Како да поправите отварање нових картица у Цхроме-у на Виндовс-у

Да ли Цхроме отвара нове картице сваки пут када кликнете на везу на страници резултата претраживача или веб-сајту? Ако је то случај, Цхроме је вероватно подешен да отвара сваку нову везу на новој картици.

Ако се нове картице отварају аутоматски, највероватније је веб локација на којој се налазите злонамерна, ваш менаџер тастатуре или проширења прегледача ометају рад прегледача или је ваш прегледач или уређај заражен малвером.

Ако желите да отворите нове везе на истој картици или зауставите прегледач да аутоматски отвара нове картице, ево неколико исправки које можете да испробате.

1. Примените неке прелиминарне поправке

Да бисте решили проблем, прво извршите следеће поправке, јер они могу одмах да га реше:

 • Отворите Таск Манагер, идите на картицу Процеси, пронађите и кликните десним тастером миша на Цхроме процес, а затим кликните на Заврши задатак. Након тога, поново покрените претраживач.
 • Обришите кеш меморију и колачиће у Цхроме-у да бисте спречили да застарели кеширани подаци ометају обраду прегледача.
 • Проверите да ли неко од проширења у вашем претраживачу омета процес прегледача тако што ћете их онемогућавати једно по једно.
 • Ажурирајте Цхроме на најновију верзију.
 • Погрешно конфигурисани менаџери тастатуре и миша такође могу узроковати квар апликација као што је Цхроме. Онемогућите или избришите такву апликацију ако је такође користите.

2. Уверите се да тастерске пречице „Отвори нове картице“ нису притиснуте

Ако Цхроме отвара нове картице одмах по покретању и не престаје док не затворите прегледач, пречице за отварање нових картица су вероватно притиснуте на вашој тастатури. То можете да потврдите помоћу тастатуре на екрану у оперативном систему Виндовс.

Једноставно притисните ЦТРЛ + Вин + О да бисте отворили тастатуру на екрану и проверите да ли су притиснуте пречице за отварање нове картице у Цхроме-у (ЦТРЛ + Т). Ако их видите притиснуте, проверите да ли тастери нису заглављени. Ако су тастери у свом нормалном положају, али изгледају притиснути на тастатури на екрану, вероватно постоји хардверски проблем са тастерима.

Ако је то случај, искључите или привремено искључите тастатуру и дајте је на проверу. Међутим, ако се чини да ниједан тастер није притиснут, пређите на следећи корак.

Цхроме долази са уграђеном функцијом која омогућава корисницима да отварају везе у новим картицама. Ова функција помаже корисницима да отворе и прођу кроз више веза са странице резултата претраживача одједном без потребе да се крећу напред-назад.

Ако желите да Цхроме отвара везе на истој картици, преузимајући тренутну страницу резултата претраживача, морате искључити ово подешавање. Да бисте то урадили, следите ове кораке:

 • Потражите било који упит у Цхроме-у и притисните тастер Ентер.
 • У горњем десном углу кликните на Брза подешавања (икона зупчаника) и кликните на Прикажи све поставке претраге.
 • Идите до одељка Где се отварају резултати и опозовите избор у пољу за потврду поред Отвори сваки изабрани резултат у новом прозору прегледача.
 • 4. Зауставите Цхроме да отвара нове картице при покретању рачунара или покретању претраживача

  Ако Цхроме аутоматски покреће и отвара нове картице када се ваш Виндовс уређај покрене, вероватно сте му дали дозволу да то уради. Да бисте искључили ову дозволу, отворите Таск Манагер, идите на картицу Стартуп аппс, пронађите Цхроме на листи апликација, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Онемогући.

  Ако се при покретању прегледача отворе нове картице, вероватно сте конфигурисали прегледач да отвори скуп нових картица при покретању или да отвори картице које сте оставили отворене када сте последњи пут користили прегледач. Пратите ове кораке да бисте уклонили ове дозволе:

 • Отворите Цхроме.
 • Кликните на три вертикалне тачке у горњем десном углу и изаберите Подешавања.
 • Идите на картицу При покретању и означите круг поред Отвори страницу нове картице.
 • 5. Уверите се да веб локација на којој се налазите није злонамерна

  Ако Цхроме отвара нове картице са нежељеним веб локацијама сваки пут када кликнете на текст, везу или област на одређеној веб локацији, тај сајт или његов садржај су вероватно злонамерни. То би могло објаснити зашто вас преусмерава на злонамерне понуде и одредишне странице које воде актери претњи.

  Постоји много начина да утврдите да ли је веб локација непоуздана, па научите како да проверите да ли је сајт безбедан за више информација.

  6. Уверите се да ваш претраживач и уређај не садрже малвер

  Цхроме претраживач такође може да се понаша лоше или чудно ако је заражен малвером или вирусима. Ако ниједна од горе наведених поправки не реши проблем, ваш прегледач би могао бити заражен отмичарем прегледача.

  Ако проблем и даље постоји упркос уклањању отмичара, можда имате инфекцију малвером на свом уређају, што приморава Цхроме да сам отвара нежељене веб локације. Да бисте искључили ову могућност, покрените потпуно скенирање малвера помоћу Мицрософт Сецурити скенера да бисте се решили свих могућих инфекција.

  7. Ресетујте и поново инсталирајте Цхроме

  Ако установите да ваш претраживач нема никакве инфекције и скенирање вируса не открије никакав малвер на вашем уређају, требало би да га ресетујете. Ресетовањем претраживача, његове поставке се враћају на подразумеване вредности, тако да можете да потврдите да погрешно конфигурисана подешавања нису узрок вашег проблема.

  Да бисте ресетовали Цхроме, идите на подешавања Цхроме-а, кликните на Ресетуј подешавања на левој страни и кликните на Врати подешавања на оригиналне подразумеване вредности са десне стране.

  Ако ресетовање претраживача такође не успе, можете поново да инсталирате прегледач од нуле, што је најмање пожељно решење. Пре него што започнете нову инсталацију, уверите се да сте правилно уклонили стару инсталацију користећи наш водич за деинсталирање апликација у оперативном систему Виндовс.

  Спречите Цхроме да отвара нове картице на Виндовс-у

  Нове картице које се аутоматски отварају или Цхроме отвара нове картице за сваки клик може да поремети наше корисничко искуство. Надамо се да сада боље разумете зашто Цхроме отвара нове картице и које исправке треба да покушате да зауставите.

  Ако ништа не ради, а Цхроме наставља да отвара нове картице, поново инсталирајте прегледач. Ако поновна инсталација такође не успе, скенирајте свој уређај на инфекцију малвером или пређите на други прегледач.