Како да поправите грешку ТПМ 2.0 Валорант у оперативном систему Виндовс 11 у року од 2 минута

Ако редовно играте Валорант, можда вам је доста његових грешака, зар не? Прочитајте даље да бисте решили грешку ТПМ 2.0 Валорант у року од 2 минута.

Валорант је такмичарска пуцачина 5в5 у првом лицу коју је објавио Риот Гамес Инц. 2. јуна 2020. Игра укључује различите режиме игре, мапе, оружје, скинове, агенте и јединствене способности које су ову игру учиниле популарном међу најновијом генерацијом ПЦ гејмера широм света.

Штавише, посвећеност Риотса игри и екосистему је гурнула да постане једна од најпопуларнијих игара. Стратешки маркетинг Риотса, укључујући регионални и међународни маркетинг, подстакао је игру у различитим регионима.

Штавише, улагања Риот Гамес-а у екосистем еспорта и Валорант-ова експанзија на најмање регионе су стекли популарност међу ентузијастима еспорта. Као резултат тога, Валорант је добио титулу ‘Еспортске игре године’ од стране Еспортс Авардс 2 узастопне године 2021. и 2022. године.

Ако чешће играте Валорант, наишли бисте на ТПМ 2.0 грешку у Валоранту. Постаје фрустрирајуће, зар не? Не брините јер ми смо ту да решимо проблем.

Грешка ТПМ 2.0 у Валоранту

Са лансирањем оперативног система Виндовс 11 од стране Мицрософта и бесплатном надоградњом за рачунаре који испуњавају услове, интернет је био затрпан људима који су расправљали о његовим карактеристикама. С друге стране, професионални и повремени играчи Валоранта били су шокирани и нису могли одмах да играју Валорант.

Да ли је ово била грешка на Мицрософтовој или на Валорантовој страни клијента коју нико није знао на почетку? Штавише, играчи су почели да виде грешке попут „Ова авангардна верзија захтева ТПМ верзију 2.0 и безбедно покретање да би се омогућило играње“ са кодом грешке ВАН9001. У исто време, други су се такође суочили са додатним проблемом безбедног покретања.

  Како се придружити ВиФи мрежи на Виндовс 11

Узрок ТПМ 2.0 грешке у Валоранту

Виндовс 11 је стигао са две нове компоненте, ТПМ 2.0 и Сецуре боот. ТПМ је скраћеница од Трустед Платформ Модуле, који чува виталне информације као што су дигитални сертификати, кључеви и лозинке које помажу да ваш рачунар буде безбедан. У исто време, безбедно покретање је део најновијег Унифиед Ектенсибле Фирмваре Интерфаце (УЕФИ) који штити ваш рачунар од претњи и рањивости.

Сам узрок ових грешака је имплементација Риот игре да бисте могли да покренете игру на свом уређају. Штавише, Риот је ово имплементирао како би заштитио своје играче од рањивости и избегао варалице у игри. Укратко, ако желите да играте Валорант на вашим Виндовс 11 машинама, морате да омогућите ове две опције на вашој машини.

Исправљање грешке ТПМ 2.0 у Валоранту

Ако сте ви или ваши пријатељи наишли на такву грешку, на правом сте месту за брзо решење. Најједноставније решење је да омогућите ТПМ 2.0 и безбедно покретање на вашем систему. Ако не знате како да то омогућите, не брините. Ево вашег водича корак по корак за омогућавање ових опција на вашем систему.

Безбедно покретање

Безбедно покретање се може омогућити из БИОС подешавања ваше машине. Да бисте унели БИОС подешавања, потребно је да пронађете наменски тастер који је дефинисан за покретање БИОС подешавања од стране вашег произвођача. Ево листе кључних веза за различите компаније широм света.

АЦЕР: Тастер Ф2

АСУС: Тастер Ф9

Делл: Ф2 тастер

ХП: Ф10 тастер

Леново: Ф1, Ф2 тастер

МСИ: Тастер Ф9

  Како онемогућити аутоматско ажурирање у оперативном систему Виндовс 10

Бријач: Ф1, Дел Кеи

Напомена: Најчешћи и најпопуларнији БИОС тастери су Ф10, Ф2, Ф12 и Ф1. Међутим, ако не пронађете своју машину која се овде помиње, морате потражити везу тастера у зависности од ваше матичне плоче.

Кораци за омогућавање безбедног покретања

Корак 1: Поново покрените рачунар нормално.

Корак 2: Када ваш екран трепери са логотипом, притискајте наменски тастер док не уђете у мени за покретање.

Корак 3: У подешавањима БИОС-а потражите опцију Боот. Иако изгледа другачије на свакој машини, можда ћете морати да истражите интернет, у зависности од ваше машине. Најчешће место је да потражите под „Конфигурација покретања“. Овако то изгледа на Делл лаптопу.

Корак 4: Изаберите „Безбедно покретање“ и омогућите га.

Корак 5: Сачувајте промене и поново покрените.

Напомена: Ако немате омогућен УЕФИ, морате га прво омогућити, а затим омогућити безбедно покретање, пошто безбедно покретање ради у УЕФИ режиму.

Омогућите ТПМ 2.0

ТПМ 2.0 се може омогућити из подешавања БИОС-а, а можете користити и друге методе, укључујући скрипту за поновно покретање и промену ХКЕИ-а на вашем систему. Најједноставнији метод је да омогућите модул поуздане платформе из подешавања БИОС-а. Да бисте омогућили ТПМ 2.0, прво морате да омогућите безбедно покретање на вашој машини.

Напомена: ТПМ је такође познат као ТПП или безбедност система, у зависности од ваше машине.

Корак 1: Поново покрените рачунар и унесите БИОС поставке.

Корак 2: Идите на Интел Трустед Платформ Модуле Тецхнологи или ТПМ.

Корак 3: Омогућите ТПМ.

Корак 4: Сачувајте промене и поново покрените.

Провера статуса безбедног покретања и ТПМ 2.0

Безбедно покретање и ТПМ 2.0 се могу проверити на вашој машини без поновног покретања доле наведеним корацима.

  Како проверити ФПС у игри на Виндовс 10

Корак 1: Унесите „Информације о систему“ у Виндовс Сеарцх и притисните ентер.

Корак 2: У Резимеу система потражите „БИОС режим“; требало би да буде на „УЕФИ“.

Корак 3: Означите „Безбедно покретање“, које би требало да буде „УКЉУЧЕНО“.

Корак 4: Под детаљима „ТПМ“ проверите верзију; требало би да буде „2.0“. Ово можете проверити у менаџеру уређаја.

Напомена: Добро је да кренете ако су сви горе наведени кораци верификовани.

Грешка ВАН9003 – Сигурно покретање

Ако се сусрећете са кодом грешке „ВАН9003“, долази са поруком о грешци „Ова верзија Вангуарда није у складу са тренутним системским поставкама“ и „Погледајте Вангуард центар за обавештења у траци за више детаља“.

Ову грешку можете решити тако што ћете омогућити УЕФИ и безбедно покретање на вашем систему. Међутим, ако не можете да урадите ништа од тога, постоји начин да решите ову грешку. Пратите све доле наведене кораке да бисте решили своју грешку.

Корак 1: Идите у фасциклу Валорант

Корак 2: Изаберите „РиотЦлиентСервицес.еке“. Кликните десним тастером миша и идите на „Својства“.

Корак 3: Идите на картицу „Компатибилност“.

Корак 4: Означите поље „Покрени овај програм у режиму компатибилности“.

Корак 5: Изаберите „Виндовс 8“ и примените.

Пратите горње кораке да бисте решили грешку ВАН9003. Међутим, било би боље да омогућите безбедно покретање и ТПМ 2.0 ако ваш систем то подржава.

Закључак

Виндовс 11 је покренут са одличним функцијама, док су се Валорант играчи широм света суочили са проблемима са покретањем игре због грешака ТПМ 2.0 и Сецуре Боот. Међутим, то нису биле грешке. Риот је применио ове безбедносне слојеве како би заштитио играче и спречио варалице из игре. Посвећеност Риот игара игри и екосистему, заједно са Виндовс 11 богатим функцијама, изгледа обећавајуће у смислу перформанси и безбедности.

Ако сте обичан Валорант играч, размислите о куповини ових тастатура за игре.