Isključite podešavanje integriteta memorije ako Windows ne može da učita drajver

Искључите подешавање интегритета меморије ако Windows не може да учита драјвер

Увод

Подешавање интегритета меморије је функција безбедности у систему Windows која помаже у заштити вашег рачунара од напада у којима се укључују злонамерни софтвер и други претње. Ово подешавање функционише тако што спречава неовлашћени софтвер да приступи деловима меморије који се користе за покретање важних процеса у систему Windows. Међутим, понекад ово подешавање може да узрокује проблеме када покушавате да инсталирате или покренете одређене драјвере. Ако сте наишли на ову врсту проблема, можда ћете морати да искључите подешавање интегритета меморије како бисте омогућили Windows-у да учита потребне драјвере.

Како искључити подешавање интегритета меморије

Да бисте искључили подешавање интегритета меморије, следите ове кораке:

1. Отворите мени Подешавања (Win + I).
2. Кликните на „Сигурност система за Windows“ > „Безбедност уређаја“.
3. Под одељком „Исечак меморије“, кликните на „Детаљи о изолацији језгра“.
4. Искључите прекидач поред „Заштита интегритета меморије“.
5. Рестартујте рачунар да бисте промене ступиле на снагу.

Када је потребно искључити подешавање интегритета меморије?

У већини случајева, није потребно искључивати подешавање интегритета меморије. Међутим, постоје неке ситуације у којима бисте можда морали да то урадите, као што су:

* Инсталирање старијих драјвера. Неки старији драјвери можда не буду компатибилни са подешавањем интегритета меморије.
* Покретање софтвера који захтева висок ниво приступа меморији. Неки софтвер, нпр. софтвер за виртуелизацију, можда неће правилно функционисати ако је омогућено подешавање интегритета меморије.
* Отклањање проблема са хардвером. У неким случајевима, искључивање подешавања интегритета меморије може помоћи у идентификацији и решавању проблема са хардвером.

  Историја Цапс Лоцк-а: Зашто Цапс Лоцк тастер постоји?

Предности искључивања подешавања интегритета меморије

Искључивање подешавања интегритета меморије може да пружи неколико предности, као што су:

* Омогућавање инсталирања и покретања некомпатибилних драјвера.
* Побољшана компатибилност са неким софтверским програмима.
* Убрзано отклањање проблема са хардвером.

Недостаци искључивања подешавања интегритета меморије

Имајте на уму да искључивање подешавања интегритета меморије такође може да има и неке недостатке, укључујући:

* Смањена безбедност. Подешавања интегритета меморије пружа додатни слој заштите од злонамерног софтвера и других претњи.
* Ризик од проблема са стабилности. У неким случајевима, искључивање подешавања интегритета меморије може довести до проблема са стабилности, нпр. плавих екрана смрти.
* Није трајно решење. Искључивање подешавања интегритета меморије није трајно решење за проблеме са компатибилношћу. Након што решите проблеме, препоручује се да поново омогућите подешавање.

Закључак

Подешавања интегритета меморије представљају важну функцију безбедности у систему Windows која помаже у заштити вашег рачунара од напада. Међутим, понекад ова подешавања могу да изазову проблеме када покушавате да инсталирате или покренете одређене драјвере. Ако сте наишли на ову врсту проблема, можда ћете морати да искључите подешавање интегритета меморије како бисте омогућили Windows-у да учита потребне драјвере. Имајте на уму да искључивање овог подешавања може да смањи безбедност и потенцијално да доведе до проблема са стабилности, па је важно да га искључите само када је то неопходно и само привремено.

Често постављана питања (FAQ)

1. Зашто је подешавање интегритета меморије омогућено подразумевано у систему Windows?
Подешавања интегритета меморије су омогућена подразумевано како би се побољшала безбедност вашег рачунара и смањио ризик од напада злонамерног софтвера.

  Предности рачуноводства у облаку (СааС) за мала и средња предузећа [+4 Solutions]

2. Да ли је безбедно искључити подешавање интегритета меморије?
Искључивање подешавања интегритета меморије може да смањи безбедност вашег рачунара, па је важно да то урадите само када је то неопходно.

3. Када бих требало да искључим подешавање интегритета меморије?
Требало би да искључите подешавање интегритета меморије само у случају проблема са компатибилношћу драјвера, специфичних захтева софтвера или ако покушавате да решите проблеме са хардвером.

4. Како могу да поново укључим подешавање интегритета меморије?
Да бисте поново укључили подешавање интегритета меморије, следите кораке изведене у одељку „Како искључити подешавање интегритета меморије“ овог чланка.

5. Могу ли да искључим подешавање интегритета меморије само за одређене драјвере?
Не, подешавање интегритета меморије је глобално подешавање и не може се искључити само за одређене драјвере.

6. Да ли подешавање интегритета меморије утиче на перформансе?
У већини случајева, подешавање интегритета меморије има минималан утицај на перформансе. Међутим, у неким случајевима, нпр. када покрећете захтевне програме или игре, можете приметити мањи пад перформанси.

7. Да ли је подешавање интегритета меморије неопходно за сигуран рад рачунара?
Подешавања интегритета меморије значајно побољшавају безбедност вашег рачунара, али то не значи да је ваш рачунар несигуран ако га искључите. Међутим, препоручује се да га искључите само када је то неопходно.

8. Шта ако наставим да имам проблеме са драјверима након што искључим подешавање интегритета меморије?
Ако након искључивања подешавања интегритета меморије наставите да имате проблеме са драјверима, можда ћете морати да се консултујете са подршком за производе произвођача драјвера.