Гоогле Меет покреће видео позиве од 1080п и побољшану траку са алаткама

Здраво! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

Гоогле Меет покреће видео позиве од 1080п

Према најновијем Гоогле ажурирању, Гоогле Меет ће сада омогућити видео позиве од 1080п. Тренутно је доступан само претплатницима који плаћају.

Пошто је Гоогле Меет раније подржавао само резолуције од 720п или ниже, сјајно је видети коначно видео позиве високе резолуције. Зоом и Мицрософт Теамс, између осталих програма за видео конференције, већ дозвољавају 1080п позиве.

Према Гоогле-у, 1080п видео позиви су доступни одабраним плаћеним корисницима, као што су стандардна и пословна издања, поред образовних и Фронтлине планова.

Доступан је и онима који имају Гоогле Оне план са најмање 2ТБ складишног простора. Корисници са личним Гоогле налозима не могу да му приступе.

Ова функција није подразумевано омогућена; корисник мора да га УКЉУЧИ тако што ће кликнути на три тачке у горњем десном углу вашег видео стрима и изабрати Укључи ХД видео.

У најновијој најави, Гоогле је најавио нову функцију под називом Енханцед тоол финдер која ће помоћи корисницима да брзо пронађу најчешће коришћене алате без потребе за жонглирањем кроз разне меније и траке са алаткама.

Ова нова функција ће бити уведена у Гоогле документе, табеле и презентације од 25. маја 2023.

То је у суштини паметан алат који ће аутоматски бележити радње корисника током креирања новог документа, табеле или презентације и предлаже уобичајене радње као што су подешавање странице, падајући мени, белешке са састанка, уметање редова/колона, спајање ћелија и замрзавање редова/колона у Табеле, провера правописа, уређивање теме у слајдовима и тако даље.

  9 калкулатора вредности веб сајта да бисте сазнали праву вредност вашег домена

Пре овог алата, корисник је морао да се креће кроз различите меније у Гоогле Воркспаце апликацијама да би лоцирао потребну функцију, али сада је прилично лако лоцирати и одмах користити.

Алат ће бити користан за различите функције обликовања, сарадњу или паметно платно, што ће вам уштедети време и поједноставити ваш радни ток омогућавајући вам да откријете специфичне функције и одмах их користите.

АИ Стартуп Рунваи покреће видео-то-видео генеративну АИ

Рунваи је објавио своју прву генеративну АИ видео-то-видео мобилну апликацију за иОС уређаје. Користећи упите са сликама или речима, његова Ген-1 видео-то-видео генеративна АИ омогућава вам да трансформишете 15-секундне филмове на свом телефону у запањујуће свеже креације.

Корисници апликације ће моћи да сниме видео са својих телефона и одмах произведу АИ видео. Било који видео у њиховој библиотеци се може изменити помоћу текстуалних упита, слика или унапред подешених стилова.

Рунваи је такође представио Стабле Диффусион, модел дифузије текста у слику који може да креира фотореалистичне слике из било које речи.

Апликација нуди многа унапред подешена подешавања, као што је „Цлоудсцапе“, или омогућава корисницима да промене изглед свог видеа тако да личи на глину, скицу угљеном, сликање акварелом, оригами од папира и још много тога.

Према извештајима, Ген-2 ће ускоро бити спреман и омогућити дуже видео записе и друге АИ функције као што је генератор слике у слику. Апликација тренутно подржава модел Ген-1.

Рунваи је развио различите софтвере за уређивање видеа који покреће вештачка интелигенција, као што су интерполација оквира, уклањање позадине, ефекти замућења, функција која чисти или уклања звук, и праћење покрета, између многих других.

  10 основних савета за продуктивност за Висуал Студио Цоде

Компанија је прикупила 50 милиона долара у рунди финансирања серије ц у децембру 2022.

За више ажурирања, погледајте категорију Најновија технологија.