Emitovanje na uređaj ne radi u Windows 11/10

Емитовање на уређај не ради у Windows 11/10

Увод

Емитовање на уређај је популарна функција у Windows која вам омогућава да бежично прослеђујете садржај са вашег рачунара на друге уређаје као што су телевизори, пројектори и паметни телефони. Међутим, повремено можете наићи на проблеме са овом функцијом, нарочито ако користите Windows 11 или Windows 10. Овај свеобухватни водич ће вам показати како да решите најчешће проблеме и поново емитујете садржај без потешкоћа.

Х2 Најчешћи проблеми са емитовањем на уређај

* Уређаји се не препознају: Ваш рачунар не може да пронађе уређаје за емитовање, чак ни ако су повезани на исту Wi-Fi мрежу.
* Повезивање не успева: Ваш рачунар се повезује са уређајем за емитовање, али видео и аудио сигнал се не шаље.
* Прекиди у емитовању: Емитовање се нагло прекида, што отежава континуирано гледање.
* Лош квалитет емитовања: Видео и аудио сигнал је прекинут или нејасан, што отежава уживање у садржају.
* Некомпатибилни уређаји: Ваш рачунар или уређај за емитовање нису компатибилни са функцијом емитовања на уређај.

Х3 Решења за најчешће проблеме

Х3.1 Уређаји се не препознају

* Проверите повезаност са Wi-Fi мрежом: Уверите се да су и ваш рачунар и уређај за емитовање повезани на исту Wi-Fi мрежу.
* Проверите компатибилност уређаја: Користите само уређаје који подржавају Miracast или DLNA стандард.
* Ажурирајте драјвере мрежне картице: Ажурирајте драјвере мрежне картице на најновију верзију са веб локације произвођача рачунара или матичне плоче.
* Поново покрените уређаје: Поново покрените рачунар и уређај за емитовање како бисте освежили мрежну везу.

  Када Сомбра долази на ПС4?

Х3.2 Повезивање не успева

* Проверите безбедносне поставке: Уверите се да ваш уређај за емитовање није подешен на „Само ПИН“ или „Блокирај неоторизоване уређаје“.
* Онемогућите антивирусни софтвер: Времено онемогућите антивирусни софтвер на рачунару, јер може ометати повезивање са уређајем за емитовање.
* Проверите физичке везе: Уверите се да нема лабавих или оштећених каблова или конектора.
* Покушајте са ручним повезивањем: На већини уређаја за емитовање можете ручно да пронађете и повежете се са својим рачунаром помоћу опције „Уноси“.

Х3.3 Прекиди у емитовању

* Проверите снагу Wi-Fi сигнала: Прекиди у емитовању могу бити узроковани слабим или нестабилним Wi-Fi сигналом. Побољшајте сигнал прилагођавањем положаја рутера или коришћењем проширивача опсега.
* Затворите непотребне програме: Затворите непотребне програме на рачунару и уређају за емитовање, јер велика потрошња пропусног опсега може довести до прекида.
* Ажурирајте софтвер уређаја: Уверите се да је и ваш рачунар и уређај за емитовање ажуриран на најновију верзију софтвера.
* Ресетујте уређаје за емитовање: На већини уређаја за емитовање можете их ресетовати на подразумеване поставке да бисте решили проблеме са повезивањем.

Х3.4 Лош квалитет емитовања

* Проверите разрешење екрана: Одаберите најприкладније разрешење екрана за ваш уређај за емитовање у подешавањима екрана Windows-а.
* Подесите битрејт: Повећајте битрејт емитовања у подешавањима уређаја за емитовање да бисте побољшали квалитет слике и звука.
* Користите кабл за директну везу: Ако је могуће, користите ХДМИ или ДП кабл за директну везу рачунара са уређајем за емитовање како бисте избегли проблеме са бежичним преносом.

Х3.5 Некомпатибилни уређаји

* Проверите техничке спецификације: Проверите техничке спецификације рачунара и уређаја за емитовање да бисте потврдили њихову компатибилност са функцијом емитовања на уређај.
* Користите адаптер: Ако су ваши уређаји некомпатибилни са Мирацаст-ом или ДЛНА-ом, размислите о коришћењу адаптера за емитовање који може да омогући емитовање са неподржаних уређаја.

  Како отићи на почетни екран на иПхоне Кс-у

Закључак

Проблеми са емитовањем на уређај у Windows-у могу бити фрустрирајући, али уз праве кораке можете брзо да их решите и поново уживате у бежичном прослеђивању садржаја. Доследно примењујући решења описана у овом водичу, можете превазићи уобичајене проблеме и успоставити стабилно и задовољавајуће искуство емитовања. Не заборавите да испробате различита решења и да се обратите произвођачима уређаја за стручнију помоћ ако је потребно.

ФАК

1. Да ли су сви уређаји компатибилни са функцијом емитовања на уређај у Windows-у?

Не, само уређаји који подржавају Мирацаст или ДЛНА стандард могу да примају емитовани садржај.

2. Да ли могу да емитујем садржај на више уређаја истовремено?

Не, тренутно је могуће емитовати садржај само на један уређај у исто време.

3. Да ли је потребан интернет за емитовање на уређај?

Не, функција емитовања на уређај не захтева интернет везу. Уређаји се повезују директно једни са другима преко Wi-Fi-ја за пренос садржаја.

4. Да ли се могу и даље користити друге функције рачунара током емитовања?

Да, можете да наставите да користите друге функције рачунара као што су прегледање интернета, играње игрица или рад на документима током емитовања.

5. Да ли постоје ограничења у формату или величини фајла за емитовани садржај?

Да, различити уређаји за емитовање могу имати ограничења у формату фајла, величини фајла или типу садржаја који се може емитовати. Препоручује се да проверите спецификације свог уређаја за емитовање за више детаља.

6. Да ли је функција емитовања на уређај доступна у свим верзијама Windows-а?

  11 најбољих видео продајних платформи за трансформацију ваше продајне стратегије

Да, функција емитовања на уређај је доступна у Windows