Како да се решите подељеног екрана на иПад-у

Брзе везе

Функција Сплит Виев у иПадОС-у олакшава обављање више задатака на вашем иПад-у, али то није свачија шоља чаја. Било да сте случајно ушли у приказ подељеног екрана или вам се једноставно не свиђа ова функција, ево како да је се решите.

Како изаћи из подељеног приказа на вашем иПад-у

У Сплит Виев-у, два прозора апликације се приказују један поред другог са црном партицијом која их раздваја. Трака за раздвајање функционише као клизач, који можете да превучете удесно или улево да бисте променили величину два прозора по свом укусу.

Ово вам такође омогућава да изађете из Сплит Виев-а на вашем иПад-у тако што ћете превући траку за раздвајање ка левој или десној ивици екрана. На пример, ако желите да затворите апликацију коју сте отворили на левој страни екрана, повуците разделник на леву ивицу. Отпустите прст када једна апликација нестане, а друга се прошири у прозор преко целог екрана.

Алтернативно, можете брзо да изађете из подељеног приказа у иПадОС-у тако што ћете додирнути три тачке на врху апликације коју желите да наставите да користите и изаберете Пун екран из падајућег менија. Слично томе, можете да додирнете три тачке на врху апликације коју желите да затворите и изаберете Затвори из падајућег менија.

  Како филтрирати листу у Питхон-у на прави начин да добијете више од својих података

Како трајно онемогућити подељени приказ у иПадОС-у

Ако желите да заувек онемогућите Сплит Виев, идите на Подешавања и изаберите Мултитаскинг & Гестурес са бочне траке са леве стране. У овом менију видећете три опције под Мултитаскинг: Офф, Сплит Виев & Слиде Овер и Стаге Манагер.

Можете или да изаберете Искључено да бисте у потпуности онемогућили мултитаскинг на подељеном екрану или да додирнете Стаге Манагер. Нажалост, онемогућавање подељеног приказа значи губитак приступа функцији Слиде Овер.

Ако више волите да имате отворену секундарну апликацију у покретном лебдећем прозору налик иПхоне-у преко врха апликације преко целог екрана, онемогућавање Сплит Виев можда није најбоља идеја. Међутим, препоручујемо да омогућите функцију Стаге Манагер у иПадОС-у да бисте наставили да користите предности вишезадаћних могућности вашег иПад-а јер вам омогућава да истовремено имате отворене до четири апликације.

Све у свему, док вам Сплит Виев омогућава ефикасно обављање више задатака на иПад-у и жонглирање са више апликација у исто време, није идеалан за све сценарије. Дакле, разумемо да ли желите да изађете или потпуно онемогућите приказ подељеног екрана на вашем иПад-у. Ипак, разочаравајуће је што компромис за трајно онемогућавање Сплит Виев-а губи функционалност превлачења.