Како да повећате свој ИоуТубе канал на 1.000 претплатника

Покретање ИоуТубе канала је узбудљиво, посебно знајући да можете уновчити свој канал када испуните минималне услове. Прва прекретница је такође велики подвиг—1.000 претплатника.

Долазак до 1.000 претплатника на ИоуТубе-у се обично не дешава преко ноћи, али постоје начини на које можете помоћи том процесу. У наставку је неколико савета како да добијете првих 1.000 претплатника на ИоуТубе-у и да будете на добром путу ка монетизацији.

Изаберите нишу

Шта је заправо ниша? Ниша је одређена тема или тема која је део веће теме. У смислу да сте ИоуТубер, то значи да је тема вашег канала сужена. Међутим, од виталног је значаја да ваша ниша буде нешто што вас не само занима, већ и у чему сте упознати.

Многи Јутјубери су постали успешни због постојања нише. На пример, уместо да имате цео канал на мотоциклима, видео снимци би се могли сузити објашњавањем разлика између одређених спортских бицикала и подучавањем других безбедносних савета о томе како да их возе.

Креирајте видео записе високог квалитета

ИоуТубе је постао замена за кабловске и стриминг платформе у неким домаћинствима. Због тога ће многи гледаоци прескочити видео ако је лошег квалитета, тако да је важно да будете у току са вредношћу продукције коју други Јутјубери објављују.

То не значи да морате да купите невероватно скупу опрему — многи ИоуТубе видео снимци се снимају само телефоном. Само се уверите да сте променили квалитет видеа на свом иПхоне-у или Андроид-у пре него што притиснете дугме за снимање.

Користите детаље који привлаче пажњу

Снимање одличног видеа је од суштинског значаја – међутим, рано привлачење пажње публике је оно што их привлачи на ваш канал. Прављење сличица и наслова који привлаче пажњу је неколико начина да се то уради.

Када неко скролује кроз ИоуТубе тражећи видео снимке за гледање, већа је вероватноћа да ће кликнути на привлачну сличицу него на ону која нема много тога. Поред тога, ако наслов допуњује сличицу и примамљив, повећали сте своје шансе не само да добијете више прегледа већ и више претплатника.

Редовно објављивати

Доследност је кључна када је у питању објављивање на ИоуТубе-у — посебно ако желите да достигнете 1.000 претплатника. Омогућава вашим следбеницима да знају да сте поуздани, а помаже и у стварању односа и заједнице са њима. Ако објављујете насумично, постоји шанса да одвратите људе.

Да бисте били сигурни да редовно објављујете, увек можете сами да направите календар садржаја. Помоћи ће вам да останете на правом путу и ​​дати вам упутства о томе када да снимате, уређујете и објављујете садржај.

Направите ИоуТубе Схортс

Иако вам ИоуТубе Схортс неће донети много новца када добијете зараду, они су одлични за привлачење претплатника. Користите ове кратке видео снимке да бисте људима дали увид у то какав канал имате и они ће притиснути дугме за пријаву пре него што пређу на следећи видео.

Постоји неколико једноставних ИоуТубе Схорт идеја које можете покушати да заинтересујете људе за оно што имате да понудите. Упутства и видео записи са кратким саветима обично раде прилично добро.

Додајте позив на акцију својим видео снимцима

Додавање позива на акцију вашим видео снимцима је посебно важно јер подсећа људе да предузму акцију. Ово може доћи у облику усмене изјаве да се претплатите на ваш канал, искачући анимирано дугме за претплату у вашем видео снимку и постављања воденог жига за претплату кроз ИоуТубе-ове опције прилагођавања.

Понекад ће гледалац погледати ваш видео и потпуно заборавити да се претплати на ваш канал, а да тога није ни свестан. Додавањем позива на акцију, чините услугу њима и себи, тако да никада неће пропустити ниједан видео.

Укључите се са својом публиком

ИоуТубе-ов алгоритам ће мало више избацити ваше видео снимке ако види да се гледаоци активно ангажују са вашим видео снимцима, попут остављања коментара и свиђања. Ако се придружите разговору са својом публиком у одељку за коментаре, остављате траг који ће алгоритам покупити.

Поред тога, креираћете заједницу. Искористите то време да питате своје гледаоце какве видео снимке желе да виде од вас. Шансе су да ће оно што желе желети и други потенцијални претплатници.

Ако сте у свету креирања садржаја, чули сте за СЕО. Коришћење правих кључних речи и хештегова у вашим насловима и описима може само помоћи гледаоцима да пронађу ваше ИоуТубе видео снимке.

Да бисте видели које речи треба да користите, потражите видео записе у својој ниши и погледајте шта успешни видео снимци имају у својим описима. Ово не значи да морате да их копирате, али сазнање које врсте кључних речи привлаче гледаоце може вам помоћи да постанете успешан ИоуТубер.

Да, имате ИоуТубе канал, али немојте се зауставити на томе – користите другу платформу друштвених медија за унакрсну продају својих видео снимака. Усмеравање саобраћаја са једне платформе на другу је популаран и исплатив начин за постизање органског раста друштвених медија и стицање претплатника и прегледа.

На пример, ако имате Инстаграм или ТикТок налог, можете да објавите преглед свог новоотпремљеног ИоуТубе видеа и усмерите гледаоце на ИоуТубе позивом на акцију и везом. Не само да ће вам промовисање вашег канала на другим платформама друштвених медија помоћи да растете на ИоуТубе-у, већ ћете расти и на другим платформама.

Обратите пажњу на ИоуТубе аналитику

ИоуТубе аналитика је ту са разлогом – да вам помогне да унапредите свој канал. У аналитици сваког видеа можете видети своје прегледе, сате гледања и број претплатника. Такође вам показује аналитику задржавања публике.

Ово је важно јер можете да видите колико је видео добар на основу процента гледалаца који се задрже после 30 секунди или ако сте стекли више претплатника него иначе. Ако је то случај, знаћете да направите још таквих видео снимака.

Сарађујте са другим ИоуТуберима

Има ли бољег начина да проширите свој канал него да се повежете са другим Јутјуберима који такође раде исто што и ви? Требало би да покушате да останете унутар своје нише када сарађујете, али то није неопходно. Главна ствар је доћи до нове публике, која може помоћи свим укљученим странама.

Постоји више начина на које можете сарађивати са другима. Можете да снимите заједнички видео, било да је унапред снимљен или чак и питања и одговори уживо. Такође можете да гостујете и унакрсне промоције.

Будите стрпљиви

Бити стрпљив са процесом је вероватно најтежи део достизања 1.000 претплатника. Осим ако вам се баш не посрећи и један од ваших видео снимака не постане виралан, мораћете да играте игру чекања. У просеку, ово може потрајати од осам месеци до две године.

Међутим, сваки нови претплатник који стекнете показује да ваш канал има потенцијал, па искористите то да се потиснете до своје прве велике прекретнице.

Користите ове савете да добијете 1.000 претплатника на ИоуТубе-у

Можда се чини да је много посла да се придржавате сваког савета, али одзив достиже ваш циљ од 1.000 претплатника. Чак и већи Јутјубери и даље следе многе од ових принципа како би наставили да развијају своје канале.

На крају, ако свом каналу дате своје време, енергију и стрпљење, исплатиће се.