Google Quick Share ne radi u Windows 11

Гугл Квик Схаре не ради у Виндовс 11

Брзо дељење је нова функција увођења у Виндовс 10 која омогућава корисницима брзо дељење датотека, линкова и слика са другим уређајима у истој Ви-Фи мрежи. Међутим, неки корисници су пријавили да функција Брзо дељење не ради на њиховим Виндовс 11 уређајима.

Ако и ви имате проблема са коришћењем Брзог дељења, не брините – постоји неколико ствари које можете учинити да решите проблем.

Омогућите брзо дељење

Прво, уверите се да је Брзо дељење омогућено на вашем Виндовс 11 уређају. Да бисте то урадили, идите на Подешавања > Систем > Блуетоотх и уређаји и укључите прекидач за Брзо дељење.

Проверите да ли је Блуетоотх укључен

Брзо дељење користи Блуетоотх за проналажење других уређаја у близини. Уверите се да је Блуетоотх укључен на оба уређаја између којих покушавате да делите.

Проверите да ли сте повезани на исту Ви-Фи мрежу

Брзо дељење ради само између уређаја који су повезани на исту Ви-Фи мрежу. Уверите се да су оба уређаја повезана на исту Ви-Fi мрежу пре него што покушате да делите било шта.

Затворите и поново отворите апликацију Подешавања

Ако и даље имате проблема са коришћењем Брзог дељења, покушајте да затворите и поново отворите апликацију Подешавања. Ово може помоћи у ресетовању било каквих проблема који би могли да спрече правилно функционисање Брзог дељења.

Ресетујте Блуетоотх адаптер

Ако и даље имате проблема са коришћењем Брзог дељења, покушајте да ресетујете Блуетоотх адаптер. Да бисте то урадили, идите на Подешавања > Мрежа и Интернет > Блуетоотх и уређаји. Затим, кликните на дугме „Ресетуј Блуетоотх“.

  Како постати технички писац

Обновите Виндовс 11

Ако сте испробали све горе наведено и још увек имате проблема са коришћењем Брзог дељења, можда ћете морати да обновите Виндовс 11. Ово ће вратити ваш рачунар на фабричка подешавања, али ће и уклонити све датотеке и програме које сте инсталирали. Пре него што обновите рачунар, обавезно направите резервну копију свих важних података.

Закључак

Проблеми са функцијом Брзо дељење у оперативном систему Виндовс 11 могу бити веома фрустрирајући. Међутим, постоји неколико ствари које можете учинити да покушате да решите проблем. Ако сте испробали све горе наведено и још увек имате проблема, можда ћете морати да контактирате службу за кориснике компаније Мицрософт за додатну помоћ.

Често постављана питања (ФАК)

П1: Зашто Брзо дељење не ради у оперативном систему Виндовс 11?

О: Постоји неколико разлога зашто Брзо дељење можда не ради на вашем Виндовс 11 уређају, укључујући:

* Брзо дељење није омогућено
* Блуетоотх није укључен
* Уређаји нису повезани на исту Ви-Фи мрежу
* Дошло је до проблема са Блуетоотх адаптером
* Дошло је до проблема са функцијом Брзо дељење

П2: Како могу да омогућим функцију Брзо дељење у оперативном систему Виндовс 11?

О: Да бисте омогућили функцију Брзо дељење у оперативном систему Виндовс 11, идите на Подешавања > Систем > Блуетоотх и уређаји и укључите прекидач за Брзо дељење.

П3: Зашто Блуетоотх мора бити укључен да би Брзо дељење радило?

О: Брзо дељење користи Блуетоотх за откривање других уређаја у близини. Оба уређаја морају имати укључен Блуетоотх да би могли да комуницирају једни са другима.

  Како отворити недавно прекинуте апликације на мацОС-у

П4: Шта могу да урадим ако сам учинио све горе наведено, али Брзо дељење и даље не ради?

О: Ако сте испробали све горе наведено и функција Брзо дељење и даље не ради, покушајте да ресетујете Блуетоотх адаптер. Ако то не успе, можда ћете морати да обновите оперативни систем Виндовс 11.

П5: Како да ресетујем Блуетоотх адаптер?

О: Да бисте ресетовали Блуетоотх адаптер, идите на Подешавања > Мрежа и Интернет > Блуетоотх и уређаји. Затим кликните на дугме „Ресетуј Блуетоотх“.

П6: Како да направим резервну копију својих података пре него што обновим Виндовс 11?

О: Да бисте направили резервну копију својих података пре него што обновите Виндовс 11, повежите екстерни чврсти диск на рачунар. Затим идите на Подешавања > Систем > Резервна копија и кликните на дугме „Направи резервну копију одмах“.

П7: Да ли ћу изгубити податке ако обновим Виндовс 11?

О: Да, ако обновите Виндовс 11, изгубићете све датотеке и програме које сте инсталирали. Пре него што обновите рачунар, обавезно направите резервну копију свих важних података.

П8: Како да контактирам службу за кориснике компаније Мицрософт за додатну помоћ?

О: Да бисте контактирали службу за кориснике компаније Мицрософт за додатну помоћ, посетите веб-сајт компаније Мицрософт или позовите 1-800-642-7676.

Тагови:

Брзо дељење, Виндовс 11, Блуетоотх, Ви-Фи, решавање проблема