Како да користите ЦхатГПТ са Гоогле документима и табелама

Долазак ЦхатГПТ-а је био револуционаран јер је отворио нове могућности у свету вештачке интелигенције.

ЦхатГПТ је довео аутоматизацију на ниво тла и олакшао корисницима да обављају различите задатке.

У распону од генерисања идеја, формулације текста и резимирања до превођења текста и сумирања сложених формула, ЦхатГПТ може учинити много да поједностави ваше задатке засноване на тексту на различитим врстама докумената и табела.

Дакле, ако сте неко ко проводи много времена радећи на Гоогле документима и другим табелама, можете да искористите ЦхатГПТ и његову моћ.

Али како?

У овом чланку ћу разговарати о томе како да интегришете и користите ЦхатГПТ са Гоогле документима и табелама.

Почнимо!

Шта је ЦхатГПТ?

Развијен од стране ОпенАИ-а, ЦхатГПТ је моћан АИ цхатбот који вам помаже да генеришете детаљне људске одговоре у облику текстова у више области знања. Објављен је у новембру 2022. и развијен преко ОпенАИ ГПТ-4 и ГПТ-3.5 фамилија великих језичких модела (ЛЛМ).

Термин ГПТ у ЦхатГПТ-у односи се на „генеративни трансформатор пре обуке“ и указује на то како алатка вештачке интелигенције обавља функцију. ЦхатГПТ је фино подешен коришћењем техника машинског учења као што су учење уз помоћ и учење под надзором.

Без обзира да ли желите да саставите имејл, решите упит за базу података или развијете код, овај алат за вештачку интелигенцију може вам помоћи у многим стварима. Потребни су кориснички подаци као улазни подаци да би се одговорило на постављена питања.

Поред тога, многи АИ цхат ботови су присутни на тржишту већ дуже време, али оно што је учинило ЦхатГПТ успешним је то што се заснива на учењу појачања из повратних информација од људи (РЛХФ).

РЛХФ модел чини да цхатбот размишља више као људски од других цхатботова јер је заснован на моделима тренера људи и награђивања који их држе у стандардном контексту и да разговарају много интуитивније.

Формат питање-одговор овог алата за вештачку интелигенцију, са његовом способношћу да даје детаљне одговоре, учинио га је широко популарним међу корисницима.

Тренутно се ЦхатГПТ користи у истраживању и прикупљању повратних информација, а произвођачи су га учинили потпуно бесплатним за опште кориснике. Међутим, они су такође увели ЦхатГПТ Плус модел претплате, који ће корисницима омогућити беспрекорно корисничко искуство без икаквог одлагања.

Предности коришћења ЦхатГПТ-а са Гоогле документима

Све више корисника данас користи ЦхатГПТ док раде интегришући га са Гоогле документима и табелама. Ово отвара нови хоризонт могућности, нудећи многе предности за употребу као што су:

Боље искуство писања

Када једном интегришете ЦхатГПТ са Гоогле документима и табелама, нема заустављања. Алат АИ је био од кључног значаја за побољшање вештина писања јер ће стално давати предлоге који ће вам помоћи да побољшате граматику, избор речи и фразе.

Оно што је најважније, прикупиће све потребне информације на једном месту; чиме ћете осигурати боље искуство писања него икада раније.

Побољшана конзистентност

Као и многи од нас, сигурно сте се суочили са недоследношћу док сте радили на Гоогле документима. Али када почнете да користите сугестије које ЦхатГПТ даје, можете бити сигурни да ће се ваша доследност знатно побољшати.

  Како да поправите ИМЕ јапанске тастатуре не ради (пун водич)

Било да је у питању тон или стил писања, све ће остати доследно. Тако ваше текстове у Документима и Табели чини лаким за читање и разумевање.

Импресивно прецизност

Још један примарни разлог због којег многи корисници више воле да раде на Гоогле документима са ЦхатГПТ-ом су његови веома прецизни одговори. Када интегришете ову моћну АИ алатку, она генерише релевантне и тачне одговоре који вам помажу да креирате добро истражене, чињеничне текстове у документу.

Када завршите са радом на документу, више нећете морати ручно да га уређујете, јер тешко да ће бити грешака. Оно што је важно, такође даје предлоге у вези са кључним речима које побољшавају тачност и квалитет текста.

Штеди време

Познато је да ЦхатГПТ смањује ваше радно време на Документима и Табелама. Пошто стално даје предлоге, идеје за садржај и захтеве за тонирање, можете брзо да завршите свој посао без потребе да трошите много времена на ручно, дуготрајно истраживање.

Поред тога, исправљање ваших граматичких грешака и одржавање тона писања такође ће уштедети време које сте можда потрошили на исправку.

Добијање нових идеја

Са ЦхатГПТ који вам помаже у Гоогле документима, можете пронаћи нове идеје и подтеме док радите на одређеној теми. Нећете морати да претражујете бројне веб странице и форуме да бисте добили креативне идеје, јер ће вам алатка АИ помоћи у том делу.

Штавише, док сте усред теме, АИ алат ће дати многе подтеме и предлоге информација који ће побољшати квалитет текста.

Помаже Цоунтер Вритер’с Блоцк

Мора да сте се суочили са ситуацијом у којој сте били празни и нисте имали појма како да наставите са својим послом. Зове се блок писаца и то је уобичајен проблем са којим се суочавају многи писци.

Међутим, ЦхатГПТ се брине да никада нећете морати да се бавите тим проблемом и стално даје предлоге. Дакле, када интегришете АИ алат у своје Гоогле документе, вероватно ћете доживети огромно повећање продуктивности.

Исплативо

За разлику од других АИ алата који се често користе заједно са Гоогле документима, ЦхатГПТ се показао много исплативијим. Овај АИ алат је потпуно бесплатан за интеграцију и може га користити свако. Иако је ОпенАИ увео модел претплате за свој напредни алат, и даље можете користити основни бесплатно неограничено време.

Минимални захтеви за интеграцију

Интеграција и коришћење ЦхатГПТ-а са Гоогле документима и табелама може изгледати компликовано, али у стварности није. Међутим, да бисте направили беспрекорну интеграцију, морате задржати ове захтеве:

 • ЦхатГПТ налог: Да бисте интегрисали ЦхатГПТ са Гоогле документима, биће вам потребан налог на АИ платформи. ЦхатГПТ је потпуно бесплатан, тако да можете лако да направите налог преко било ког од ваших налога е-поште или Фацебоок-а. Међутим, за беспрекорно искуство, можете се одлучити за план претплате, који има минималну накнаду.
 • ОпенАПИ налог: Биће вам потребан и ОпенАПИ налог да бисте почели да користите Гоогле Доцс АПИ за процес интеграције. Када креирате налог, добићете неопходне АПИ-је, као и дозволу за креирање пројекта.
 • АПИ кључ: Још један примарни захтев за овај процес је АПИ кључ и можете га лако креирати са ОпенАПИ платформе. АПИ кључ се може лако креирати према вашим захтевима, а ви само морате да изаберете праву опцију.
 • АПИ клијентска библиотека: Такође морате да инсталирате АПИ клијентску библиотеку која ће вам помоћи да интегришете ЦхатГПТ са Гоогле документима.
 • Налог Гоогле докумената: Из очигледних разлога, морате да имате приступ Гоогле документима преко свог Гоогле налога. Током интеграције ЦхатГПТ-а, можете користити постојећи документ или креирати нови.
  Како направити шаблон од папира са тачком у Мицрософт Ворд-у

Кораци за интеграцију ЦхатГПТ-а са Гоогле документима

Пратите ове кораке да бисте интегрисали ЦхатГПТ са Гоогле документима:

 • Прва ствар коју ћете морати да урадите да бисте започели процес је да направите налог у ЦхатГПТ тако што ћете посетити његову веб локацију. ЦхатГПТ је завршен и можете да направите налог користећи свој Гоогле налог.
 • Сада, ваш следећи задатак је да одете до одељка „Налог“ у ЦхатГПТ-у и потражите опцију „Прикажи АПИ кључ“ која се налази испод њега. Тамо морате да генеришете одговарајући АПИ кључ који ће вам требати за интеграцију. Преузмите свој АПИ кључ директно одавде.

 • Када креирате АПИ кључ, мораћете да га копирате, јер ће бити приказан само једном. Чувајте АПИ кључ у уређивачу текста да бисте били сигурни да га не изгубите.
 • Сада морате да отворите Гоогле документ и проверите да ли сте пријављени на свој Гоогле налог.
 • Када га отворите, кликните на картицу „Проширење“, која се налази поред „Алатка“. Одатле ћете морати да кликнете на картицу „Апп Сцрипт“ и аутоматски ће се отворити празна датотека.

 • Овде ћете креирати код скрипте апликације, а ови кодови су лако доступни на разним реномираним сајтовима. Пре него што налепите код скрипте апликације, морате да избришете сав постојећи текст и кодове написане у уређивачу кода скрипте апликације. Обично ћете пронаћи код „фунцтион миФунцтион ()“ написан тамо и само га морате избрисати.
 • Сада морате да примените скрипту апликације и она ће бити испод странице за примену. Можете да попуните све потребне детаље извршене веб апликације и опис пре него што притиснете дугме за примену.

 • У овом кораку, мораћете да замените стари АПИ кључ (који се помиње као „ккккккккк“ на горњој слици) новим АПИ кључем који сте генерисали на веб локацији ЦхатГПТ-а. Само треба да га копирате из уређивача текста где сте га сачували. Међутим, ако користите овај метод, онда се не препоручује да делите своје Гоогле документе са другима јер ћете такође морати да делите свој АПИ кључ.
 • Након што замените стари новим АПИ кључем, потребно је да га сачувате. Када то урадите, тражиће дозволу, а ви само морате да потврдите дозволу.
 • Сада су ваши Гоогле документи спремни са ЦхатГПТ-ом и можете да их користите док пишете било коју реченицу. Аутоматски ће генерисати текстове и предлоге у зависности од ваших захтева.

Како користити ЦхатГПТ интеграцију са Гоогле документима

Једном када интегришете ЦхатГПТ са Гоогле документима користећи АПИ из ОпенАИ, ваш задатак постаје приступачнији када је у питању употреба.

Ево корака који ће вас упутити како да користите интеграцију

 • Изаберите или истакните текст или реченицу коју желите да користите као унос у ЦхатГПТ.
 • Након што га изаберете, мораћете да кликнете на опцију ЦхатГПТ која се налази на горњој траци менија.
 • Појавиће се падајући мени и тамо ћете видети опцију генерисања идеја, писања блогова и генерисања слика. Само треба да изаберете онај који вам је потребан.
 • Скрипта ће се аутоматски покренути и генерисати одговор на Гоогле документима или листу. Међутим, ако вам се не свиђа одговор, можете га регенерисати за бољи резултат.

Други начин коришћења ЦхатГПТ-а је коришћење методе додатка. Кораци да то урадите су:

 • Идите на опцију додатка у Гоогле документима и кликните на ЦхатГПТ.
 • Када изаберете ЦхатГПТ, појавиће се бочна трака и тамо треба да поставите свој упит.
 • Поставите свој упит на бочну траку и кликните на дугме „питај“. Биће потребно неколико секунди да се генерише одговор на основу вашег упита.
 • Само копирајте и налепите излаз у Гоогле документ. То је то.
  Групишите све поруке у пријемном сандучету према пошиљаоцу и блокирајте е-пошту

Неки алати за спољну интеграцију

Ево листе неких спољних алата који вам могу помоћи да интегришете ЦхатГПТ са Гоогле документима и табелама ако не желите да то радите ручно:

#1. ГПТ за посао

ГПТ фор Ворк је један од најпопуларнијих који вам помаже да интегришете ЦхатГПТ са Гоогле документима и табелама и подржава све моделе ЦхатГПТ-а.

Од генерисања описа, скицирања, резимирања белешки и преформулисања реченице до додавања слогана и ознака на листове, можете да обављате низ задатака. То је веома ефикасан алат који можете бесплатно користити само инсталирањем додатка.

#2. ГПТ радни простор

ГПТ Воркспаце је још једна моћна алатка која вам помаже да ослободите своју продуктивност када интегришете ЦхатГПТ са Гоогле документима и табелама. Као и други, можете бесплатно да инсталирате овај додатак на документе и табеле, али за неограничено коришћење мораћете да платите претплату.

Овај алат такође може да обавља мноштво задатака који укључују генерисање наслова, чишћење низова, преформулисање и проширење пасуса и постављање идеја. Помоћу овог алата можете креирати нацрт за малу тему и такође класификовати и издвојити податке.

#3. СхеетГПТ

СхеетГПТ функционише као ексклузивна алатка која вам помаже да искористите моћ ЦхатГПТ-а док радите на Гоогле табелама. То чини процес интеграције ЦхатГПТ-а у листове једноставним задатком, јер само морате да инсталирате додатак.

Одлична ствар у вези са овом алатком је што вам неће требати никакав АПИ кључ за процес интеграције и изузетно је једноставан за коришћење. У распону од екстракције података, анализе повратних информација корисника и превођења текста до аутоматизације задатака и креирања малих текстова, СхеетГПТ вам помаже са много функција.

Међутим, није потпуно бесплатан и долази са три претплатничка плана – Стартер 1, Индивидуал 1 и Профессионал 1. Основни план почиње од 9 УСД месечно.

#4. Доцсиум

Када желите да аутоматизујете свој радни простор у Гоогле документима или табелама, Доцсиум је један од оних алата који вам могу помоћи да то постигнете. Доцсиум служи као додатак вашим Гоогле документима и табелама, а можете га испробати бесплатно уз бесплатни кредит који нуди алатка.

Овај алат нуди све основне и ексклузивне функције које нуде други алати који помажу у интеграцији ЦхатГПТ-а. Међутим, оно што га издваја је његова способност да креира белешке са састанка од тачака за набрајање у документима и проналази нове податке у листовима како бисте максимизирали вашу продуктивност.

#5. Фловсхот.аи

Када је у питању аутоматизација вашег Гоогле листа, један алат који долази као препорука је Фловсхот.аи. Једном када инсталирате ову алатку у своје Гоогле табеле, она може да аутоматизује све ваше задатке и помаже вам да повећате продуктивност. Користећи овај алат, можете да убаците АИ формуле једним кликом и да користите функције као што су именовани опсези и апсолутне референце.

Овај алат вам омогућава да обучите прилагођени АИ модел и користите их у свом листу да бисте брзо завршили свој досадан посао. За примарну употребу, потпуно је бесплатан, са неограниченом употребом свих АИ формула, али је ограничен у употреби знакова. Међутим, ако се одлучите за Фловсхот Про, добијате боље ограничење броја знакова.

Закључак

ЦхатГПТ, иако нов, ствара велику гужву широм света. Када почнете да га користите у Гоогле документима и табелама, бићете одушевљени како побољшава вашу продуктивност и квалитет рада.

Процес интеграције ЦхатГПТ-а у ваш Гоогле документ или табелу је прилично једноставан ако пратите горњи процес. Али ако не желите да то радите ручно, постоји много горе поменутих алатки које вам могу помоћи да лако интегришете ЦхатГПТ са Документима и Табелама како бисте могли да искористите њихову комбиновану моћ.

Такође можете да истражите неке Цхроме екстензије и моћне упите да бисте добили најбоље ЦхатГПТ искуство.