Како деблокирати ТикТок на мом школском рачунару

Школски Цхромебоок је намењен за учење и обављање школских послова и истраживања. Иако је ово примарни фокус, неки ученици воле да истражују уређај за друге забавне активности. Неке од ових активности укључују прегледање, сурфовање ИоуТубе-ом или покушај коришћења апликација као што је ТикТок. Пошто је школски рачунар, постоји велики број веб локација и апликација које су унапред блокиране на Цхромебоок-у. ТикТок је једна таква локација којој се не може лако приступити на овом гаџету. Међутим, увек постоје неки начини да се ова баријера превазиђе. Данас смо овде са водичем који ће вам помоћи да истражите како да деблокирам ТикТок на мом школском рачунару. Штавише, научићете како да инсталирате ТикТок на школски Цхромебоок и користите апликацију без икаквих проблема. Ако пролазите кроз сличну ситуацију, немојмо да чекате и одмах почните са нашим ТикТок документом за преузимање Цхромебоок-а и упознати вас са различитим методама које ће вам помоћи да гледате ТикТок на школском Цхромебоок-у.

Како деблокирати ТикТок на мом школском рачунару

Ваш школски Цхромебоок користи Гоогле Цхроме као подразумевани прегледач. Док користите прегледач, можете наићи на неке веб странице, у овом случају, то је ТикТок за који је приступ одбијен. Ваша школа је можда блокирала ову веб локацију из више разлога. Међутим, ако сте и даље упорни у откључавању сајта, дозволите нам да истражимо неке начине на које то можете да урадите.

1. метод: Откључајте веб локацију на Цхромебоок-у

Очигледно је да је сајт (ТикТок) којем покушавате да приступите блокиран на вашем школском Цхромебоок-у. Ова веб локација је можда додата на листу забрањених локација. Ако је тако, можете једноставно да решите проблем тако што ћете приступити листи ограничених локација и уклонити ТикТок са ње.

1. Кликните на таблу Брза подешавања која се налази у доњем десном углу вашег Цхромебоок-а.

  Зауставите Фирефок да прикупља информације о новој инсталацији

2. Сада изаберите икону зупчаника Подешавања на врху.

3. Затим кликните на Сецурити анд Приваци са леве стране екрана.

4. У њему изаберите Ограничења садржаја.

5. Сада кликните на Блокирај сајтове.

6. У поље УРЛ унесите адресу веб локације ТикТок-а и кликните на Додај локацију.

Метод 2: Користите ВПН сервер

Следеће решење за гледање ТикТок-а на школском Цхромебоок-у је коришћење ВПН-а. ВПН се популарно користи за деблокирање гео-ограниченог садржаја на вашем школском Цхромебоок-у. Виртуелна приватна мрежа (ВПН) помаже у усмеравању вашег саобраћаја на сервер треће стране који спречава вашег мрежног администратора да га декодира и на крају вам помаже да приступите блокираној веб локацији као што је ТикТок. Можете научити много о различитим ВПН алатима доступним за ваш претраживач уз помоћ нашег водича о 15 најбољих ВПН-а за Гоогле Цхроме за приступ блокираним локацијама и преузимање ТикТок-а на Цхромебоок-у.

Метод 3: Користите ДНС сервер

ТикТок преузимање Цхромебоок-а такође се може покушати уз помоћ ДНС сервера. Систем имена домена (ДНС) помаже у подударању имена хостова веб локација. ДНС алати замењују ДНС који је доделио ИСП приватним са изабране локације. ДНС такође пружа добру брзину везе без шифровања. Дакле, морате одабрати добар ДНС сервер да би ваш Цхромебоок користио ТикТок. Наш водич о 10 најбољих јавних ДНС сервера у 2022: Поређење и преглед ће вам помоћи да одаберете савршену ДНС алатку.

Метод 4: Користите прокси сервер

Прокси сервер се користи за скривање вашег идентитета и за успостављање јаке и приватне везе са блокираном локацијом. Помаже да мрежа буде безбедна и анонимна. Делује као посредник између вашег уређаја и интернета који вам помаже да гледате ТикТок на школском Цхромебоок-у. Можете преузети ТикТок на Цхромебоок-у уз помоћ прокси сервера. Постоји велики број прокси сервера доступних на интернету и ако не можете да га пронађете, наш водич о Топ 9 бесплатних прокси софтвера за Виндовс 10 ће вам помоћи.

Метод 5: Преузмите ТикТок из другог извора

Ако не можете да преузмете ТикТок са његовог оригиналног извора и желите да деблокирате ТикТок на мом школском рачунару, можете покушати да инсталирате апликацију из другог извора. На вашем Цхромебоок-у, званична локација ТикТок-а може бити блокирана из више разлога, у овом случају можете да инсталирате АПК датотека апликације и на вашем уређају.

  Моника – менаџер за личне односе

Метод 6: Користите апликацију за откључавање треће стране

Такође можете да користите апликацију за откључавање треће стране која вам може помоћи да приступите веб локацији по вашем избору ако коришћење ВПН-а и прокси сервера не ради за вас. Апликације за откључавање су сличне ВПН-у у раду. Они мењају вашу ИП адресу и лако вам омогућавају да приступите блокираним веб локацијама као што је ТикТок. Можете лако да преузмете ове апликације независних произвођача на свој Цхромебоок, али једина квака са овим алатима је што су изузетно заостајале и споре.

Метод 7: Користите податке телефона

Још један метод који може помоћи да се ТикТок деблокира на мом школском рачунару је коришћење телефонских података. Ово је уобичајено решење за заобилажење заштитног зида вашег Цхромебоок-а. Све док имате план за неограничен пренос података, можете да пређете на податке телефона и приступите раније блокираној локацији.

Како је ТикТок блокиран у школском Цхромебоок-у

ТикТок користе милиони корисника широм света. Користе га креатори садржаја и уметници да покажу свој таленат путем видео записа на платформи. Међутим, ТикТок је блокиран на школском Цхромебоок-у како би се спречило да ученици буду изложени садржају за одрасле или садржају без надзора. Постоје два начина на која се платформа блокира на школском Цхромебоок-у:

  • Заштитни зид: Обично се конфигурише политика заштитног зида за Ви-Фи мреже и системе у школи. Заштитни зид има тенденцију да блокира саобраћај до ИП адреса и имена домена који су повезани са ТикТок-ом. Такође идентификује употребу ТикТок-а скенирањем заглавља у пакетима података.

  • Политика: Неке школе поштују своје политике према којима је коришћење ТикТок-а на школском имању или током наставе забрањено. Школска управа поштује ово правило довољно стриктно да спречи ученике да користе платформу.

Како инсталирати ТикТок на школски Цхромебоок

Цхромебоок-ови су савршен уређај за коришћење јер пружају предности и мобилног телефона и рачунара. Постоји велики број корисника ТикТок-а који користе Цхромебоок да би дошли на мрежу и поделили своје видео снимке. Стога вам преузимање и инсталирање апликације ТикТок на Цхромебоок-у може бити од користи. Дакле, ако сте успели да деблокирате ТикТок, можете следити упутства дата у наставку да бисте инсталирали ТикТок на школски Цхромебоок:

Напомена: Цхромебоок не дозвољава снимање видео записа на ТикТок-у. Моћи ћете да гледате садржај на ТикТок-у само помоћу Цхромебоок-а.

1. Отворите свој Цхромебоок и покрените Цхроме веб продавницу на њему.

2. Претражите ТикТок у Веб продавница.

3. Сада кликните на Додај у Цхроме да бисте преузели апликацију на свој Цхромебоок.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Како могу да уклоним ограничења са свог школског рачунара?

Анс. Ограничења са вашег школског рачунара могу се уклонити поновним форматирањем чврстог диска или поновним инсталирањем оперативног система или апликација у систему.

К2. Како могу да деблокирам веб локације на свом школском Цхромебоок-у?

Анс. Најлакши начин да деблокирате веб локацију на школском Цхромебоок-у је коришћење апликација за откључавање треће стране које вам могу помоћи да лако користите веб локацију по свом избору.

К3. Могу ли да уклоним администратора са свог школског Цхромебоок-а?

Анс. Да бисте уклонили администратора са свог школског Цхромебоок-а, једноставно се одлучите за прање на струју. У случају да уређај контролише администратор, требало би да контактирате компанију која контролише уређај и замолите их да га ослободе.

К4. Шта значи блокирање од стране администратора?

Анс. Блокирано од стране администратора значи да је документ, веб локација или апликација којој покушавате да приступите ограничена привилегијама администратора. Профил који покушавате да користите у Цхроме-у можда узрокује ову грешку.

К5. Зашто мој школски администратор може све да блокира?

Анс. Школски администратори блокирају веб-сајтове или апликације које могу да угрожавају безбедност ученика. Како ученици лако ометају интернет и садржај на њему, школски администратори имају тенденцију да блокирају неприкладне ствари на интернету.

***

Надамо се да је наш водич за деблокирање ТикТок-а на мом школском рачунару успео да вам помогне на различите начине на које то можете да урадите. Такође, обавестите нас да ли је инсталирање ТикТок-а на ваш школски Цхромебоок било могуће за вас уз упутства дата у документу. Ако имате друге предлоге или питања, можете их оставити у одељку за коментаре испод.