Како да поправите грешку при пријављивању на Убунту 23.04 на ВМваре-у

Убунту 23.04 је објављен за јавност у априлу 2023. са подршком до априла 2024. Иако је било привремено издање, велика ажурирања као што су бољи ГУИ са ГНОМЕ 44, подршка за ГПУ са Меса 23 драјверима и свеукупно брже перформансе кроз језгро Линук 6.2 имала су много људи га испробавају као виртуелну машину.

Међутим, ако покушате да инсталирате Убунту 23.04 на ВМваре, вероватно ћете се суочити са проблемом пријаве чак и ако сте исправно конфигурисали своју машину.

Ако имате проблема са екраном за пријаву када покушавате да инсталирате „Лунар Лобстер“ на ВМваре, у наставку је корак по корак како да решите проблем.

Зашто се појављује проблем са пријавом?

Када покушавате да покренете Убунту 23.04 на ВМваре-у, он аутоматски користи Еаси Инсталл. Функција Еаси Инсталл је ВМваре-ов начин да олакша инсталацију ОС-а без ручног подешавања.

Проблем са једноставном инсталацијом је у томе што све док ОС подржава ту функцију, ВМваре је аутоматски користи без пружања било које друге опције. Ово узрокује да се Убунту 23.04 покреће директно са екрана за пријаву, који неће прихватити никакве акредитиве упркос томе што сте претходно унели корисничко име и лозинку.

Можда ћете моћи да решите проблем брзим ресетовањем ваше Убунту лозинке, али пошто нисте сачували никакве податке на ВМ-у, извођење нових решења за инсталацију у овом водичу би било лакше и вероватно боље решење.

  Како избрисати Реддит налог у апликацији

Да бисмо решили овај проблем са пријављивањем, мораћемо ручно да изаберемо Пробај или инсталирај Убунту на ГРУБ покретачком програму за више покретања. А једини начин да то урадимо је да заобиђемо функцију Еаси Инсталл ВМваре-а.

Како заобићи једноставну инсталацију на ВМваре радној станици

Иако није баш једноставно, постоје два лака начина да се заобиђе функција Еаси Инсталл у ВМваре Воркстатион-у. Ево првог:

Прођите кроз редовни процес креирања ВМ-а тако што ћете изабрати Креирај нову виртуелну машину > Типично (препоручено).

Током инсталације гостујућег оперативног система, када изаберете слику Убунту 23.04, бићете обавештени да је Убунту 64-бит 23.04 откривен и да ће користити једноставну инсталацију за инсталацију. Ово ће креирати аутоинст.исо датотеку коју ћемо касније избрисати да бисмо заобишли функцију. За сада кликните на Нект.

Након што изаберете своју слику и прилагодите хардвер, обавезно поништите опцију Напајање на овој виртуелној машини након креирања. Ово ће вам омогућити да избришете аутоинст.исо пре него што се покрене.

Сада кликните на Заврши, затим изаберите свој ВМ и кликните на Уреди поставке виртуелне машине > ЦД/ДВД (САТА) и избришите аутоинст.исо тако што ћете изабрати Уклони, а затим ОК.

Покрените свој ВМ и изаберите Покушајте или инсталирајте Убунту користећи ГРУБ покретач.

И воила! Сада би требало да вас дочека нови инсталатер заснован на Флуттеру.

Како заобићи једноставну инсталацију на ВМваре Плаиер-у и радној станици

Ево још једног метода који можете да користите и за ВМваре Плаиер и за ВМваре Воркстатион:

Да бисте заобишли једноставну инсталацију на ВМваре Плаиер-у, отворите софтвер, изаберите Креирај нову виртуелну машину, означите опцију Инсталираћу оперативни систем касније, а затим притисните Даље. Сада изаберите Линук и Убунту 64-бит.

  Најбоље бесплатне алтернативе за Мицрософт Оффице

Након што изаберете тип оперативног система који планирате да инсталирате, изаберите Прилагоди хардвер > Нови ЦД/ДВД(САТА). Изаберите опцију Користи ИСО датотеку слике и изаберите своју Убунту 23.04 слику, а затим притисните Додај.

Сада покрените свој ВМ и изаберите Покушајте или инсталирајте Убунту на покретачком програму. Након тога, требало би да се покренете са инсталатером заснованим на Флуттер-у уместо са екрана за пријаву.

Алтернативни начини тестирања Убунту 23.04 на виртуелним машинама

Иако ће методе о којима се говори у овом водичу решити проблем са пријављивањем када инсталирате Убунту 23.04 помоћу ВМваре-а, осим грешке при пријављивању може постојати и други проблем.

У овом случају, можете покушати да користите ВиртуалБок уместо тога. Бесплатан је и једноставан за коришћење као ВМваре, плус долази са врхунским функцијама као што су Снапсхотс.

Алтернативно, можете тестирати Убунту 23.04 помоћу УСБ-а за покретање. Ово не само да вам штеди мало меморијског простора, већ га чини и ултрапреносивим.