Како ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији револуционишу продају [2023]

Управљање односима са клијентима (ЦРМ) је техника за управљање интеракцијом са клијентима током читавог њиховог односа са предузећем.

Филозофија ЦРМ-а је једноставна – ставите се у кожу својих купаца и проучите све што постоји о њима.

Предузећа су данас почела да користе вештачку интелигенцију да подрже своје ЦРМ платформе.

Данас ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији олакшавају организацијама да доносе боље одлуке засноване на подацима анализирајући информације о клијентима у реалном времену. И ово је револуционисало начин на који продаја функционише.

У овом чланку ћемо истражити све о ЦРМ-овима са АИ – предностима, уским грлима и најбољим ЦРМ-овима које можете да користите да запалите своју продају.

Шта су ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији?

ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији представљају низ процеса вођених вештачком интелигенцијом централизованих на начин да вам помогну да ефикасно управљате десетинама и хиљадама клијената.

У основи, ови ЦРМ-ови раде на четири значајна принципа:

#1. Машинско учење

Машинско учење (МЛ) је најсавременија техника која се широко користи у комерцијалној вештачкој интелигенцији. Укључује обуку вештачке интелигенције да се ефикасно понаша у променљивим условима интензивним праћењем образаца и трендова током времена уместо крутих и кодираних инструкција.

#2. Предиктивна анализа

Предиктивна анализа која је потребна за сат времена помаже у планирању предузећа и интеракцији са клијентима. Омогућава организацијама да доносе одлуке засноване на подацима, предвиђају продају и ефикасно распоређују ресурсе на свим нивоима.

#3. Аутоматизација

ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији – сам термин има АИ (вештачку интелигенцију), чинећи аутоматизацију саставним делом целокупног процеса. Аутоматизација, у свом најбољем издању, повећава способност ЦРМ-а да обавља одређене задатке са већом брзином и тачношћу од људи. Уз помоћ унапређења вештачке интелигенције, чак и сложени токови посла могу се аутоматизовати и обављати без напора.

#4. Сентимент Аналисис

Најбољи део било ког ЦРМ-а са вештачком интелигенцијом је његова способност да ухвати, анализира и визуелизује како клијенти перципирају производе и услуге.

Омогућава служби за кориснике и продајним агентима да идентификују емоције купаца, укључујући задовољство и фрустрацију, преко различитих канала комуникације као што су телефон, ћаскање уживо, е-пошта и друштвени медији.

Осим ових, ЦРМ-ови са АИ укључују неколико других делова који доприносе побољшању вашег укупног ангажовања клијената.

Хајде да их погледамо.

Како ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији могу да побољшају ангажовање купаца

Чланак Харвард Бусинесс Ревиев под насловом „Како АИ мења продају“ наводи да АИ алгоритми могу утицати на пет кључних области продаје:

 • Конкурентне цене
 • Предвиђање
 • Препродаја и унакрсна продаја
 • Леад сцоринг
 • Управљање учинком
 •   Апликација заснована на акцијама брже вас повезује са вашим контактима [iOS]

  Комбиновање АИ и софтвера за управљање односима са клијентима може пружити свеобухватне информације о свим овим параметрима и резултирати већим бројем затварања.

  Уз то, ево како ЦРМ-ови са АИ-ом користе обраду природног језика да 10 пута повећају ваше ангажовање клијената.

  #1. Персонализација

  ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији могу помоћи предузећима да персонализују интеракције са клијентима анализом података о клијентима као што су историја куповине, понашање приликом прегледања и демографија.

  Ови подаци се затим могу користити за прилагођавање маркетиншких порука, препорука производа и интеракција корисничке подршке према јединственим потребама и преференцијама сваког купца.

  #2. Цхатботс

  ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији користе цхат ботове за пружање тренутне корисничке подршке и побољшање времена одговора. Чет-ботови могу да одговоре на често постављана питања, дају препоруке за производе, па чак и да обрађују једноставне трансакције.

  Као резултат, убрзавање процеса и ослобађање људских агената да се фокусирају на сложенија питања.

  #3. Подршка за више канала

  ЦРМ-ови са АИ могу да обезбеде беспрекорну корисничку подршку на више канала, као што су е-пошта, друштвени медији, ћаскање и телефон. Ово омогућава клијентима да комуницирају са предузећима на њиховом жељеном каналу, побољшавајући ангажовање и задовољство.

  Да резимирамо нашу поенту, ЦРМ софтвер са АИ-ом може одредити емоционално стање купца кроз њихове текстуалне или гласовне речи, тон и образац разговора. Тиме вам омогућава да креирате прилагођена искуства и интеракције за клијенте.

  Предности интеграције АИ у ЦРМ

  Побољшајте ефикасност

  Само неколицина зна да се АИ, када се интегрише са традиционалним ЦРМ софтвером, претвара у вашег виртуелног помоћника све у једном.

  Може вам помоћи да управљате календарима, планирате састанке, упућујете телефонске позиве, вршите праћење и помаже у сваком типичном ручном задатку.

  Ово ослобађа време руководиоцима продаје и корисничке службе које могу да искористе да се фокусирају на задатке високе вредности, као што су изградња односа са купцима и оптимизација њиховог тока.

  Помаже у сегментацији купаца

  Још једна предност ЦРМ-ова са вештачком интелигенцијом је та што овај софтвер олакшава процес сегментирања података о великим корисницима у дефинисане категорије.

  На пример, ручно сегментирање ваших клијената може бити изазовно на основу демографије, понашања, свиђања, несвиђања итд. Међутим, моћни алгоритми ЦРМ-ова са АИ-ом помажу вам да то урадите без напора.

  Како то помаже?

  Прво, аутоматизује процес, тако да ваш тим не мора ручно да ради процес.

  Друго, пошто су сада ваши клијенти сегментирани у оквиру једног клика, можете лако да креирате персонализоване поруке или искуства за потенцијалне клијенте. Видите, што је ваш маркетинг циљанији, то ћете добити више потенцијалних клијената.

  Поједноставите управљање потенцијалним клијентима

  У просеку, предузеће генерише хиљаде потенцијалних клијената сваког месеца. Од овога ће се само неколико стотина претворити у продају.

  Али и то ако се ангажујете и пратите са сваком истом енергијом.

  Како обим проводника расте, постаје изазовно прелазити кроз њих ручно. И не можете занемарити потенцијалне клијенте јер свака изгубљена прилика значи изгубљени посао.

  Тешка ситуација, зар не?

  Комбиновањем АИ и ЦРМ платформи, предузећа могу да створе електрану за генерисање потенцијалних купаца.

  Овај незаустављиви дуо омогућава повећани учинак без угрожавања квалитета интеракције. Резултат је револуционисан приступ ангажовању, неговању, квалификацији и праћењу потенцијалних клијената.

    Како преузети Стеам и инсталирати игре

  Затвори још понуда

  Основна предност ЦРМ-ова са АИ је могућност анализе и идентификације цурења у продајном процесу.

  На пример, у продајном сценарију са шансама од 50 до 50 за прихватање или одбијање договора, ЦРМ засновани на вештачкој интелигенцији пружају увиде у дело и дају интелигентне препоруке за саветовање продајних представника о следећим најбољим корацима за закључење посла.

  Његови алгоритми су направљени да идентификују намере купаца (јаке, благе, слабе) да купе производ или услугу и обезбеде им праве ресурсе за доношење одлуке.

  У временски осетљивим ситуацијама у којима треба одмах да се позабавите потенцијалним потенцијалним клијентима, ЦРМ-ови засновани на вештачкој интелигенцији врше истраживање, дају увиде, анализирају осећања купаца и презентују вам тренутни извештај о могућим начинима закључења одређеног посла.

  Недостаци ЦРМ-ова заснованих на вештачкој интелигенцији

  Дата Биасед

  ЦРМ-ови са АИ се хране подацима прикупљеним кроз различите канале и кампање. А АИ алгоритми су добри онолико колико су добри подаци на којима су обучени. Алгоритам може произвести нетачне или неправедне резултате ако су подаци пристрасни или непотпуни.

  Недостатак људске интеракције

  Док аутоматизација заснована на вештачкој интелигенцији може уштедети време и смањити трошкове, такође може довести до недостатка људске интеракције са купцима, што може негативно утицати на корисничко искуство.

  Храна за размишљање: Када покушате да објасните главни проблем цхатботу, све што може да представи је неколико опција или генеричких одговора који се уносе у систем.

  На срећу, компаније препознају овај недостатак и већина вам пружа алтернативу да разговарате са стварним представником продаје уместо да наставите неугодан разговор са четботом.

  Ризици за сајбер безбедност

  Тамо где постоји вештачка интелигенција, постоји ризик од повреде података или сајбер напада.

  ЦРМ-ови са вештачком интелигенцијом могу бити рањиви на сајбер нападе, а предузећа морају да предузму додатне мере предострожности како би заштитила осетљиве податке клијената.

  Највећим делом, сајбер безбедност је један од истакнутих разлога зашто компаније не интегришу своје традиционалне ЦРМ-ове са вештачком интелигенцијом.

  Упркос недостацима, неке познате компаније зарадиле су милионе користећи ЦРМ-ове са АИ.

  Најбољи брендови који користе ЦРМ-ове са АИ

  Према извештају о мерилима тржишног лидерства за 2020., маркетиншки лидери користе вештачку интелигенцију како би побољшали сегментацију купаца и моделирање публике сличности.

  Хајде да разумемо како компаније користе ЦРМ-ове са вештачком интелигенцијом уз помоћ неких случајева употребе.

  #1. Кока-кола

  Цоца-Цола је једна од највећих компанија за пиће на свету, са огромном базом купаца.

  Да би боље служила својим клијентима и побољшала своје маркетиншке напоре, Цоца-Цола је имплементирала ЦРМ систем који покреће АИ.

  Овај систем им је омогућио да прате понашање и преференције купаца, што им је касније помогло да креирају циљане маркетиншке кампање за које је већа вероватноћа да ће одјекнути код њихове публике.

  Систем им је такође омогућио да идентификују области у којима би могли да побољшају своју корисничку услугу, што је довело до повећаног задовољства купаца.

  #2. Салесфорце

  Салесфорце је водећи провајдер ЦРМ софтвера и они су интегрисали вештачку интелигенцију у своју платформу како би пружили још већу вредност својим клијентима.

  Салесфорце-ов Еинстеин АИ користи алгоритме за обраду природног језика и машинско учење како би помогао продајним тимовима да боље разумеју своје купце и идентификују нове могућности. Ово је помогло компанијама да повећају продају и побољшају задовољство купаца.

    Како направити Инстаграм колуте као професионалац

  #3. Цогито

  Цогито користи ЦРМ-ове са вештачком интелигенцијом да обезбеди анализу разговора у реалном времену. Он процењује емоције клијената, колико су ефикасни позиви и како најбоље одговорити на њих.

  Према компанији, разумевање емоционалних стања купаца помаже предузећима да повећају приход по купцу за 10%.

  ЦРМ-ови са АИ

  Сада када знате све о ЦРМ-овима са вештачком интелигенцијом, време је да видите нешто СааС у овом сектору.

  #1. Фредди АИ

  Фредди АИ компаније Фресхворкс је ЦРМ алат који покреће АИ дизајниран да аутоматизује процесе продаје, маркетинга и корисничке подршке за предузећа свих величина.

  Његове функције аутоматизације укључују четботе, предиктивно бодовање потенцијалних клијената и интелигентне токове посла, који поједностављују и поједностављују различите ЦРМ задатке.

  Поред тога, Фредди АИ нуди прилагодљиве контролне табле и извештаје, омогућавајући предузећима да прате и мере своју продају и перформансе корисничких услуга у реалном времену.

  Платформа се такође интегрише са другим алатима као што су Фресхдеск, Фресхсалес и Гоогле Аналитицс, пружајући корисницима свеобухватан преглед података о њиховим клијентима.

  #2. Ц3 АИ

  Ц3 АИ ЦРМ је платформа за управљање односима са клијентима нове генерације која користи моћ вештачке интелигенције да подстакне раст пословања. Алат нуди обједињени приказ података о клијентима, омогућавајући предузећима да стекну разумевање својих купаца од 360 степени.

  Пружа 97% тачности предвиђања прихода за пословање и за сваког представника, тим и географску локацију.

  Штавише, платформа вам омогућава да користите АИ да идентификујете, одредите приоритете и убрзате праве понуде. Штавише, платформа има наменску мобилну апликацију која вам омогућава да пратите учинак и конверзије у покрету.

  #3. Креато ЦРМ

  Креато ЦРМ је платформа за управљање односима са клијентима заснована на облаку дизајнирана за мала и средња предузећа. Платформу покреће уграђени АИ за убрзање продаје – Аклерате.

  У свом најбољем издању, Аклерате са КреатоЦРМ вам помаже у оцењивању потенцијалних клијената, предвиђању продаје, прикупљању активности, препорукама за ангажовање, увидима у рад тима и још много тога.

  Поред тога, интерфејс прилагођен кориснику Креато ЦРМ-а и прилагодљиве контролне табле олакшавају предузећима да управљају својим подацима о клијентима и прате њихов учинак у реалном времену.

  #4. ПСКСДигитал ЦРМ

  ПСКСДигитал пружа ЦРМ решење засновано на вештачкој интелигенцији које помаже у аутоматизацији ваших продајних и маркетиншких активности. Платформа је веома прилагодљива, што је чини да лако удовољи потребама било које организације у било којој индустрији.

  ЦКСМАи платформа интегрише ПСКС Дигитал са вашим постојећим ЦРМ софтвером, омогућавајући вам да извршите дубинску анализу података о клијентима у покрету.

  Платформа лако извлачи податке из више извора купаца, тржишта и историјских извора и представља увид у један приказ са минималним ручним уносом, помажући вам да доносите паметније одлуке и брже испуњавате очекивања купаца.

  Окончање

  Организације често доводе у питање комбинацију ЦРМ-а са АИ. Сматрају га фенси додатак, за који мисле да је непотребан и да нема вредност. Једноставно речено, сматрају да су ЦРМ-ови сами себи довољни да поједноставе процес продаје. Али мало знају, овај двојац је револуционирао погледе на продају и маркетинг у данашњој ери.

  Можда ћете бити заинтересовани и за најбоља ЦРМ решења у облаку.