Како бацити чаролије Харија Потера на свој иПхоне помоћу Сири

Ако волите Харија Потера и користите иПхоне, имате среће! Користећи Сири, ваш иПхоне може постати ваш сопствени штапић. Аппле је интегрисао одређене команде чаролије Харија Потера у иПхоне. А са Сири, можете да бацате сопствене чини да бисте се показали својим пријатељима.

Уз то, ако сте спремни за убрзани курс бацања урока, ево неколико уграђених чаролија Хари Потера које можете да користите на свом иПхоне-у.

Уграђене чаролије Хари Потера које можете да користите

Као што је раније речено, ваш иПхоне има уграђене Хари Потер чаролије (гласовне команде) које можете активирати помоћу Сири. Али пре него што почнете да бацате било какве чини, мораћете да омогућите Сири на свом иПхоне-у ако већ нисте.

Када је Сири омогућена, спремни сте да почнете да бацате чини. Тренутно је Аппле програмирао три чаролије Харија Потера у своје уређаје: Лумос, Нок и Аццио. Ево шта раде:

Лумос

У Харију Потеру, Лумос се користи за бацање светлости у мрачну просторију, а слично функционише и на вашем иПхоне-у. Када се баци, чаролија укључује батеријску лампу вашег иПхоне-а. Да бисте активирали Лумос, реците „Хеј Сири, Лумос“. Лумос се изговара као „лоо-мовс“.

Нок

Нок је контра чаролија Лумосу. Дакле, изговарање „Хеј Сири, Нок“ ће искључити батеријску лампу вашег иПхоне-а када завршите са коришћењем. А ако већ нисте били свесни, Нок се изговара као „куца“.

  Како да поправите грешку „иницијализација СТЕАМ-а није успела“ на ПУБГ-у

Аццио

У Харију Потеру, Аццио је амајлија за призивање да привуче предмете ка бацачу. У случају вашег иПхоне-а, Аццио се користи за отварање апликације на вашем телефону.

Дакле, говорећи: „Хеј Сири, Аццио [app name]” отвориће предметну апликацију. На пример, ако изговорите „Хеј Сири, Аццио Спотифи“ отвориће апликацију Спотифи на вашем иПхоне-у. Аццио се изговара „Ацк-ее-ох.“

Како да направите сопствене Хари Потер Сири чаролије

Поред те три чаролије, Аппле вам омогућава да креирате додатне чаролије за Сири команде. Да бисте то урадили, морате ручно да подесите чаролије и њихове одговарајуће радње помоћу апликације Пречице на вашем иПхоне-у.

На пример, хајде да поставимо чаролију „Лумос Макима“. Ова чаролија укључује лампу вашег иПхоне-а на највишем нивоу осветљености. Ево шта треба да урадите:

 • Отворите апликацију Пречице, идите на одељак Пречице и додирните икону плус (+) у горњем десном углу.
 • Затим додирните Нова пречица на врху да бисте је преименовали у име своје чаролије. У овом случају, желећете да га преименујете у Лумос Макима.
 • Додирните Додај акцију.
 • У менију који се појави додирните Подеси лампу.
 • Сада додирните плаву стрелицу (поред Укључено) и превуците клизач скроз удесно.
 • Додирните дугме Плаи на дну екрана да бисте га тестирали. Затим додирните Готово.
 • Сада реците: „Хеј Сири, Лумос Максима!“ да видимо да ли је команда чаролије функционисала како треба.

  Претворите свој иПхоне у штапић са Сири

  Захваљујући Сири, имате свој сопствени штапић на дохват руке. Сада можете да обављате једноставне задатке у било ком тренутку са овим чаролијама. Као и Хари Потер, на вама је шта ћете изабрати да радите са овом моћи.

    Како користити „Креирај ГПТ“ за креирање прилагођене верзије ЦхатГПТ-а

  Можете испробати различите чаролије, као што је Силенцио за активирање функције Не узнемиравај или Муффлиато и Сонорус за контролу јачине звука на вашем иПхоне-у.