Гоогле представља приступне кључеве и Мицрософт Пегасус за почетнике

Здраво! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

Гоогле уводи приступне кључеве за пријављивање без лозинки

У најновијем ажурирању, Гоогле је најавио прве приступне кључеве за пријављивање на Гмаил и ИоуТубе налоге без уношења лозинке. Уградња приступних кључева вам омогућава да се безбедно пријавите на свој Гоогле налог помоћу отиска прста, лица, закључавања екрана или хардверског безбедносног кључа.

Гоогле наводи да су приступни кључеви сигурнија и практичнија опција за замену лозинки и могу се пријавити на налоге повезане са Гоогле ИД-ом, као што су Гмаил и ИоуТубе, без лозинки. Они су компатибилни са главним платформама и омогућавају корисницима да се пријаве на своје налоге без лозинке.

Приступни кључеви су нови метод пријављивања у апликације и веб локације који је једноставан за коришћење и пружа побољшану безбедност у поређењу са традиционалним лозинкама. Корисници се не морају ослањати на лако памтљиве лозинке које су склоне нападима.

Приступни кључеви користе биометријску аутентификацију, као што су отисак прста и препознавање лица, или ПИН-ови за закључавање екрана да би корисницима омогућили приступ њиховим апликацијама и сајтовима. За разлику од лозинки, приступни кључеви су отпорнији на онлајн нападе као што је пхисхинг, што их чини безбеднијом опцијом од традиционалних једнократних кодова послатих путем СМС-а.

Кораци за омогућавање Гоогле приступних кључева: У случају коришћења Гмаил-а, кликните на слику профила, а затим наставите да управљате Гоогле налогом, изаберите безбедност и на крају, приступни кључеви. Функција је компатибилна са Андроид и иОС-ом.

  Како пронаћи новододати садржај на Нетфлик-у

Такође се може омогућити на Виндовс радној површини ако је скенер отиска прста укључен у тастатуру или су доступни спољни приступни кључеви. Након активације приступних кључева, Гоогле ће такође елиминисати верификацију у 2 корака (2СВ) током процеса пријављивања.

Парсио 2.0

Парсио је анализатор докумената са АИ који аутоматски издваја податке. Користи методе машинског учења за издвајање структурираних информација из различитих извора, укључујући е-пошту, ПДФ документе, Екцел, ХТМЛ, ЦСВ и КСМЛ датотеке.

Прикупљени подаци могу се једноставно извести у Гоогле табеле, Куицкбоокс, Слацк, Нотион, Дропбок и преко 6000 других компатибилних програма након рашчлањивања. Такође можете да користите његов ОЦР парсер који покреће АИ за издвајање тачних података из скенираних слика и фотографија за неколико секунди.

Према веб локацији, Парсио помаже у аутоматизацији процеса, штедећи кључно време и осигуравајући више прецизности, чиме се поједностављује ваше пословање и повећава продуктивност. Његова аутоматизација парсера е-поште омогућава му да извуче и извезе тачне податке из е-порука, потписа и прилога у реалном времену.

Парсио има поверење преко 3000 најбољих светских организација да им помогне да раде ефикасније, а препознају га врхунски стручњаци.

Нова ЛинкедИн АИ функција може помоћи да се запослите

Према најновијем издању Линкедина, компанија тестира генеративну вештачку интелигенцију да генерише персонализоване поруке менаџерима за запошљавање на основу профила корисника.

У посту се наводи да ће Линкедин усвојити генеративну технологију вештачке интелигенције да генерише прилагођену почетну поруку на основу вашег профила, профила менаџера за запошљавање, описа посла и одређене организације за коју сте заинтересовани да бисте започели продуктиван разговор.

  Како искључити јачину звука додиром на полеђину вашег иПхоне-а

ЛинкедИн ће користити генеративне АИ и корисничке профиле како би пружио прилагођене препоруке за писање које покреће АИ за премиум претплатнике како би им помогао да направе персонализоване поруке за тражење посла. Планирано је да нова функција буде доступна у наредним месецима.

У посту је такође наведено да је прилагођавање и даље кључно, па проверите и ревидирајте нацрт да бисте га учинили својим пре него што га пошаљете менаџеру за запошљавање.

Мицрософт покреће Пегасус програм за стартапе, награђујући до 350.000 долара кредита

Мицрософт планира да прошири своју самоуслужну платформу, Стартуп Фоундерс Хуб, покретањем Пегасус програма, новог програма инкубатора.

Овај програм ће изабрати стартапе са производима прилагођеним тржишту и доделити им до 350.000 долара у Азуре, ГитХуб и ЛинкедИн кредитима. Поред тога, одабрани стартупи ће добити подршку саветника и „приступ најбољој Мицрософт технологији“, наводи се на Мицрософт блогу.

Пегасус је двогодишња иницијатива која поздравља стартапе који раде у оквиру Мицрософт-овог Фоундерс Хуб-а и садрже производе за клијенте и изграђене на Мицрософт Цлоуд-у.

Према речима генералног менаџера Мицрософт-а за стартап, постизање раног прилагођавања производа тржишту, што укључује повећање прихода, успостављену продајну снагу и доказану методологију изласка на тржиште, је предуслов.

Према саопштењу, Пегасус организацијама ће такође бити додељен персонализовани архитекта решења у облаку који ће им помоћи да постигну технички успех и стекну привилеговани приступ Азуре-овој АИ понуди. У оквиру Пегасус-а, ови архитекти делују као јединствена тачка контакта, поједностављујући ангажовање покретача са Мицрософт клијентима док надгледају усклађеност и безбедносне мере.

За више ажурирања, погледајте категорију Најновија технологија.

  Како користити команду цхроот на Линуку