Како да добијете сателитски приказ своје куће користећи Гоогле Еартх

Гугл Земља (и Гоогле мапе) је најлакши начин да добијете сателитски приказ ваше куће и комшилука. Ово омогућава свакоме да оде у било који део света, добије тренутне географске информације за ту област, па чак и да види своју кућу из ваздуха.

У овом чланку ћемо вам показати како да користите сателитске слике високе резолуције Гоогле Земље да пронађете своју кућу и добијете поглед из ваздуха. Наравно, то неће бити прикази из ваздуха, већ ће бити узети из последњих ажурираних скупова података Гоогле Земље.

Напомена: Гоогле Еартх Про је потпуно бесплатан за преузимање на рачунарима, а можете чак и да користите веб верзију у Цхроме-у и мобилне апликације на Андроид-у или иОС-у. Гоогле Еартх такође ради на Фирефок-у, Едге-у и Опери.

Поређење Сателитског приказа Гоогле Земље са Гоогле мапама

Гоогле Земља и Гоогле мапе користе исте сателитске/зрачне и уличне слике да би вам дале невероватне податке о нашој планети. Неколико ствари као што су претрага и упутства су такође сличне у оба.

Али постоје и значајне разлике између Гоогле Земље и Гоогле мапа.

 • Гоогле Еартх је 3Д виртуелни глобус, док се Гоогле Мапс више користи као 2Д мапа, иако има 3Д карактеристике.
 • Гоогле мапе су робуснији локални алат. Гоогле мапе вам омогућавају да пронађете и делите упутства и истражите свој локалитет помоћу чешља са финим зупцима. Такође одржава ове информације синхронизованим на свим вашим уређајима.
 • Гоогле Еартх и њени сателитски снимци могу изгледати исто у поређењу са Гоогле мапама. То је зато што оба имају сателитски слој. Али нуди важну разлику: бољи скуп слојева.
  Беспрекорно мигрирајте базе података уз БацкупБудди

Захваљујући функцији Воиагер унутар Гоогле Еартх-а, можете истражити занимљиве културе и природу наше планете у пуном сјају. Али, као што вам видео испод говори, Гоогле мапе служе за проналажење пута; Гоогле Еартх је за губитак.

Укратко: када желите да идете од тачке А до тачке Б, користите Гоогле мапе. Када желите да истражите свет у свој његовој 3Д слави високе резолуције, користите Гоогле Еартх.

Покрените Гоогле Земљу за забавна виртуелна путовања и искористите бројне практичне предности.

1. Направите поглед на своју кућу из ваздуха помоћу Гоогле Еартх-а

Виртуелна путовања вам омогућавају да посетите било коју земљу на Земљи. Али и даље ћете подразумевано тражити поглед на своју кућу из ваздуха. Када стигнете на своју адресу, можете летети из свемира и зумирати до нивоа улице.

Тражење сателитског приказа ваше куће функционише на свим верзијама Гоогле Земље. Снимак екрана испод је из Гоогле Еартх Про за десктоп који можете да користите за напредније употребе као што је увоз и извоз ГИС података.

Да бисте пронашли своју кућу:

 • Идите на поље за претрагу у горњем левом углу и унесите своју адресу.
 • Двапут кликните на своју адресу у резултатима претраге. Гоогле Еартх ће вас одвести до вашег комшилука.
 • Превуците икону Пегман да бисте приступили Стреет Виев-у и изблиза погледали свој дом. Користите дугме у горњем десном углу да бисте се пребацивали са приказа улице на приказ своје куће у приземљу и обрнуто.
 • Изаберите Изађи поглед на нивоу земље да бисте се вратили на приказ ваше куће из ваздуха.
 • Савет: Гоогле Еартх такође мисли да идете право до куће да бисте направили сателитски приказ. Тако су узели ову идеју и направили јединствен пројекат приповедања под називом Ово је дом.

    Шта значи СБ у Снапцхату

  Дакле, уместо да останете у својој кући и тамо, зашто не бисте видели како Инуити живе у иглуима или на јединственим острвима Санторини у Грчкој.

  Могу ли да видим приказ уживо било које адресе?

  Можете да тражите било коју локацију према адреси, називу предузећа, координатама географске ширине и дужине, кључним речима и називу локалитета. Ако је у питању нови кварт, можете виртуелно шетати и упознати се са услугама и предузећима у вашем крају. Наравно, ове слике неће бити уживо у реалном времену јер Гоогле ажурира слике на основу различитих фактора као што су локација, време, безбедност и ресурси.

  2. Путујте виртуелно са кауча

  Гоогле Земља је направљена за истраживање и географска открића. Непрекидно се додају нови локалитети и правовремени обиласци, тако да никада нећете пропустити места за истраживање уз Гоогле Земљу и њену функцију Воиагер.

  На пример, идите на Воиагер > Цултуре > Суперхеро Мовие Лоцатионс и идите на места где су сцене блокбастера у филмовима о суперхеројима снимљене камером.

  3. Измерите велике и мале удаљености

  Гледате поглед из ваздуха свог дома на Гоогле Земљи. Можда бисте желели да измерите парцелу на којој се налази или да израчунате оближњу парцелу на коју имате око.

  Уместо да ручно растежете траку, користите алатку за мерење Гоогле Земље да бисте то урадили за неколико минута.

  На Гоогле Еартх Про можете да користите линије и облике за проверу удаљености и процену надморске висине. На пример, можете да користите информације о надморској висини да планирате пешачење по свом селу.

  На вебу Гоогле Земље, Андроиду и иОС-у можете да користите Алатку за мерење да бисте израчунали обим или растојање између тачака на мапи.

    18 уносних крипто партнерских програма којима ћете се придружити и зарадити новац у 2022.

  4. Користите историјски поглед да бисте се вратили у прошлост

  Гоогле Еартх Про има клизач скривен на траци са алаткама који ради као временска машина. Замислите да гледате сателитски приказ своје куће или било које друге локације и желите да видите како је то изгледало у прошлости. Можете да урадите три ствари да бисте приступили историјским сликама за локацију.

 • Идите у мени и изаберите Поглед > Историјске слике.
 • Кликните на дугме Историјске слике на траци са алаткама (сат са стрелицом која показује супротно од казаљке на сату).
 • Кликните на датум у доњем левом углу прозора Гоогле Еартх. Гоогле Земља ће прећи на најстарије доступне историјске слике.
 • 5. Пратите упозорења о катастрофама у близини своје куће у скоро реалном времену

  Гоогле је направио Гоогле мапа кризе да помогну људима да остану свесни природних катастрофа као што су урагани, олује, земљотреси и још много тога.

  Кризна мапа користи технологију Гоогле мапа како би ове информације учинила доступним у скоро реалном времену на било ком уређају са прегледачем. Кризна мапа такође обједињује податке раширене у више агенција, што олакшава лаику разумевање.

  Опет, неће вам понудити сателитски приказ ваше куће у реалном времену, али можете барем проценити мере предострожности које морате да предузмете док катастрофа тече или опада. За детаљније упутство идите на Гоогле страница помоћи.

  Пазите на СОС упозорења и упозорења за навигацију. Гоогле мапе на иОС-у и Андроид-у пружају визуелна упозорења о катастрофама у реалном времену у случају урагана, земљотреса и поплава. Преклапања мапа и кризне картице ће вам дати више информација са бројевима телефона за хитне случајеве, саветима о безбедности, па чак и пусх упозорењима.

  6. Направите сателитски обилазак ваше куће

  Обиласци Гоогле Еартх-а под Воиагер-ом су професионално направљени. Али Гоогле Еартх вам такође омогућава да креирате пројекте попут виртуелних обилазака вашег града, града или било ког другог омиљеног места.

  Ово званично упутство за Гоогле описује како да направите свој виртуелни обилазак са сателитским приказима на Гоогле Земљи.

  Пронађите скривене драгуље помоћу Гоогле Земље

  Прегледање Гоогле Земље може изазвати зависност. Али, као што видите, има и неколико практичних употреба. Идите након паузе од неколико месеци и приметићете како се место око ваше куће мења. Можда ћете уочити нову руту или леп кутак који до сада нисте видели.