Како делити АирТаг са другима

Почевши од иОС-а и иПадОС-а 17, Аппле дозвољава корисницима да деле АирТаг са другима. То ће омогућити више од једне особе да прати његову локацију. Показаћемо вам све што треба да урадите да бисте делили АирТаг.

Како да поделите свој АирТаг

Пре него што почнете, постоји неколико важних захтева. АирТаг можете да делите само са пет других. Такође ћете морати да заштитите свој Аппле ИД двофакторском аутентификацијом. Друга особа са којом делите АирТаг локацију мора имати сопствени Аппле ИД и бити пријављена на иЦлоуд. Свима је такође потребан укључен иЦлоуд Кеицхаин.

Почните тако што ћете отворити апликацију Финд Ми и изабрати картицу Ставке. Затим изаберите АирТаг који желите да поделите. Померите се надоле до одељка Дели ову АирТаг, а затим изаберите Додај особу. Додајте Аппле ИД особе или особа са којима желите да делите АирТаг. Када завршите, изаберите Дели у горњем десном углу.

На главном екрану ставке можете видети листу свих које сте позвали.

Када неко прихвати позив, видеће дељени АирТаг у својој апликацији Финд Ми. Такође неће примати никаква обавештења о праћењу када је АирТаг близу њих.

Ако ваш позив буде одбијен, име особе ће нестати са ваше листе.

Како престати да делите АирТаг

Да бисте престали да делите АирТаг локацију, поступак је сличан. Још једном отворите апликацију Финд Ми, а затим картицу Ставке. Изаберите АирТаг, а затим особу са којом га делите. Двапут изаберите Заустави дељење.

Када се то догоди, они више неће видети АирТаг локацију и примати обавештења о праћењу када се АирТаг креће са њима.

  10 најбољих алата за управљање везама брендова за праћење, маскирање, ротирање, преусмеравање

Ако сте нови у Аппле-овом праћењу артикала, обавезно погледајте наше АирТагс ФАК које истражује нека од најчешће постављаних питања.

Сада када можете да делите АирТаг са чланом породице или пријатељем, они могу лако да прате и локацију вашег предмета. То чини Апплеов практични уређај још бољим.