Како ће интеграција оба помоћи предузећу да расте

Комбинована интеграција ДевОпс-а и Агиле-а може донети позитивне промене у испоруци ваших производа.

Развој и примена софтвера постали су саставни део пословних операција. Пошто корисници и клијенти захтевају брзу испоруку производа, компаније имплементирају ДевОпс како би оптимизовали процес развоја производа.

Међутим, то не укључује континуирано тестирање и побољшања неопходна за одржавање. Али са Агиле оквиром, тимови могу да раде на сталном развоју производа.

Као што видите, обе методологије играју кључну улогу у животном циклусу развоја софтвера. Дакле, предузећа могу да искористе Агиле и ДевОпс за успешан развој производа и фокусирану испоруку.

Преглед садржаја

Шта је Агиле ДевОпс?

ДевОпс и Агиле су праксе развоја софтвера које се користе за развој производа, лансирање или издавање. ДевОпс значи сарадњу између тима за развој софтвера и ИТ оперативаца, тимова који су традиционално радили одвојено.

Са друге стране, Агиле значи континуирано усклађивање производа са захтевима и трендовима купаца — чак и ако се промена деси у каснијим фазама процеса развоја. Док то ради, овај метод промовише тимски рад и одговорност.

Дакле, Агиле ДевОпс значи имплементацију обе методе заједно како би се клијенту пружила вредност брже. Овај комбиновани приступ обезбеђује брзу испоруку производа, добијање очекиваних предности и прилагођавање свакодневним променама.

Концепт Агиле ДевОпс-а више није ограничен на радне просторе за развој софтвера. Сада можете видети његову примену и у другим одељењима, укључујући операције, маркетинг, ХР, менаџмент и продају.

Ипак, одговорност је руководства и радне културе организације да искористе Агиле ДевОпс за максималне користи.

Како се Агиле и ДевОпс корелирају

Иако су ДевОпс и Агиле две различите методологије, оне иду руку под руку у побољшању процеса развоја производа и културе компаније. Због њихове међусобне везе, видећете употребу Агиле-а и ДевОпс-а заједно.

Тимови који желе да развију квалитетне производе на начин без проблема користе ове методе као градивне блокове. Док Агиле може да функционише као основа ДевОпс-а, ​​ДевОпс може да направи резервну копију развоја производа.

  Добијте све-у-једном предности Цибер Протецт Цлоуд-а уз Ацронис

У ствари, ДевОпс и Агиле имају неке заједничке циљеве тако да могу коегзистирати у различитим фазама ваше технологије или праксе. Технологија виртуелизације је пример коегзистенције Агиле-а и ДевОпс-а. Овде ИТ окружење прати ДевОпс приступ, док му Агиле приступ омогућава повећање и раст.

ДевОпс и Агиле: Сличности

Ослоните се на тестирање и аутоматизацију

Обе методе имају за циљ постизање стабилности. Због тога раде у окружењу са проценом квалитета које је такође брзо и безбедно. Интеграција редовног тестирања је начин на који они то постижу. Штавише, Агиле и ДевОпс се ослањају на аутоматизацију ради флексибилности и сигурности током процеса извршења.

Инспирисан Леан Пхилосопхиес

Леан филозофија је инспирисала ове методологије помажући им да стандардизују свој процес комуникације. Ова филозофија је такође разлог зашто чланови тима могу да раде у здравом окружењу.

Фокусирајте се на пословну продуктивност

Максимална продуктивност је заједнички циљ обе ове методе, пошто ДевОпс и Агиле имају сличне приступе оријентисане на пословање. Са Агиле-ом, развојни тимови могу да се концентришу на једну мету која им помаже да постану продуктивнији. Насупрот томе, ДевОпс култура омогућава бржу испоруку.

Промоте Цоллаборатион

И ДевОпс и Агиле доприносе изградњи заједничког радног места. Тимови који користе ове методологије су увек у току, могу брзо да открију проблеме и могу лако да реше проблеме. Како чланови тима међусобно комуницирају, постају продуктивнији и ефикаснији.

Агиле и ДевОпс: разлике

Имплементација

Са Агиле методологијом, видећете интеграцију различитих оквира као што су Канбан, САФе и Сцрум за сарадњу у пројекту.

Што се тиче ДевОпс-а, ​​фокус је и даље на сарадњи пројекта. Али, уместо оквира, користи алате као што су Гит, Јенкинс, Ансибле, лутка итд.

објективан

Циљ Агиле методе је управљање компликованим пројектима без напора и погодно. Да би то урадио, фокусира се на сарадњу, повратне информације и брза мала издања.

У међувремену, ДевОпс методологија има за циљ доследну испоруку. Чак ради у другачијем контексту где мора лако да управља развојем софтвера и процесима рада.

Радни процеси

Агилна методологија се користи за развој новог софтвера у одређеном трајању. Програмери који прате овај приступ фокусирају се на ажурирање и развој апликације.

Са друге стране, ДевОпс покрива максималне пословне операције почевши од ажурирања.

Скиллсет

Развојни тимови који раде на Агиле методологији треба да имају дубинско знање о скупу вештина у облику слова Т.

У међувремену, корисници ДевОпс методологије треба да имају вештине потребне за развојни и оперативни тим.

Обим

Циљна област Агиле методологије је развој софтвера. Међутим, ДевОпс методологија ради на брзој испоруци за предузећа од краја до краја.

Повратна информација

Агиле методологија се ослања на спољне повратне информације, углавном од њихових вредних купаца и клијената. На основу драгоцених повратних информација, тим за тестирање поправља грешке и прави неопходне измене у апликацији.

  Како преузети Гоогле Меет

Супротно томе, ДевОпс методологија ради на интерним повратним информацијама. Тим за тестирање редовно проверава да ли у апликацији има проблема и грешака како би могли да их одмах поправе.

Како интеграција ДевОпс-а и Агиле-а помаже вашем пословању

Компаније које могу правилно да имплементирају ДевОпс и Агиле заједно видеће боље перформансе. Раст ће бити приметан и у приходима. Следеће су предности које ваше предузеће може добити од интеграције ових приступа:

 • Поједностављивање издавања производа и укључених процеса
 • Побољшана понуда производа купцима и клијентима
 • Максимална сарадња између саиграча и различитих тимова
 • Веће стопе задовољства купаца за квалитетне производе
 • Производи вишег квалитета према захтевима корисника
 • Мање број грешака и брза решења за њих
 • Додатак вредности сваком издању производа
 • Континуирани цевовод интеграције/испоруке

Ствари које треба узети у обзир приликом интеграције ДевОпс-а и Агиле-а

#1. Животни циклус производа

Животни циклус софтвера игра кључну улогу у успешној имплементацији ДевОпс-а са Агиле оквиром. Када се имплементирају на почетку животног циклуса, ДевОпс принципи ће повећати доследност и смањити трошкове. Такође, испорука производа ће бити бржа, а биће и мање грешака.

#2. Беспрекорни радни ток

За тимове који желе да постигну максималну пословну вредност ДевОпс-а и практичан приступ Агиле-а, чланови треба да имају дубинско разумевање свих повезаних аспеката.

Такође, сви актери пројекта морају да допринесу процесу развоја, као и испоруци и одржавању.

#3. Гаранција квалитета

Да би се смањила могућност појаве грешака, тимови треба да врше редовне провере квалитета у свакој фази. Када треба тестирати Агиле оквир за његову функционалност, треба извршити проверу ДевОпс приступа за перформансе софтвера и тестирање оптерећења.

#4. Документација🗎

Циљ симултане имплементације је да се донесе најбоље од обе методологије. Дакле, тимови треба да усвоје документацију за цео процес развоја до пуштања производа у продају. Иако је ова функција из ДевОпс-а, ​​ово ће бити веома корисно у будућности.

#5. Анализа и КПИ

Да би разумеле стварни учинак и напредак тимова, компаније треба да имају фиксни скуп параметара за анализу. Користећи следеће показатеље учинка, можете прецизно да измерите учинак:

 • Укупно време потребно од производње до објављивања
 • Захтеви за подршку за било коју платформу
 • Процентуално повећање броја издања
 • Проценат придржавања датума објављивања
 • Проценат испуњених нефункционалних захтева

#6. Аутоматизација

Компаније треба да размотре аутоматизацију током имплементације Агиле-а и ДевОпс-а како би смањиле обим грешака. Не само да ће поједноставити циклусе издавања, већ ће и побољшати продуктивност тима уз могућност мањег броја грешака.

Предности заједничког коришћења ДевОпс-а и Агиле-а

#1. Концентришите се на потребе корисника

Агилни развој се фокусира на захтеве корисника за повећање вредности производа. Захваћа потражњу на тржишту кроз повећану комуникацију са купцима и њиховим представницима.

  Како да проверите да ли је ваш иПхоне реновиран

Штавише, ДевОпс наставља да комбинује систем изградње и тестирања који помаже развојним и оперативним тимовима да имају на уму потребе клијената. Дакле, можете очекивати мање грешака у последњем тренутку и проблема са временом објављивања.

#2. Повећана продуктивност

Свака типична ИТ поставка укључује кашњења због зависности од задатака и понављајућих ручних задатака. Време изгубљено у овим процесима често изазива фрустрацију и незадовољство запослених.

Аутоматизација и стандардизација производних окружења помоћу ових метода омогућавају тимовима да учине примену предвидљивим и ослободе их задатака који се понављају. Како људи могу да се усредсреде на обављање задатака високе вредности, осећају се мотивисаним, постају продуктивнији и постижу више прекретница.

#3. Креирајте континуирану вредност

Са Агиле-ом, компаније могу редовно да испоручују и подешавају производе, у зависности од одговора корисника. Тестирање ажурирања у различитим окружењима смањује број излазних издања.

ДевОпс такође доприноси томе стварањем мапа производа и цевовода. Такође омогућава подешавање неопходних провера, тестова и аутоматизованих интеграција за сваку нову верзију. Брза примена и аутоматизована ажурирања су друге карактеристике овог приступа које помажу тимовима да ураде више.

#4. Побољшано тестирање и анализа📈

Осим што је суштински део животног циклуса развоја, анализа квалитета (КА) је такође важна током комбиноване интеграције Агиле-а и ДевОпс-а. Заједно, ове технике омогућавају боље тестирање.

Док Агиле осигурава функционално тестирање, ДевОпс мора тестирати софтверску апликацију за перформансе и висок квалитет. Дакле, видећете побољшање квалитета производа у свакој фази.

#5. Боља сарадња

Када се Агиле и ДевОпс интегришу у радно место, тимови почињу да раде заједно како би били од користи крајњим корисницима. Било да се ради о пословном аналитичару, програмеру, тестеру или менаџеру операција, сви се укључују у дискусију о потребним ресурсима, перспективи система, неопходним окружењима, зависностима задатака и још много тога.

Напомена аутора о ДевОпс-у и Агиле интеграцији

Комбиновање ДевОпс-а и Агиле-а помаже компанијама да развију бољи софтвер и брзо дођу до крајњих корисника. ДевОпс и Агиле се међусобно допуњују у смислу континуиране вредности, тестирања и анализе, потреба корисника, повећане продуктивности и боље сарадње.

Како успешне приче о интеграцији обе методологије заједно буду излазиле, више тимова ће бити заинтересовано за њихову примену.

Закључак👨‍💻

Сада када знате предности интеграције Агиле-а и ДевОпс-а у посао, можете донети информисану одлуку. Такође, погледајте ствари које треба да узмете у обзир током имплементације.

Осим развоја софтвера, други тимови такође могу имати користи од ове корелиране интеграције. Можете чак да аутоматизујете ДевОпс за своју организацију и примените двоструки Агиле.