформом за аналитику, сигурно је да ће све нове функције ићи само у Гоогле аналитику 4.

Изазови са Гоогле аналитиком 4

Заиста, прелазак са Универзалне аналитике на ГА4 није лак; промена је та која одржава технологију да се развија за бољу будућност. И зато је Гугл дао довољно времена корисницима да науче његову нову платформу.

Упркос томе, нова платформа Гоогле Аналитицс 4 има много промена, што отежава усвајање. Ево неких од значајних промена:

 • Нема стопе посете само једне странице: Нова платформа замењује стопу посете само једне странице са „Ангажоване сесије“. То значи да Гоогле жели да се више фокусирате на стопу ангажовања публике у поређењу са провером ко је напустио вашу веб локацију.
 • Промена модела праћења: Видећете да је један од важних показатеља – циљеви, замењен конверзијама. Добијате дугме за пребацивање да бисте подесили догађаје као конверзије.
 • Стручно извештавање: Са Гоогле аналитиком 4 добијате приступ менију за анализу који вам помаже да креирате извештаје користећи различите параметре праћења догађаја. Иако је то побољшана функција, потребно вам је искуство у руковању и визуелизацији прикупљених података.
 • Недостају историјски подаци: За сада немате приступ својим историјским подацима у Гоогле аналитици 4. То је као да почнете испочетка, али ћете моћи да приступите подацима за претходних шест месеци после 1. јула 2023.

Можда се запитате да ли је вредно да се одлучите за Гоогле аналитику 4 са свим горе наведеним изазовима? Да ли имате могућност да испробате друге аналитичке платформе осим Гоогле-а?

  Безбедни АПИ-ји и веб апликације са Пробели ДАСТ скенером

Срећом, одговор је да! Цлицки Аналитицс је алатка доступна на тржишту коју можете размотрити као алтернативу Гоогле аналитици 4.

Сада, хајде да ускочимо да сазнамо више о Цлицки аналитици.

Увод

Цлицки Аналитицс је бесплатна аналитичка платформа заснована на облаку, алтернатива Гоогле аналитици отвореног кода. Нуди податке о саобраћају у реалном времену као што су број посетилаца, број кликова, догађаји, органске претраге, стопе посете само једне странице и скоро све што добијате на контролној табли Гоогле Универсал Аналитицс.

Било да сте мала фирма или организација предузећа, можете лако да уградите Цлицки Аналитицс код без успоравања веб локације.

Осим тога, не морате да пролазите кроз све проблеме на које бисте могли да наиђете док прелазите на Гоогле аналитику 4. На пример, нетачност у израчунавању сесија и приказа страница због недостајућих историјских података.

Иако постоји много других фактора које треба размотрити Цлицки у односу на ГА4, хајде да погледамо неке од најбољих карактеристика Цлицки-ја да бисмо олакшали вашу одлуку.

Карактеристике

Неке битне карактеристике које постављају Цлицки испред Универсал Аналитицс-а су топлотне мапе, подељени тестови, видео аналитика, аудио аналитика и детаљна анализа путање. Хајде да детаљно прегледамо сваки од њих.

Хеатмапс

Топлотне мапе вам показују где посетиоци кликну на вашу веб локацију. То значи да можете уклонити нагађање о томе да ли посетиоци кликну на ваш позив на акцију. Када сазнате где тачно кликну на веб локацији, можете да оптимизујете своје позиве на акцију и побољшате стопу конверзије за ваше онлајн пословање.

Цлицки олакшава преглед топлотне карте за страницу са саме веб локације. То је добра карактеристика јер не морате да напуштате своју веб локацију да бисте утврдили понашање купаца.

Осим тога, можете да подесите и период за топлотне мапе за праћење побољшања перформанси након измене позива на акцију.

Догађаји

Догађаји укључују праћење одређених активности везаних за Јавасцрипт, као што су отварање менија, клик на везу, праћење одлазних веза, претплате на е-пошту и дугмад за преузимање.

Анализа путање

Анализа путање је алат за прављење тока сличан току за праћење конверзија који је доступан у Универзалној аналитици. Омогућава вам да креирате низ корака кроз које посетиоци пролазе и пратите пут купца на сваком кораку тока.

Можете да подесите до 5 страница за прављење тока. На овај начин можете открити која страница одбацује ваше клијенте и радити на оптимизацији страница.

Велики екран

Ово је невероватна функција за проверу свих статистика саобраћаја на вашој веб локацији у једном оквиру прозора. Цлицки-јев велики екран вам пружа преглед ваших омиљених статистика у реалном времену помоћу 1-минутног дугмета за освежавање.

Неки од кључних параметара које можете проверити су:

 • Посетиоци у реалном времену
 • Голови
 • Акције посетилаца
 • Време ангажмана
 • Стопа посете само једне странице
 • Праћени приход
 • Топ странице
 • Најтраженији термини
  Како да репродукујете пројекцију слајдова слика на Цхромецаст-у

и још много тога.

Голови

Ако користите циљеве за праћење поена конверзије, можете се ослонити на Цлицки јер Гоогле аналитика 4 не укључује циљеве. То ће вам помоћи да одредите шта функционише и како да се окренете ако посетиоци нису ангажовани.

Постављање циља је једноставно у Цлицки-у, а такође можете да подесите подељено тестирање за своје странице. На овај начин можете испробати различите верзије исте странице и одлучити се за страницу са најбољим резултатима.

Интеграције трећих страна

Као платформа за аналитику отвореног кода, Цлицки нуди многе подржане интеграције. Можете лако да интегришете Цлицки са популарним системима за управљање садржајем као што су ВордПресс, Схопифи, Скуареспаце, Веебли, Јоомла, Друпал и БигЦоммерце.

Осим тога, можете да упарите Цлицки Аналитицс са другим алатима у настајању као што су Смарти, ГоДадди програмер веб локација, алати за А/Б тестирање као што су Цонверт Екпериенцес и ВХМЦС, платформа за аутоматизацију веб хостинга.

Прицинг

Цлицки је доступан у бесплатним и плаћеним плановима цена, а ви можете изабрати онај који одговара вашим захтевима. Када се региструјете на Цлицки-у, добијате 21-дневни пробни период да истражите све њихове премиум услуге.

На пример, можете бесплатно да пратите до 3 веб локације и 1 милион прегледа страница дневно из њихових плаћених планова током пробног периода.

Бесплатни план

Ако први пут почињете да користите Цлицки, можете испробати њихов бесплатни план за праћење једне веб локације са до 3000 дневних приказа страница. Са бесплатним планом добијате приступ свим основним функцијама као што су контролна табла за аналитику, подаци у реалном времену, виџети, појединачне радње посетилаца, препоруке садржаја и још много тога.

Про План

Ако водите приватну мрежу за блоговање, можете се одлучити за Про план, где можете пратити до 10 веб локација и до 30.000 дневних прегледа плаћајући само 9,99 УСД месечно.

Про Плус план

Про Плус план укључује све премиум функције, омогућавајући вам да пратите до 10 веб локација и 30.000 прегледа дневно. Осим тога, такође добијате приступ ексклузивним функцијама Цлицки-ја као што су Хеатмапс и надгледање радног времена које вам помажу да добијете бољи увид у корисничко искуство.

Про Платинум

Ту је и Про Платинум план где добијате све функције које нуди Цлицки са проширеним ограничењем приказа страница од 100.000 дневних прегледа. Са овим планом можете пратити до 30 веб локација плаћајући само 19,99 УСД месечно или једнократну годишњу накнаду од 159,99 УСД.

Прилагођени план

Уз овај назив плана, можете контактирати Цлицки-јевог менаџера налога и затражити прилагођени план праћења веб локације који одговара вашим захтевима.

Алтернативе

Иако је Цлицки одлична платформа за праћење аналитике, ево неких Цлицки алтернативних алата које можете размотрити за праћење података о саобраћају.

Фатхом

Фатхом је поуздана платформа за аналитику која не угрожава приватност ваших података. То је компанија усаглашена са ГДПР, ЦЦПА, еПриваци, ПЕЦР-ом која усмерава свој саобраћај кроз инфраструктуру у власништву Европе.

  Како копирати и налепити руком писани текст као откуцани текст на иПад-у

За разлику од Гугла, Фатхом не тражи од вас обавештења о колачићима, тако да не чува ваше податке. Осим тога, бржи је од многих аналитичких платформи доступних на тржишту и заобилази већину скрипти за блокирање огласа на различитим претраживачима.

Почетак рада са Фатхомом је једноставан. Баш као Цлицки или Гоогле Аналитицс, потребно је да уградите Јавасцрипт код на своју веб локацију и проверите све праћене податке о саобраћају на контролној табли Фатхом аналитике.

Њихова основна цена почиње од само 14 долара месечно, што вам омогућава да пратите до 100.000 месечних прегледа страница.

Микпанел

Микпанел је још један алат за анализу података који користе водеће компаније као што су Убер, Ракутен, Екпедиа и многе друге за праћење својих података. Неке од његових карактеристика, попут извештаја о визуелизацији и корака тока, помогле су Микпанел-у да постане избор за више од 7000 купаца који плаћају.

Микпанел користи праћење засновано на догађајима, као што је нова продаја на веб локацији или подношење обрасца, и прикупља све податке о понашању клијената.

Решења за интеграцију података и праћење производа помажу вам да стекнете бољи увид у своје клијенте. Можете да користите ове увиде да донесете боље пословне одлуке и задржите своје клијенте на својој платформи.

Као и Цлицки, Микпанел долази бесплатно са ограничењем од 100 хиљада корисника месечно. У оквиру бесплатног плана, можете приступити неограниченом праћењу историје података и основним извештајима о анализи података као што су токови, токови и увид у податке и истражити опције.

За напредне функције као што су моделирање података, групна аналитика и додаци за цевовод података, можете се претплатити на Микпанел план раста почиње од 25 УСД месечно.

Матомо

Матомо је једна од популарних Цлицки алтернатива која осигурава 100% власништво над подацима и штити приватност ваших корисника. Бесплатан је, безбедан и захтева мање ручне конфигурације него Цлицки Аналитицс.

Матомо нуди моћне функције као што су топлотне мапе, снимци сесије, медијска аналитика и А/Б тестирање које вам помажу да разумете понашање ваших купаца и доносите исправне пословне одлуке.

Ако сте корисник Матомо Цлоуд-а и имате ВордПресс веб локацију, можете лако да инсталирате њихов ВП-Матомо додатак да бисте добили сав увид у аналитику купаца на своју ВордПресс контролну таблу. Сви подаци се чувају на вашем серверу, дајући вам потпуну контролу над вашим подацима.

Завршне речи

Сада сте свесни да ће Универзалну аналитику заменити Гоогле аналитика 4, који је ваш план? Ако се и даље суочавате са овом дилемом, не журите! Имате довољно времена да одлучите јер Универсал Аналитицс престаје да важи 1. јула 2023.

Овај чланак ће вам помоћи да разјасните своју дилему да изаберете Цлицки у односу на Гоогле Аналитицс 4 и истражите друге опције за анализу података доступне на вебу.

Затим можете погледати алате за праћење саобраћаја на веб локацији уживо.