Како да користите „ГПТ помињања“ за позивање прилагођених ГПТ-ова у било којој ЦхатГПТ конверзацији

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • ОпенАИ ЦхатГПТ Плус нуди нову функцију под називом ГПТ помињања, омогућавајући корисницима да комбинују више прилагођених ГПТ-ова у једном разговору.
  • Корисници могу да помињу прилагођене ГПТ-ове у разговору користећи симбол „@“, слично спомињању људи на платформама друштвених медија.
  • Функција ГПТ Ментионс омогућава корисницима да приступе различитим ГПТ-овима за одређене задатке, као што су прикупљање података, креирање графике или проналажење информација о путовању, све у оквиру једне сесије ћаскања.

ОпенАИ-јева премиум верзија ЦхатГПТ-а, позната као ЦхатГПТ Плус, нуди корисницима низ додатних функција у замену за месечну претплату. Најновија функција ЦхатГПТ Плус-а, позивање или спомињање ГПТ-а, може вам се показати веома корисном ако користите различите ГПТ-ове у оквиру ЦхатГПТ интерфејса. Дакле, како ова функција функционише и како вам може користити?

Шта је ЦхатГПТ-ова функција спомињања ГПТ-а?

Као члан ЦхатГПТ Плус-а, можете уживати у прилагођеним ГПТ-овима из Цустом ГПТ Сторе-а. Ово су верзије ЦхатГПТ-а које су прилагођене да помогну у одређеним задацима. Неки популарни прилагођени ГПТ-ови укључују…

  • КАИАК: користи веб локацију КАИАК за путовања да вам пружи релевантне информације о лету, хотелу и превозу.
  • Цанва: узима упите засноване на тексту и користи Цанва за креирање дигиталне графике.
  • Консензус: користи претраживач Цонсенсус за пружање истраживачких података из упита.

Можете користити било који од прилагођених ГПТ-ова доступних појединачно, али шта ако желите да комбинујете два или више прилагођених ГПТ-а у једној конверзацији?

  Како уштедети новац на иЦлоуд складишту

Унесите нову прилагођену функцију ГПТ помињања ЦхатГПТ-а. ОпенАИ је почео да уводи функцију ГПТ спомињања крајем јануара 2023. за кориснике ЦхатГПТ Плус-а.

Ова функција, која је тренутно у бета верзији (тј. прототип функције се привремено користи), омогућава вам да поменете један или више прилагођених ГПТ-ова у једном разговору користећи симбол „@“ (као што бисте споменули људе на Инстаграму или ИКС). Са ГПТ помињања, можете додати само прилагођене ГПТ-ове које сте већ користили у разговор (тј. прилагођене ГПТ-ове са којима сте разговарали).

Па, како ово можете користити?

Како користити функцију ГПТ спомињања

Ако користите неколико прилагођених ГПТ-ова у засебним разговорима, сада ћете видети искачући прозор испод приказан изнад оквира за текст ћаскања.

Веома је лако користити ГПТ помињања, па хајде да се удубимо у пример када би то било од помоћи.

Рецимо да сте желели да прикупите неке кључне податке, а затим направите инфографику да бисте представили оно што сте пронашли. Да бисте пронашли податке, започињете ћаскање са Цонсенсус ГПТ. Када вам Консензус пружи релевантне информације, споменете Цанва у свом ћаскању и кликнете на опцију Цанва ГПТ.

Сада ћаскате са Цанва-ом док не кликнете на „Кс“ на картици Талкинг то Цанва која ће се појавити изнад оквира за текст за ћаскање.

Можете разговарати са Цанва ГПТ-ом док помињете горњи разговор који сте већ водили са Консензусом. Једноставно замолите Цанва да направи графику која представља истраживачки консензус који је обезбеђен, а ГПТ ће почети да ради и да вам пружи нешто корисно.

  Најбољи торрент веб сајтови 2020; Које су ваше најбоље опције за торрентинг

Наравно, ако нисте задовољни почетним одговором компаније Цанва, можете упутити конкретније захтеве да бисте истакли оно што тражите. Можда желите одређени фонт или желите одређену фразу која се користи у тексту графике. Само питајте и прилагођени ГПТ би требало да буде у стању да се придржава.

Имајте на уму да ће, пре него што се прилагођени ГПТ повеже са било којом другом платформом за преузимање података, прво затражити вашу дозволу за то. Само кликните на Дозволи ако желите да наставите.

Такође можете користити ову функцију да пронађете нова места за истраживање. На пример, можете комбиновати КАИАК и АллТраилс ГПТ ако желите да идете на пешачење или бициклизам.

Да бисмо то показали, замолили смо КАИАК ГПТ да нам пронађе најбоља места за боравак у Немачкој, као и предстојеће летове.

Након што смо добили резултате, додали смо ГПТ за све стазе у ћаскање користећи функцију ГПТ помињања и замолили га да пронађе стазе у близини хотела које је КАИАК раније препоручио.

Сада имамо хотеле, летове и стазе за наше путовање у једном ћаскању!

Нема краја ономе што можете да урадите са овом новом функцијом ГПТ помињања, било да се ради о послу или игри. Ако сте корисник ЦхатГПТ Плус-а, испробајте ову згодну функцију данас да видите шта можете да урадите када разговарате са два или више ГПТ-а одједном.