Како да користите Гоогле Неарби Схаре за Андроид и Виндовс уређаје

Гоогле је проширио своје могућности дељења датотека на Виндовс ПЦ увођењем Неарби Схаре Бета за Виндовс.

Услуга је покренута 2020. за Андроид уређаје, омогућавајући брз и лак пренос датотека на скоро три милијарде корисника. Сада корисници могу лако да шаљу и примају садржај између Андроид уређаја и Виндовс рачунара.

Апликација се може преузети и подесити за неколико минута, а пренос датотека се може обавити аутоматски између ваших уређаја, чак и ако је екран искључен, све док су оба уређаја пријављена на исти Гоогле налог.

Дељење датотека са Андроид уређаја на Виндовс рачунаре је једноставно, а корисници само треба да се увере да апликација Неарби Схаре Бета ради на њиховом рачунару. Како се представљање наставља, Неарби Схаре Бета за Виндовс ће ускоро бити доступна у одабраним регионима широм света.

Гоогле у близини у односу на Аппле Аирдроп: шта је боље?

Ако користите Андроид, вероватно сте упознати са Гоогле-овим пакетом услуга и апликација, укључујући Гоогле Фаст Паир. Једна од Гоогле-ових мање познатих, али практичних функција је Дељење у близини, која вам омогућава да брзо и безбедно делите датотеке са појединцима у близини.

Ипак, зашто изабрати Неарби Схаре у односу на упоредиве услуге као што је Аппле-ов Аирдроп? Хајде да испитамо предности Неарби Схаре-а и како се оне пореде са Аппле-овим Аирдроп-ом.

Прилагодљивост Неарби Схаре је једна од његових главних предности. За разлику од Аирдроп-а, који функционише само између Аппле уређаја, Неарби Схаре се може користити на било ком Андроид паметном телефону који користи Андроид 6.0 или новији.

То значи да је Неарби Схаре компатибилан са Самсунг, Пикел и Хуавеи уређајима, међу најпродаванијим паметним телефонима на тржишту.

Брзина је још једна предност Неарби Схаре. Покрећена Гоогле-овом интелигентном технологијом, Неарби Схаре омогућава брз и сигуран пренос датотека између уређаја преко Ви-Фи мреже или мобилних података. Ово је посебно корисно за људе који су стално у покрету и ретко имају приступ Ви-Фи.

  Како да укључим или искључим Гоогле помоћник на Андроид-у

Поред тога, Дељење у близини је направљено имајући на уму приватност, тако да можете бити сигурни да ће ваши подаци остати безбедни током дељења. Можете безбедно да размењујете датотеке са суседним особама без бриге о неовлашћеном приступу.

Аирдроп је ексклузиван за Аппле уређаје. То значи да не можете да користите Аирдроп за дељење датотека са корисником Андроид телефона.

Поред тога, Аирдроп може бити избирљив у погледу брзине преноса датотека, при чему многи корисници доживљавају одложене или неуспешне преносе, посебно преко Ви-Фи мреже. Ово би могло бити фрустрирајуће за оне који морају брзо и ефикасно да преносе огромне датотеке.

Све у свему, обе услуге имају своје предности и мане. Ипак, очигледно је да Гоогле-ов Неарби Схаре пружа флексибилније, поузданије и ефикасније искуство дељења датотека. Дељење у близини вреди размислити ако користите Андроид или тражите бољи начин за размену датотека са појединцима у близини.

Предуслови за Гоогле Дељење у близини

Гоогле Неарби Схаре је импресивна алатка коју обезбеђује Гоогле и која олакшава појединцима да размењују датотеке једни са другима. Ова могућност је доступна на Андроид и Виндовс уређајима, под одређеним условима.

Корисници прво морају да имају Гоогле ИД и да буду пријављени на свој Гоогле налог на свом уређају. Корисници такође морају да омогуће подешавања за Блуетоотх и локацију за Дељење у близини да би открили друге уређаје у близини.

Пошто су испуњени ови предуслови, Неарби Схаре успоставља равноправну везу између два уређаја преко Блуетоотх-а и Ви-Фи Дирецт-а.

Корисници могу да преносе датотеке користећи ову везу без потребе за интернетом или везом мобилног телефона. Међутим, важно је запамтити да да би пренос био ефикасан, оба уређаја морају бити у домету један другог, па отуда и назив Дељење у близини!

Да би послали датотеке са Гоогле Неарби Схаре, корисници прво морају да отворе датотеку и кликну на икону за дељење. Они тада могу да изаберу Дељење у близини као опцију дељења, а њихов паметни телефон ће почети да тражи друге уређаје који подржавају Дељење у близини у тој области.

  Користите покрете за упућивање позива, слање СМС-а, тренутних порука, е-порука и још много тога на Андроид-у

Од корисника ће бити затражено да изврши пренос када други уређај открије датотеку. Прималац ће бити обавештен са ким се датотека дели и може изабрати да ли да прихвати или одбије трансфер.

Дељење у близини је необично по томе што омогућава бројне технике преноса датотека. Корисници могу да деле датотеке са свима у близини или да бирају људе са своје листе контаката.

Датотеке се могу чак и анонимно делити, што значи да ће име пошиљаоца и адреса е-поште бити скривени од примаоца. Корисници могу да користе ову алатку за безбедно дељење података без бриге о приватности.

У следећем делу ћемо говорити о томе како да шаљете и примате датотеке користећи Гоогле Дељење у близини као водич корак по корак и неколико важних савета и трикова како да максимално искористите ову алатку.

Како да користите Гоогле Дељење у близини

Хајде сада да погледамо како да користимо Гоогле Неарби Схаре за слање и примање датотека.

Пре него што почнете да делите или примате датотеке, прво морате да активирате Дељење у близини на рачунару. Преузмите и инсталирајте Гоогле Неарби Схаре Бета.

Корак 1: Укључите Дељење у близини

Отворите Неарби Схаре Бета од Гоогле-а и пријавите се користећи свој Гоогле налог. Приказане су вам различите опције за пријем датотека са леве стране. Листа прималаца у близини се појављује када ваш уређај открије други уређај са омогућеним Дељењем у близини.

Можете да делите датотеку са свима у вашој близини, да изаберете особе са листе контаката или да је делите анонимно. Са десне стране видите опцију за слање датотека са рачунара на оближње уређаје, укључујући ваш Андроид уређај, са ознаком „Примите са свог уређаја“.

Корак 2: Изаберите датотеку за дељење

Можете да почнете да размењујете датотеке након што је Дељење у близини омогућено. Идите на Датотеке на рачунару. Затим пронађите датотеку коју желите да делите. Ово може бити слика, филм, документ или било шта друго. Када се кликне, апликација скенира и идентификује све оближње уређаје који су доступни. Овде видите да се апликација аутоматски користи за Андроид уређај са омогућеним Блуетоотх-ом.

  9 најбољих апликација за репродукцију попут апликација за Виндовс

Корак 3: Кликните на икону уређаја за слање

Када одаберете примаоца, притисните дугме Пошаљи. Датотека ће одмах бити испоручена на уређај примаоца преко Блуетоотх-а и Ви-Фи Дирецт-а.

Корак 4: Примите датотеке

Прималац ће бити обавештен да је датотека подељена са њим и биће му дозвољено да прихвати или одбије пренос са уграђеног Дељења у близини на вашем Андроид-у. Када корисник прихвати да прими датотеку, датотека се прима и потврђује на екрану, као што се види изнад.

Корак 5: Примите датотеке

Ако неко други жели да дели датотеку са вама користећи Дељење у близини, Неарби Схаре Бета на вашем рачунару ће вас обавестити. Тада можете прихватити или одбити трансфер. Блуетоотх и Ви-Фи Дирецт ће преузети датотеку на ваш уређај када прихватите.

То је све што постоји! Сада разумете како да шаљете и примате датотеке помоћу Гоогле Неарби Схаре. Без обзира да ли делите слике са пријатељима на забави или шаљете е-поштом основне папире колегама, Дељење у близини чини дељење датотека једноставним и практичним без потребе за интернет или мобилном везом.

Закључак

Гоогле Неарби Схаре Бета за Виндовс и Андроид уређаје је фантастично решење за брз и сигуран пренос датотека између уређаја. Програм је једноставан за коришћење и има разне предности у односу на друге услуге.

То је добра алтернатива за потрошаче који траже поуздано искуство дељења датотека јер је компатибилан са већином Андроид паметних телефона, укључујући Самсунг, Пикел и Хуавеи телефоне.

Дељење у близини је више од платформе за дељење датотека. Такође омогућава корисницима да брзо и безбедно деле и примају податке. Софтвер је креиран имајући на уму приватност тако да корисници могу са поверењем да деле податке без страха од илегалног приступа.

Гоогле Дељење у близини омогућава брз и лак пренос датотека, без обзира где се налазите. Неарби Схаре Бета за Виндовс је начин на који треба да идете ако треба да пошаљете огромну датотеку колеги или да поделите слике са одмора са пријатељима и породицом.

Такође можете истражити неке најбоље безбедне алатке за управљање преносом датотека за пословање.