Instalirani programi nestaju nakon ponovnog pokretanja na Windows 11/10

Инсталирани програми нестају након поновног покретања у систему Windows 11/10

Увод

Један од најфрустрирајућих проблема са којима се корисници Windows-а сусрећу је нестајање инсталираних програма након поновног покретања. Овај проблем може утицати на сваки програм, од пакета Microsoft Office до прилагођених апликација. У овом чланку ћемо истражити узроке овог проблема и пружити кораке за решавање.

Узроци нестајања инсталираних програма

Постоји неколико могућих узрока због којих инсталирани програми могу нестати након поновног покретања:

* Повређена регистрација програма: Регистар Windows-а је база података која садржи информације о свим инсталираним програмима. Ако је регистрација програма оштећена, систем не може да препозна тај програм и његове датотеке могу бити обрисане након поновног покретања.
* Недостајуће или оштећене датотеке програма: Сам програм можда има недостајуће или оштећене датотеке. Када се систем поново покрене, он може покушати да поново инсталира програм, али ако недостају датотеке, инсталација ће пропасти и програм ће бити уклоњен.
* Проблеми са контролом налога корисника (UAC): UAC је функција сигурности која спречава неовлашћене промене у систему. Ако је UAC постављен на највиши ниво, може блокирати инсталацију програма или обрисати њихове датотеке након поновног покретања.
* Проблеми са антивирусним софтвером: Антивирусни програм може погрешно означити инсталиране програме као малвер и обрисати их.
* Друге грешке у систему: Постоје и други, мање уобичајени узроци нестајања инсталираних програма, као што су грешке у системским датотекама или проблеми са хардвером.

Решавање проблема

Ако инсталирани програми нестају након поновног покретања у систему Windows 11/10, можете следити ове кораке за решавање проблема:

* Проверите регистрацију програма: Отворите командну линију као администратор и извршите следећу команду:


regedit

* Навигирајте до следећег кључа:


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

* Потражите подкључ за нестали програм. Ако га не можете пронаћи, регистрација програма је можда оштећена.
* Поново инсталирајте програм: Ако је регистрација програма оштећена или ако недостају датотеке програма, покушајте да поново инсталирате програм. Приликом поновне инсталације уверите се да имате најновију верзију програма и да су сви његови захтеви за систем испуњени.
* Подесите UAC: Превисоко подешени UAC може блокирати инсталацију програма. Да бисте подесили UAC, идите у Контролну таблу > Система и безбедност > Контрола налога корисника. Поставите УАЦ на „Обавести ме само када апликације покушавају да изврше промене на мом рачунару“ и кликните на ОК.
* Искључите антивирус: Скините антивирус програм и покушајте да инсталирате или поново покренете нестали програм. Ако програм не нестане након поновног покретања, могуће је да га антивирус погрешно означава као малвер. Додајте програм у изузетке антивирусног програма и поново га укључите.
* Проверите системске датотеке: Отворите командну линију као администратор и извршите следећу команду:


sfc /scannow

* Ова команда ће скенирати системске датотеке и поправити све пронађене оштећене датотеке.
* Примените ажурирања система: Уверите се да сте инсталирали све доступне ажурирања за Windows. Ажурирања система могу укључивати поправке грешака које могу узроковати нестајање инсталираних програма.

Закључак

Нестајање инсталираних програма након поновног покретања може бити фрустрирајући проблем, али обично се може решити праћењем корака за решавање проблема описаних у овом чланку. Ако проблем и даље постоји, можете покушати да поново инсталирате Windows или да контактирате подршку компаније Microsoft.

Често постављана питања (ФАК)

1. Зашто неки програми нестају након поновног покретања, а други не?

Нема једног одговора на ово питање, јер узроци нестајања програма могу се разликовати у зависности од програма. Међутим, постоје неки фактори који повећавају вероватноћу да ће програм нестати након поновног покретања, као што су оштећена регистрација, недостајуће датотеке и проблеми са контролом налога корисника.

2. Шта треба да урадим ако је регистрација програма оштећена?

Ако је регистрација програма оштећена, можда нећете моћи да га поново инсталирате. Можете покушати да ручно уредите регистар, али то се не препоручује ако нисте сигурни шта радите. Боље је да контактирате подршку компаније Microsoft за помоћ.

3. Да ли се антивирус програм увек погрешно означава програме као малвер?

Не, антивирус програм не означава увек програме погрешно као малвер. Међутим, могуће је да антивирус погрешно означи легитимне програме, посебно ако су нови или ако нису добро познати. Ако верујете да је ваш антивирус погрешно означио програм, можете га додати у изузетке антивирусног програма и поново га укључити.

4. Да ли је потребно да поново инсталирам Windows ако не могу да решим проблем нестајања програма?

Поновна инсталација Windows-а је последње решење које бисте требали да покушате, јер је то дуготрајан и потенцијално проблематичан процес. Пре него што поново инсталирате Windows, покушајте све друге могуће кораке за решавање проблема, укључујући проверавање регистрације програма, поновну инсталацију програма, подешавање UAC-а, искључивање антивируса и проверу системских датотека.

5. Где могу да пронађем помоћ уживо за проблем нестајања програма?

Можете да контактирате подршку компаније Microsoft за помоћ уживо у вези са проблемом нестајања програма.

6. Да ли постоји аутоматски алат који може да реши проблем нестајања програма?

Постоји неколико аутоматских алата који могу помоћи у решавању проблема нестајања програма. Један такав алат је System File Checker.

7. Да ли је могуће вратити нестале програме ако сам већ поново покренуо рачунар?

Ово зависи од узрока нестајања програма и да ли их је систем трајно обрисао. Ако систем није трајно обрисао дато