Како да поправите мој иПхоне је замрзнут и неће се искључити или ресетовати

Ваш иПхоне је највероватније у самом центру вашег друштвеног живота. Било да остајете повезани са иМессагес или ФацеТиме-ом, или путем апликација као што су Инстаграм или Снапцхат. Непотребно је рећи да ако се ваш иПхоне замрзне, то је прилично велики (и досадан) проблем. Дакле, ако је ваш иПхоне замрзнут и неће се искључити или ресетовати, ево решења која бисте требали испробати.

Поправите замрзнути иПхоне који се неће искључити или ресетовати

Разговараћемо о свим методама за решавање проблема које можете користити да поправите свој замрзнути иПхоне како бисте се могли вратити свом свакодневном животу без икаквих проблема. Да бисмо вам олакшали ствари, почећемо са најосновнијим исправкама које можете да испробате и прећи ћемо на напредније кораке за решавање проблема како чланак буде напредовао.

Ако сте већ испробали неколико основних поправки, можете користити садржај испод да бисте прескочили на нешто што раније нисте испробали.

Метод 1: Принудно поново покрените свој иПхоне

Прва ствар која вам је морала пасти у главу када вам се иПхоне замрзнуо је да га искључите и поново покренете, зар не? Али ако је екран вашег иПхоне-а замрзнут и неће се искључити, тај предлог постаје неважећи. Међутим, и даље можете присилно поново покренути свој иПхоне. Ево како да поново покренете иПхоне када је замрзнут.

  Како зауставити неслогу да вам покаже коју игру играте

Принудно рестартујте иПхоне 8 и новије верзије (укључујући најновије иПхоне 14 и иПхоне 14 Про)

Напомена: Ови кораци се такође примењују на иПхоне СЕ друге и треће генерације.

 • Притисните и отпустите дугме за појачавање звука, а затим урадите исту ствар са дугметом за смањивање јачине звука.
 • Одмах након отпуштања дугмета за смањење јачине звука, притисните и држите бочно дугме (дугме за напајање) док не видите Аппле лого на екрану.

Принудно поново покрените иПхоне 7 и иПхоне 7 Плус

 • Притисните и држите дугме за смањивање јачине звука и дугме за напајање истовремено док не видите Аппле лого.

Присилно рестартујте иПхоне 6с и раније (укључујући иПхоне СЕ прве генерације)

 • Притисните и држите дугме за почетак и дугме за напајање истовремено, док не видите Аппле лого.

Након што следите ове кораке, ваш иПхоне би требало да се поново покрене и требало би да ради добро. Међутим, ако вам ово није успело, пређите на следећи корак.

Метод 2: Вратите иПхоне без губитка података (Тенорсхаре РеиБоот)

Ако ништа до сада није функционисало, велике су шансе да ћете морати да вратите свој иПхоне. Најбољи начин да то урадите је коришћење Тенорсхаре РеиБоот (преузимање). РеиБоот је моћан алат за опоравак иОС система који може да реши различите проблеме са иОС системом, као што је иПхоне заглављен на Аппле логотипу, иПхоне се неће искључити, проблем са црним екраном смрти на иПхоне-у итд. Овај софтвер је једноставан за коришћење и омогућава вам да брзо вратите ваш иПхоне. Најбоља ствар код Тенорсхаре РеиБоот-а је то што не брише никакве податке ни на вашем иПхоне-у.

Дакле, ево како да поправите да је иПхоне замрзнут и да се неће искључити или ресетовати, користећи Тенорсхаре РеиБоот:

 • Покрените Тенорсхаре РеиБоот на свом ПЦ-у или Мац-у и повежите свој иПхоне (по могућности користећи званични Аппле Лигхтнинг кабл)
 • Кликните на дугме Старт.
  Зашто стара, некоришћена техника доноси тону новца на аукцијама

 • Изаберите „Стандардна поправка“. Имајте на уму да „Дееп Репаир“ узрокује губитак података, па обавезно кликните само на Стандард Репаир.

 • Кликните на „Преузми“ да бисте започели преузимање најновијег фирмвера за ваш иПхоне.

 • Када завршите, кликните на „Започни стандардну поправку“.

 • Нека ваш иПхоне буде повезан са рачунаром или Мац рачунаром док је процес поправке у току. Када се процес заврши, ваш иПхоне ће се аутоматски поново покренути и требало би да ради добро.

Метод 3: Избришите замрзнуте апликације

Ако сте приметили да ваш иПхоне има тенденцију да се замрзне када користите одређену апликацију (или апликације), требало би да избришете апликације што је пре могуће. На овај начин можете спречити да се проблем понови.

Метод 4: Проверите да ли постоје ажурирања софтвера

Ако се често суочавате са проблемима са замрзавањем на вашем иПхоне-у, требало би да проверите и уверите се да нема ажурирања на чекању за ваш телефон. Аппле често објављује ажурирања софтвера за иПхоне да би поправио насумичне грешке и кварове, тако да постоје шансе да би проблем замрзавања могао бити поправљен и ажурирањем.

 • Идите на Подешавања -> Опште -> Ажурирање софтвера

 • Ваш иПхоне ће проверити да ли постоје ажурирања и, ако је ажурирање доступно, моћи ћете да га преузмете и инсталирате одмах.

Метод 5: Ресетујте сва подешавања на вашем иПхоне-у

Још једно решење које можете да испробате, ако се ваш иПхоне често замрзава, јесте да ресетујете сва подешавања на телефону.

Напомена: Ово неће узроковати губитак података. Међутим, све поставке које сте подесили унутар иОС-а биће враћени у првобитно, подразумевано стање.

 • Идите на Подешавања -> Опште -> Пренос или ресетовање иПхоне-а
 • Додирните „Ресетуј“ и изаберите „Ресетуј сва подешавања“.
  Истраживање јединствених маркетиншких стратегија за мала предузећа

Метод 6: Извршите ДФУ враћање на званични начин (користећи иТунес, узрокује губитак података)

Ако се чини да ништа не функционише, време је да пређете на „јачу“ методу. Враћање ДФУ-а понекад може да реши проблеме са фирмвером који могу да доведу до замрзавања вашег иПхоне-а.

Напомена: ДФУ враћање ће избрисати ваше податке. Дакле, обавезно направите резервну копију било чега важног.

 • Ставите свој иПхоне у ДФУ режим. Ево како то да урадите на различитим моделима иПхоне-а:
  • иПхоне 8 и новији (укључујући иПхоне 14 и иПхоне 14 Про)
   • Повежите свој иПхоне са рачунаром.
   • Притисните и отпустите дугме за повећање јачине звука
   • Притисните дугме за смањивање јачине звука
   • Притисните и држите дугме за напајање док екран не постане црн. Затим истовремено притисните и држите бочно дугме и дугме за смањивање јачине звука.
   • Након 5 секунди, отпустите дугме за напајање (бочно дугме). Уверите се да и даље притискате дугме за смањивање јачине звука.
   • Можете да отпустите дугмад када вас иТунес/Финдер обавести да је открио иПхоне повезан у режиму опоравка.
  • иПхоне 7 и 7 Плус
   • Повежите уређај са рачунаром. Пожељно је да користите званични Аппле Лигхтнинг кабл.
   • Притисните и држите бочно дугме и дугме за смањивање јачине звука.
   • Након 8 секунди, отпустите бочно дугме док и даље држите притиснуто дугме за смањивање јачине звука.
  • иПхоне 6с и старији (укључујући иПхоне СЕ прве генерације)
   • Повежите уређај са рачунаром помоћу Лигхтнинг кабла (пожељно користите оригинални)
   • Притисните и држите и дугме Хоме и дугме за закључавање заједно.
   • Након 8 секунди, отпустите дугме за закључавање, али наставите да држите дугме Хоме.
 • иТунес ће вас обавестити да је иПхоне повезан у режиму опоравка. Сада можете да користите опције опоравка иТунес-а да покушате да поправите иПхоне.

Метод 7: Контактирајте Аппле подршку

Ако ни враћање вашег иПхоне-а није решило проблем, једино што преостаје јесте да контактирате Аппле и замолите их да вам помогну. Можете контактирати Аппле подршку кликом на овај линк.

Поправите иПхоне који је замрзнут и неће се искључити или ресетовати

Па, то су били начини на које можете да поправите свој иПхоне ако се замрзнуо и неће се искључити или ресетовати. Иако понекад присилно поновно покретање може поправити ствари, ако се чини да ништа не ради, користећи софтвер као што је Тенорсхаре РеиБоот (преузимање) обично ради трик.

Дакле, да ли сте се икада суочили са проблемом да се ваш иПхоне заглави и не дозвољава вам да урадите било шта да покушате да га поправите? Која решења сте покушали и која су вам успела? Јавите нам у коментарима.