ИоуТубе сада тестира мини игре (и ево како да их играте)

Кључне Такеаваис

  • ИоуТубе Плаиаблес нуди колекцију од 40 мини-игара доступних преко ИоуТубе апликације или веб прегледача.
  • Само претплатници на ИоуТубе Премиум могу да приступе Плаиаблес-у и није доступан на ИоуТубе Кидс налозима.
  • Да бисте активирали Плаиаблес, идите на подешавања у апликацији ИоуТубе и омогућите опцију „Испробајте експерименталне нове функције“. Ова функција ће бити доступна само до 28. марта 2024.

ИоуТубе је представио колекцију мини-игара као експерименталну функцију за одабране кориснике, названу Плаиаблес. Ако сте заинтересовани за игру, ево како да активирате ову функцију и придружите се забави.

Шта је ИоуТубе Плаиаблес?

Плаиаблес је колекција ИоуТубе мини-игара којима се може приступити на паметном телефону преко ИоуТубе апликације или преко веб претраживача на рачунару.

У време писања овог текста, Плаиаблес има 40 мини-игара, од којих све не захтева преузимање или инсталацију да би се почело играти. Игре су подељене у осам жанрова игара, углавном са фокусом на Браин & Пуззле и Аркадне игре.

Ево свих игара доступних у одељку ИоуТубе Плаиаблес:

Спортс

8 Балл Биллиардс Цлассиц, Баскетбалл ФРВР, Царром Цласх, Супер Гоал

Браин & Пуззле

Ангри Бирдс Сховдовн, Браин Оут, Цоллецт Ем Алл!, Уметност пиксела у боји, Дневна укрштеница, блокови елемената, Голд Махјонг ФРВР, Онет Цоннецт Цлассиц, Тиле Мастер

Арцаде

Цаннон Баллс 3Д, Цолор Бурст 3Д, Црази Цавес, Мерге Мастер, Мерге Пиратес, Мовинг Цо., Нортхерн Хеигхтс, Ом Ном Рун, Пирате Поп, Слице Ит Алл!, Стацк Боунце

РПГ и стратегија

Кула коцке, бескрајна опсада, спајање хероја

Трке

Драв Цлимбер, Сцоотер Ектреме

Табла и картица

Дневни Солитаире, ФрееЦелл Солитаире, Гин Румми

Симулација

Пољопривредно земљиште, Ми Спаце Пет, Раини Боба Цафе

поступак

Магиц Цат Ацадеми, Стате.ио

Тривиа & Ворд

Данашња препрека, Вордс оф Вондерс, Вордс оф Вондерс: Гуру

Многе од ових игара развили су познати програмери игара, као што су ФРВР, Нитро Гамес, Водоо, Аим Лаб, Фамоби и Аркадиум. А пошто су неки од ових програмера популарни због својих бесплатних ХМТЛ5 игара, неке од игара наведених изнад можете да играте изван ИоуТубе Плаиаблес-а преко званичне веб странице програмера игре или преко сајтова трећих страна као што је ХТМЛ5 игре.

Ко може да игра Плаиаблес на ИоуТубе-у?

Плаиаблес је експериментална функција на ИоуТубе-у. Пошто само чланови ИоуТубе Премиум-а могу да тестирају експерименталне функције, мини-игре су доступне само ИоуТубе Премиум претплатницима. То такође значи да они са ИоуТубе Кидс налозима не могу да приступе овом одељку упркос природи свих мини-игара у колекцији прилагођеној деци.

Ако одлучујете да ли се ИоуТубе Премиум исплати за приступ Плаиаблес-у и свим осталим премијум функцијама, предлажемо да прескочите годишњу претплату и уместо тога добијете месечну претплату. То је зато што ће функција Плаиаблес бити доступна само до 28. марта 2024. Ако не постане функција након тог датума, можда ће бити у потпуности отказана.

Како можете активирати игрице?

Ако нисте обавештени о овој функцији, али сте Премиум претплатник, можете да покушате да приступите Плаиаблес-у тако што ћете укључити експерименталне функције у апликацији ИоуТубе.

Да бисте активирали Плаиаблес, отворите апликацију ИоуТубе и идите у одељак Ви у доњем десном углу екрана. Затим отворите мени подешавања притиском на икону зупчаника и изаберите Испробајте експерименталне нове функције. Биће вам приказане све доступне експерименталне функције. Потражите Плаи игре на ИоуТубе-у и изаберите Испробајте.

Када омогућите ИоуТубе Плаиаблес, можете да приступите играма преко картице Истражи на ИоуТубе-у. Одељак Истражи требало би да буде доступан на видном месту ако користите веб прегледач. За оне који користе своје паметне телефоне, додиром на икону компаса у горњем десном углу екрана ће се открити одељак Истражи где је наведен Плаиаблес.

Алтернативно, можете једноставно да наставите да скролујете кроз ИоуТубе почетну страницу поред кратких филмова и најновијих вести док не видите одељак Плаиаблес на ИоуТубе-у. Затим можете да кликнете на било коју од 40 доступних мини-игара да бисте почели да играте.

Тестирање ИоуТубе Плаиаблес-а

Баш као и ИоуТубе, Нетфлик и ТикТок су такође додали мини-игре као део својих платформи. Оно што ИоуТубе ради другачије је да не захтева преузимање или инсталацију да би играо своје мини-игре. Овај ниво погодности могао би привући више обичних играча на ИоуТубе, што може повећати ангажовање корисника и време проведено на платформи.

У зависности од перформанси Плаиаблес-а, можда ћемо видети више платформи које имплементирају мини-игре у своје услуге. Или би експеримент могао да не успе.