ГеоГуесср савети: Како доследно победити

Можда ће изгледати као да би било тешко пронаћи своју прецизну локацију на мапи света на основу онога што видите око себе, али стотине врхунских играча ГеоГуесср-а могу то да ураде без икаквих проблема.

Почевши од игре географије, можда ће вам бити од помоћи да чујете неколико савета и предлога са почетницима на уму. Биће потребно много рада и времена да достигну ниво њихове вештине.

Основни савети у наставку ће вам помоћи да започнете потрагу за укупним резултатом. Да бисте то урадили у кругу ГеоГуесср-а, морате да знате где се на планети налази ваша камера.

Једном када знате основе погађања земље, не бисте требали превише бринути о покушају да откријете тачан град и улицу унутар те земље. Можете бити добри у игрању режима игре „Цоунтри Стреак“.

Гоогле Стреет Виев је доступан у скоро 100 земаља, због чега је немогуће изабрати само једно место за истраживање. Међутим, савети у наставку би требало да вам помогну да урадите управо то.

Шта мислите под ГеоГуесср?

ГеоГуесср је игра заснована на географији која ће тестирати способност играча да препознају и памте своје окружење на различитим местима широм света користећи Гоогле Стреет Виев. Мапа ће бити дата сваком играчу како би могли да је погледају. Током игре, играчи могу изабрати много различитих начина за игру.

Морате да кликнете на место на мапи поред вас. Број поена које добијете зависи од тога колико се ваш избор подудара са вашим местом у Стреет Виев-у.

Нормалне ГеоГуесср игре имају бодове у распону од 0 за антиподно нагађање, што је тешко постићи самостално, до 5000 поена за погађање у кругу од око 150 метара. У једној игри има пет кола и имате шансу да добијете савршен резултат од 25.000 поена.

Израз „забавно и едукативно“ треба да се користи заједно да опише примарни циљ ГеоГуесср-а, јер је то оно о чему се апликација ради.

Можете играти ако желите да покажете пријатељима да знате више о географији од њих. Ако желите да решите спор око тога ко је бољи у истицању оријентира током вожње, онда је то такође корисно.

Концепт ГеоГуесср

Гоогле Стреет Виев ће се користити да види колико добро играчи могу да препознају своје окружење у различитим деловима света у ГеоГуесср-у. Током игре, играчи могу да бирају између неколико различитих начина да играју. Баттле Роиале, Даили Цхалленге, Цоунтри Стреак и Екплорер Моде су типови игара.

Баттле Роиале

У овом режиму игре, играчи морају да играју против других онлајн играча. Може укључивати насумичне групе играча или само ваше пријатеље. Да би напредовали у игри, играчи морају да схвате где се налазе пре него што им понестане времена или живота. Игра ће избацити сваког играча из игре све док не остане само једна особа.

Дневни изазов

Овај део игре можете играти само једном дневно. Овде играчи добијају јединствен изазов. Ако можете да победите изазов, то ће вам омогућити да откључате посебне предмете унутар игре.

  Проверите дужину листе у Питхон-у у 3 једноставна корака

Цоунтри’с Стреак

Овај стил игре можете играти сами или у режиму који се зове „Режим изазова“, у коме се корисник такмичи против насумичне особе или пријатеља. Циљ овог режима игре је да играчима пружи много шанси за редом да погоде земље за победу. Ко буде имао највише поена на крају игре биће победник.

Екплорер Моде

Играчи добијају мапу и могу да изаберу земљу са те мапе у режиму Екплорер. У игри за једног играча, они морају дати све од себе да дођу до медаље тако што ће правилно назвати места широм земље.

У овом режиму игре, играчи могу да провере свој укупан напредак, да се крећу по мапи и да доврше изазове у свакој области коју посете да би добили златне медаље.

Тревор Раинболт из Сједињених Држава игра ГеоГуесср-а, али је познатији по свом надимку Раинболт. У видео снимцима које Раинболт објављује, гледаоци могу сазнати више о подешавањима виралних и популарних музичких спотова.

Раинболт објављује своје кратке филмове и друге кратке видео записе на ТикТок-у под називом „Геораинболт“. Поврх тога, поставља и видео снимке на свој ИоуТубе канал.

Током избијања, Раинболт је почео да побољшава своје ГеоГуесср вештине гледајући четири до пет сати дневно.

Фокусирао се на лако препознатљиве оријентире као што су знакови и телефонски стубови и погледао преносе уживо других корисника ГеоГуесср-а. Слично томе, више креатора ТикТок-а је поставило своје ГеоГуесср видео записе на ТикТок, што је помогло овој игрици да постане толико популарна.

У овом чланку ћу вам дати савете и трикове који ће вам помоћи да схватите где се тренутно налазите. Користите ове савете да бисте открили где се налазите у свету, укључујући у којој се земљи и делу света налазите и у ком се граду налазите. Дозволите нам да уђемо у то.

ГеоГуесср савети и трикови

#1. Уклањање земаља које немају покривеност Стреет Виев-ом

Прво сазнајте које земље не покривају Гоогле Стреет Виев да бисте могли да пређете на следећи корак. Пошто ГеоГуесср користи Гоогле Стреет Виев, можете користити процес елиминације да побољшате своје вештине тако што ћете знати које земље и регионе Гоогле Стреет Виев не покрива.

Играње класичне игре вероватно ће завршити у једној од најнасељенијих земаља, попут Сједињених Држава, Русије или Аустралије.

#2. Имајте идеју о тракама за вожњу лево или десно за одређене земље

Претпоставимо да не знате које земље возе лево, а које десно; нећете стићи далеко. Људи широм света возе своје аутомобиле десном страном пута.

Осим Велике Британије, Ирске, Малте и Кипра, цела Европа вози десном страном пута. Све земље у Северној Америци и Јужној Америци су исте. ГеоГуесср нема Сједињене Америчке Државе.

Кенија, Уганда, Боцвана, Јужна Африка, Лесото и Свазиленд су неке земље у којима људи возе своје аутомобиле левом страном пута. С друге стране, све северноафричке земље возе своје аутомобиле десном страном пута (Нигерија, Сенегал, Гана, Тунис).

Већина људи вози левом страном пута у југоисточној Азији и Океанији. Једина места која то не чине су Камбоџа, Лаос, Вијетнам и Филипини. Само четири земље у Азији у којима људи возе левом страном су Јапан, Бангладеш, Бутан и Шри Ланка. Људи свуда у Азији возе десном страном пута.

  8 најбољих МИБ претраживача за управљање СНМП уређајима у 2022

У почетку, ово може изгледати као много, али како будете играли више, брзо ћете упознати различите земље. Потражите око себе друге аутомобиле који возе истом страном пута да бисте открили на којој сте страни пута.

Ако на путу нема других аутомобила, требало би да погледате било које путоказе да видите куда показују. Ако их нема, потражите сенку аутомобила и схватите на коју страну гледате.

#3. Користите свој компас

Ваш компас је на левој страни екрана. Ово је прва ствар коју треба да узмете у обзир када сазнате где се налази ваша матична земља. Стављање сунца на средину екрана требало би да вам помогне да схватите да ли се налазите на северној или јужној хемисфери јер црвена стрелица увек показује север.

Ако је сунце на вашем југу, морате бити северно од екватора. Ако је на вашем северу, морате бити јужно од екватора. Када са ове тачке посматрамо сунце, јасно је да гледамо у општем правцу југозапада. Због тога смо сада на северној хемисфери.

Такође можете погледати сунце на небу и колико је јужно. На пример, ако је сунце ниско на хоризонту, али још увек прилично јужно, ви сте северније од екватора него што бисте иначе били.

Ако сунце почиње да залази, али је већ достигло своју највишу тачку, можемо закључити да смо само мало северније од екватора јер је само мало јужније.

#4. Тражите језик/писма на путоказима

Можда ћете моћи да кажете много о томе где се налазите у свету по писму и језицима које видите. На пример, ако видите да људи пишу ћирилицом, можете схватити да сте сада у Русији.

Ћирилично писмо се такође користи за писање писама десетина других језика, као што су бугарски, казахстански, украјински, македонски, белоруски и десетине других. Али пошто је Русија тако велика, постоји велика шанса да сте у Русији, а не негде као Киргистан, који је много мањи.

Неки језици, попут италијанског, француског и немачког, могу се лако разликовати чак и ако не знате како да их говорите.

С друге стране, друге језике је можда тешко разликовати. Ево неколико савета који ће вам помоћи да уочите разлику између језика који звуче веома слично. Сами ћете научити више о њима док играте. Неки корисни савети за језик су:

  • Слова ц и а се користе у бразилском и португалском, али не и шпанском.
  • Одвајају их шведска, финска, данска и норвешка слова. На пример, фински има много двоструких слова (као аа или ии). Само Данска и Норвешка користе ø.
  • У украјинском се користе О, Д, І и Ї и, али не у руском. У руском се користе Ð, НШ, Н‹ и Ð, али не и у украјинском.
  • Естонски је једини језик који користи о. Литвански је једини језик који користи —А—, а пољски има много слова з.
  • У словеначком, словачком и чешком језику има доста акцената на самогласницима. Само словачки језик има слова а, А¾, Аº, А• и о. Само чешки имају слова А¯, А› и А™. У словеначком има много ј.
  • Нема велике разлике између данског и норвешког. Потражите ае, који се много више користи на данском, али и даље на енглеском.
  Како да видите ЕКСИФ податке слике

Ако не можете да схватите који језик видите на екрану, можете користити ГеоГуесср мапу. На мапи можете зумирати земљу у којој мислите да се налазите. Ако погледате имена градова и упоредите их са ликовима које пронађете, можда ћете моћи да откријете свој град.

#5. Међународни симболи на путоказима

Од земље до земље, путокази могу бити веома различити. Ако сте у Европи, видећете белу линију на средини пута. Линија између две саобраћајне траке у Сједињеним Државама је обично жута.

У Великој Британији путеви су обележени јединствено и занимљиво. Али постоји више у овом проблему од само знакова. Такође, пазите на уличне знакове, знакове за аутопут и ознаке.

У Бразилу, на пример, називи путева о којима се брине држава ће укључивати назив државе. Ово би било смањено на МГ за државу Минас Жераис и РЈ за главни град Рио де Жанеиро.

У свакој земљи путеви су различито обележени. У Италији, међутим, путеви чији називи почињу са СС су национални путеви. Истовремено, путеви чији називи почињу са СР или СП су регионални путеви.

Дакле, морате бити у Италији ако видите пут који почиње са СС, СР или СП. На странама путева на Тајланду су бели знакови са бројевима и називима градова. Погледајте знакове за заустављање и друге знакове упозорења да бисте открили где се налазите. Мање промене језика вам понекад могу помоћи да схватите где сте на време.

На пример, ако видите знак за заустављање који каже „Алто“, то може значити да сте у Мексику или некој од оближњих земаља, попут Гватемале. Ако, с друге стране, видите знак за заустављање који каже „Паре“, вероватно сте у некој јужноамеричкој земљи попут Колумбије, Чилеа или Аргентине.

Иако су „Алто“ и „Паре“ и шпанске речи, а „шпански“ је званични језик у свим тим земљама, језици који се користе за уличне знакове могу се веома разликовати од земље до земље.

Већина знакова за заустављање у Француској и даље каже „Стоп“, али већина знакова за заустављање у Квебеку каже „Аррет“. У различитим ситуацијама, људи у Њу Брунсвику често кажу и Стоп и Аррет.

Можда сте видели знакове у Велсу на којима је писало „Араф“, што на велшком значи „Споро“. У САД више знакова каже „Принос“, док у Великој Британији више знакова каже „Уступи пут“. Ако видите знакове на француском, али сте окружени знаковима који воде у УК, можда сте у Џерсију.

С друге стране, ограничење брзине на градском путу је записано као 60 км/х. Можете бити сигурни да је ограничење брзине написано у километрима, што значи да нисте у САД. Ако је ограничење брзине на аутопуту 60, онда сте вероватно у САД.

Закључак

Бити добар у ГеоГуессру нема никакве везе са случајношћу. Знати где се ствари налазе на мапи је важно, али није довољно. То захтева сагледавање много различитих трагова и узимање много различитих ствари у обзир.

То укључује терен, уличне знакове, ознаке на путу, аутомобиле на путу, дизајн зграда, језик и још много тога. Што више играте, више ћете научити о стварима које се дешавају само у одређеним земљама, градовима или областима.

Ако сте заинтересовани за географске игре, можете погледати и неке вредне ГеоГуесср алтернативе.