Како ЦлицкСтреам подаци могу да кажу шта Гоогле аналитика не може

Боље разумејте пут корисника, посетиоца или клијента и оптимизујте перформансе веб-сајта помоћу Цлицкстреам података и концепта аналитике.

Предузећа већ дуже време користе податке у критичне сврхе доношења одлука. Са растом дигиталних предузећа, било је тешко разумети како корисници или клијенти остварују интеракцију са вашим виртуелним средствима.

Захваљујући алату Гоогле аналитике, предузећа су почела да прикупљају различите тачке података како би разумела онлајн платформе као што су друштвени медији, е-трговина, веб локација и перформансе апликација.

Међутим, Гоогле аналитика не креира свеобухватно путовање корисника на основу којег пословни менаџери, маркетиншки тимови и програмери веб локација могу да направе новија и бржа решења за конверзију потенцијалних клијената или посетилаца.

Овде долази анализа података Цлицкстреам. Читајте даље да бисте научили овај концепт са основног нивоа.

Шта су подаци о кликовима?

Цлицкстреам подаци и Цлицкстреам аналитика су оквири за прикупљање, истраживање и извештавање података веб сајта. Ови подаци говоре трговцима и програмерима веб локација које кликове корисници остваре да би дошли до садржаја или производа на веб локацији и којим редоследом.

Једноставно речено, власници веб локација прате, бележе и анализирају посете веб страницама циљне публике или било који органски саобраћај у овом оквиру за анализу веб података.

Процес бележи радње сваког посетиоца на веб локацији. Пошто оквир бележи много кликова, подаци нису ништа друго до ток кликова, отуда и назив Цлицкстреам.

Постоји много начина за праћење и снимање података о кликовима. Првенствено, задњи крај веб странице се ослања на фајлове евиденције сервера који прате и мере перформансе веб странице. Процес је потпуно одвојен од других врста аналитике веб страница као што је Гоогле аналитика.

Пратећи ову основну идеју, аналитичари веб локација обично користе два специфична облика анализе података Цлицкстреам, а они су наведени у наставку:

#1. Аналитика саобраћаја

Аналитика саобраћаја функционише на нивоу сервера и прати следеће:

 • Колико веб страница или путања садржаја посети корисник
 • Колико времена је потребно свакој страници да се отвори
 • Колико често посетилац притиска дугмад за назад, напред, назад, стоп итд. на веб претраживачу
 • Количина података преузетих или стримованих пре него што корисник кликне унапред

#2. Аналитика е-трговине

Цлицкстреам аналитика за било коју веб локацију е-трговине углавном прати следеће податке:

 • Органски прегледи производа, додаци производа у корпу и конверзија
 • Саобраћај на сајту заснован на огласима и њихово ангажовање са производима или услугама и, на крају, куповина
 • Радње саобраћаја е-трговине на веб локацији након што дођу преко партнерских веза
 • Приписивање конверзија и пробних поступака исправним рачунима подружнице за исплату провизије

Међу власницима веб локација и дигиталним трговцима, Цлицкстреам аналитички оквир је цењено средство, а то је очигледно из недавног извештаја компаније Аллиед Маркет Ресеарцх. Извештај показује да је тржиште података Цлицкстреам имало вредност од 868,8 милиона долара у 2018. Међутим, ово би требало да порасте на невероватних 2,56 милијарди долара до 2026. године.

  Како да убрзате преузимање ПлаиСтатион 4

Друштвени медији и интернет гиганти попут Гугла, Фејсбука, Твитера, Снепчата, Амазона, Волмарта, итд., улажу велика средства у Цлицкстреам технологије података.

Шта обухватају подаци о стриму кликова?

Подаци о кликовима се односе на веб аналитику, углавном са задње стране, коју корисници не могу да виде. Таква веб аналитика помаже веб програмерима и маркетинг менаџерима да креирају успешне кампање за побољшање корисничког искуства на сајту и повећање прихода.

Стога, да би се ово десило, аналитичари података Цлицкстреам прикупљају следеће податке:

 • Јединствени и органски посетиоци веб странице
 • Извори посетилаца, као што су онлајн огласи, партнерске везе, друштвени медији итд.
 • Термини за претрагу и критеријуми које корисници користе када стигну на веб локацију
 • Одредишна страница која пружа највише посетилаца
 • Комплетно путовање посетилаца на вашој веб локацији, од уласка на одредишну страницу до претплате на билтен, претплате на услуге или куповине производа
 • Време проведено по посетиоцу по сесији корисничког пута
 • Након посете странице и кликова, посетилац одлучује да се пријави за билтен или да дода производ у корпу
 • Након које активности на сајту, купац уклања артикал из корпе
 • Колико често посетиоци користе различите садржаје или дугмад за контролу сајта на веб локацији, као што су назад, стоп, уназад, унапред, поново учитавање, итд.?
 • Који су најзанимљивији садржај или функције на вашој веб локацији које корисници користе

Сада покушајте да замислите количину података коју ћете прикупити када стално надгледате више средстава на мрежи, попут апликација, веб локација, друштвених сајтова итд., у свом послу. Подаци ће бити у опсегу терабајта. Биће вам потребна снажна аналитика података и стратегија визуелизације да бисте извукли вредан увид из ових података веб аналитике.

Још једно разматрање прикупљања података су лични подаци. Цлицкстреам анализа не прикупља никакве личне податке. Међутим, можете покренути неке анкете на својим веб локацијама и у апликацијама и проактивно информисати корисника о анкетама у реалном времену и тражити дозволу за прикупљање личних података путем обрасца на мрежи.

Мицрософт, Гоогле и неколико других сајтова често спроводе такве анкете како би прикупили демографске податке који могу да поткрепе вредност података о кликовима који нису лични.

Цлицкстреам аналитика није корисна само за анализу сопствене веб странице. Такође можете да упоредите своју веб страницу са својим конкурентима. Када обављају обавештајне податке о конкурентским веб локацијама користећи Цлицкстреам податке и аналитику, трговци и веб програмери обично прикупљају следеће податке:

 • Поређење ангажовања и стопе конверзије са сличним сајтовима или одређеним сајтом
 • Како најуспешнији конкуренти привлаче саобраћај на своје веб странице и шта такви подаци говоре о њиховим дигиталним стратегијама?
 • Каква је ваша стратегија оглашавања у поређењу са вашим ривалима?
 • Које веб локације е-трговине или технолошке веб блогове корисници отварају када такође остварују интеракцију са вашом веб локацијом?
 • Како се ваша дигитална видљивост на Фацебооку, Гоогле претрази, Амазону, Бингу, итд., у поређењу са вашим ривалским веб локацијама или е-трговинама?

Како прикупити податке о кликовима?

Постоје углавном два начина за прикупљање података о кликовима. Ако имате веб програмере, инжењере у облаку и аналитичаре података, можете одабрати ручну методу.

Алтернативно, ако сте тим који је искључиво фокусиран на пословање и желите да се ослоните на професионалце, онда можете одабрати било коју СааС платформу која нуди услуге прикупљања и анализе података Цлицкстреам. Истражите оба метода у наставку:

  Слика се неће отпремити на Фацебоок – Испробајте ове поправке

#1. Ручни процес у кући

У овом процесу, потребно је да направите базу података Цлицкстреам података користећи базе података у облаку као што су Апацхе Цассандра, ДатаСтак Ентерприсе, итд. Такође морате да користите ДатаСтак Кубернетес Оператор и Ред Хат ОпенСхифт да примените базу података на хостованој платформи у облаку или на- премисе сервери.

У прикупљању података морате да користите програме као што су Реацт компоненте и Нект.јс. Док посетилац улази на вашу веб локацију, позадинска технологија, рендеровање на страни сервера (ССР), приказује веб локацију и брзо додаје податке о прегледању у базу података.

Када корисници кликну на елементе веб локације, Реацт компоненте на страни клијента упућују Нект.јс АПИ позиве да додају податке о кликовима у базу података. Ваша база података мора бити оптимизована за брже писање и обраду како би се прикупила тачна путовања клијената са веб локације.

#2. Процес заснован на СааС алатима

Како Цлицкстреам технологија анализе података постаје све популарнија међу малим, средњим и почетним предузећима, на тржиште су ушли различити програмери СааС алата. Можете бирати између неколико, као што су Киссметрицс, Микпанел, Гоогле 360, итд.

Већина ових СааС алата за Цлицкстреам податке прати следеће руте за прикупљање података веб аналитике:

 • Посетилац посећује веб локацију помоћу рачунара или мобилног веб претраживача
 • Веб сервер представља веб страницу за сурфовање означену ЈаваСцрипт трацкером
 • Овај трацкер прати кликове и кретања на веб локацији које је извршио посетилац и шаље податке директно у СааС алате
 • СааС Цлицкстреам апликације анализирају податке и припремају извештај са увидом у податке

Зашто су подаци о кликовима бољи од података о кључним речима?

Подаци о кључним речима, као што су кључне речи и њихов обим претраге у сатима, данима, месецима, итд., су популарни подаци за трговце. Међутим, подаци о кључним речима имају фундаментални проблем. Овај проблем је повезан са саобраћајем ботова. Не знате колики је проценат ових показатеља кључних речи од стварних корисника и ботова.

Стога, ако радите на нишним кључним речима, можда пратите погрешне, јер скоро сви ови показатељи могу бити резултат активности робота у Гоогле претрази, Бинг претрази итд.

С друге стране, Цлицкстреам подаци лако изолују промет ботова од људских корисника. Идентификовање активности бота у бази података Цлицкстреам је прилично лако, јер ћете видети програмабилну руту или образац у путовањима посетилаца која долазе од ботова.

Прави корисници имају тенденцију да приказују насумичне покрете на веб локацијама и не можете закључити сличан образац гледајући њихове кликове и покрете миша.

Стога, за идеје о садржају или производе којима је потребна маркетиншка анализа, боље је користити податке о кликовима заједно са подацима о кључним речима. Слепо ослањање на метрику кључних речи може потрошити ваш маркетиншки или СЕО буџет без доброг повраћаја улагања (РОИ).

Подаци о кликовима вс. Гугл анализе

У наставку пронађите разлике између Цлицкстреам аналитике и Гоогле аналитике:

ФеатуресЦлицкстреам АналитицсГоогле АналитицсДефинитионЦлицкстреам једноставно значи токове података прикупљених од радњи које су генерисали корисници на вашој веб локацији или у апликацијиГоогле Аналитицс је алатка за веб аналитику која вам говори о перформансама ваше веб локације. упс, кретања колица, итд., на сервер на лицу места за даљу анализу користећи интерне аналитичаре података.

  Како изгледа деактивирани Фацебоок налог на Мессенгер-у?

Алтернативно, можете добити услуге Цлицкстреам аналитике на захтев са многих платформи у облаку. Ово су ефикасније и приступачније од подешавања технологије Цлицкстреам анализе података у кући.

Гоогле аналитика је веб апликација компаније Гоогле. Можете да подесите своје веб производе на Гоогле аналитици да прикупљају податке о учинку веб локације. Дата ЦоллецтедЦлицкстреам подаци одражавају радње и кретања корисника на вашој веб локацији, апликацијама, платформама друштвених медија и сајтовима за е-трговину.

Прати извор посетилаца, шта раде након што стигну на вашу веб локацију, које активности завршавају куповином производа, време проведено на веб локацији итд.

Гоогле аналитика прикупља податке о активностима веб сајта као што су обим корисника, демографија, регион, уређаји, стопа посете само једне странице, праћење маркетиншких кампања итд. Аутентичност података Увиди у податке прикупљене из Цлицкстреам аналитике су аутентичнији од увида Гоогле аналитике. Гоогле аналитика је поуздана, али подаци такође укључују активности ботова . Дакле, без елиминисања података о активностима бота, увид би могао бити погрешан. Корисност дигиталног маркетинга Можете да користите увиде из аналитике Цлицкстреам да бисте веб локацију учинили лакшим за коришћење и после тога повећали стопе конверзије. Увиди Гоогле аналитике вам помажу да разумете учинак ваших органских СЕО и ППЦ кампања.

Како користити податке о кликовима да бисте побољшали маркетиншке напоре?

На пример, увид у анализу података Цлицкстреам може сугерисати да одређени садржај има изузетно добар учинак. Штавише, купци се пријављују за билтене или купују услуге након читања садржаја. У будућности можете да креирате сличан садржај да бисте повећали конверзије.

#2. За е-трговину, спречите напуштање корпе

Понекад корисници могу напустити колица из следећих разлога:

 • Ток куповине је спор
 • То приморава регистрацију налога
 • Производ не иде у корпу
 • Промотивни попуст се не појављује
 • Цена није тачна

Горенаведене проблеме можете открити анализом Цлицкстреам података. Затим решите проблеме тако да корисници могу да доживе несметане токове куповине.

#3. Учините путовање клијената глаткијим

Студија података о кликовима може да каже да ли посетиоци веб локације морају да кликну на много дугмади да би дошли до одређеног садржаја, промотивне понуде, производа или билтена. Затим можете да измените ток веб локације тако да корисници могу лако да открију садржај или производе на вашим веб локацијама.

#4. Истражите шта корисници мисле о веб локацијама ривала

Обједињени подаци о стриму кликова од независних добављача о веб локацијама ваших конкурената могу вам рећи да ли веб-сајтови ваших конкурената више учествују у путовањима купаца него ваши.

Окончање

Тачна и ефикасна употреба Цлицкстреам података и аналитике ће помоћи многим маркетиншким и развојним тимовима за веб сајтове да разумеју болне тачке корисника у достизању садржаја, информација, производа или услуга.

Ако можете да откријете тајне понашања хиљада корисника на вашим или веб локацијама ваших конкурената, можете креирати решења која ће обезбедити боља путовања корисника.

Комбинујући податке о стриму кликова, аналитику података, велике податке и Гоогле аналитику, можете да креирате маркетиншку стратегију дигиталног пословања са најбољим учинком.

Можда бисте желели да научите и о алаткама за истраживање кључних речи за СЕО за веома занимљиво креирање садржаја за веб локације и апликације.