Како да погледате историју међуспремника на Мац-у

Клипборд је деценијама присутан на рачунарима, а Мацови нису изузетак. Али шта је тачно међуспремник? И како можете да видите све што је клипборд копирао – познат као његова историја – током година?

Ту смо да вам помогнемо да одговорите на ова и још много тога. Читајте даље да бисте видели како клипборд функционише на вашем Мац-у, како да отворите историју међуспремника вашег Мац-а и шта можете да урадите са њим.

Шта је међуспремник?

Клипборд на вашем рачунару је оно што вам омогућава да копирате, исечете и налепите текст или слике у различите апликације. Он бележи садржај који желите да преместите и или поставља копију или дозвољава да се оригинални садржај постави негде другде.

Мац рачунари, иПад и иПхоне такође користе универзални међуспремник, једну од многих функција континуитета које Аппле нуди. Универзални међуспремник вам омогућава да копирате текст са једног уређаја, као што је ваш иПхоне, и налепите га на свој Мац. Само треба да се уверите да су оба уређаја на истој Ви-Фи мрежи, да су пријављени на исти иЦлоуд налог и да је Блуетоотх укључен.

Како копирати и налепити садржај помоћу међуспремника у мацОС-у

Вероватно сте упознати са традиционалним начином на који клипборд може да исече, копира и налепи на Мац-у: истакнете текст или слику, притиснете Едит > Цопи или Цут у апликацији коју користите, а затим Едит > Пасте где год да желите да текст или слика нестане.

  Како бесплатно добити СХЕИН бодове

Пречице на тастатури за ово су Цмд + Ц за копирање, Цмд + Кс за сечење и Цмд + В за лепљење. Али ово се односи само на главни међуспремник на вашем Мац-у. Заправо постоји секундарни међуспремник у мацОС-у који можете користити и путем различитих пречица на тастатури.

За овај секундарни међуспремник користите Цтрл + К да исечете текст и Цтрл + И за лепљење. Овде не постоји опција копирања, а пошто можете да исечете само текст, можете да користите само овај секундарни међуспремник са текстом који се може исећи. На пример, текст у чланку на мрежи не може да се исече и налепи негде другде, тако да се мора копирати.

Секундарни међуспремник заиста може да ради само са апликацијама и документима којима можете да мењате текст или садржај. Ово је и даље веома корисно у многим ситуацијама, наравно, и помаже у чињеници да мацОС међуспремници имају веома кратку меморију. У наставку ћемо уронити у то шта то значи и како можете приступити ограниченој историји мацОС међуспремника.

Како отворити и погледати историју међуспремника у мацОС-у

Мац клипбордови не чувају дугу историју садржаја који су копирали. Они прате последњу ставку која је копирана или исечена на Мац-у, али не и све што је копирано или исечено пре тога.

То значи да користе веома мало меморије за рад, тако да ако желите да се вратите и преместите или поново залепите било шта што сте раније копирали, историја вашег Мац клипборда то уопште неће памтити.

Међутим, постоји начин да отворите историју међуспремника вашег Мац рачунара да бисте видели последњу ставку која је копирана или исечена на њу. Технички, притиском на Пасте би и вама то омогућило да видите, али ако желите да прочитате који текст ћете прво налепити, постоји боља опција. Када сте у Финдер-у, кликните на Уреди на траци менија и изаберите Прикажи међуспремник.

  10 најбољих УУИД генератора за употребу у 2023

Појавиће се прозор који вам показује последњу ставку стављену у историју међуспремника вашег Мац-а. То ће учинити само са главним међуспремником и универзалним међуспремником, а не са секундарним међуспремником о којем смо говорили у последњем одељку.

Али секундарни међуспремник може да се користи да помогне у чињеници да главни Мац међуспремник има тако кратку историју копирања. Можете користити секундарни међуспремник у тандему са главним међуспремником да бисте секли и померали текст или слике унаоколо, тако да главни међуспремник садржи копирану ставку коју морате поново да налепите.

Можда вам скривени секундарни међуспремник не нуди сасвим довољну подршку. Или можда нисте схватили да ће вам поново требати текст, а већ сте га преписали у оба међуспремника. У таквим случајевима, биће вам потребан менаџер међуспремника за дужу и бољу историју међуспремника на вашем Мац-у.

Најбољи Мац Цлипбоард менаџери

Менаџер међуспремника је алатка која вам омогућава да копирате, исечете и лепите ставке онолико пута колико вам је потребно. Нема више поновног писања сваки пут када копирате или исечете нешто ново — ваш менаџер међуспремника ће запамтити све што сте исекли и копирали у лепој дугој историји међуспремника на вашем Мац-у.

Стога можете да избегнете да прелазите између апликација да бисте копирали и налепили садржај. Можете само да копирате и исечете све што вам је потребно одједном, а затим налепите сваку ставку редоследом којим желите.

Менаџери међуспремника могу да чувају листе садржаја који често лепите, попут лозинки или формата листа. Све у свему, они су заиста одлични за побољшање тока посла и чување важних информација док радите.

  Разумевање Vector insert() у C++

Имамо неколико менаџера међуспремника које волимо да користимо на Мац-у и озбиљно вам препоручујемо да их проверите. Они би могли да промене игру, а неколико њих је бесплатно!

Историја Мац Цлипбоард-а је лака за приступ, али има мало меморије

Као што сте видели, коришћење главног, секундарног или универзалног међуспремника на вашем Мац-у није тешко. Осим тога, можете да отворите и видите оно мало историје коју чувају са траке менија ако је потребно. Али они се преписују сваки пут када их користите, тако да приступ стварној историји међуспремника Мац-а обично није од велике помоћи.

Због тога препоручујемо коришћење независних менаџера међуспремника на вашем Мац-у, јер вам омогућавају да максимизирате историју међуспремника и побољшате ток посла. Без обзира на то, сазнање да су међуспремници у мацОС-у ограничени је од суштинског значаја како бисте могли добро искористити секундарни међуспремник када је то потребно.