Како добити део Аппле-ове исплате за породично дељење од 25 милиона долара

Кључне Такеаваис

  • Аппле ће платити 25 милиона долара за решавање групне тужбе због обмањујуће функције Фамили Схаринг.
  • Корисници Аппле-а који испуњавају услове могу затражити исплату тако што ће поднети захтев и укључити се до 1. марта 2024.
  • Сваки члан разреда који се одлучи може добити до 30 долара, али коначна уплата може да варира у зависности од укупног броја захтева.

Аппле је пристао да реши групну тужбу плаћањем 25 милиона долара, а ако сте један од погођених корисника, можете добити део колача. Овде разговарамо о томе зашто Аппле плаћа ово поравнање, ко има право на исплату и како је затражити.

Зашто Аппле плаћа 25 милиона долара за решавање тужбе?

Према а тужба коју је поднео Валтер Петерс 2019. године, Аппле-ова функција Фамили Схаринг је наводно обмањујућа јер не ради у свим апликацијама. Подсетимо, Фамили Схаринг омогућава корисницима да деле своје претплате са још пет чланова свог домаћинства. Међутим, пошто програмери увек могу да одустану од породичног дељења, корисници могу да деле своје претплате само на апликације које то подржавају.

Аппле-ова обмањујућа маркетиншка пракса његове функције Фамили Схаринг је оно што је довело до ове групне тужбе. У документ о споразуму о поравнању, Аппле пориче да даје било какве обмањујуће изјаве у вези са претплатама на апликације трећих страна. Међутим, компанија схвата да би „наставак одбране ове акције био тежак и скуп“.

  Како покренути и контролисати позадинске процесе на Линуку

Резултат је исплата од 25 милиона долара коју ће Аппле депоновати у фонд за поравнање како би се случај закључио.

Како да проверите да ли испуњавате услове и поднесете тужбу на Апплеово поравнање

Аппле корисници у Сједињеним Државама који су били део Фамили Схаринг групе са најмање још једним учесником и платили претплату треће стране преко Апп Сторе-а између 21. јуна 2015. и 30. јануара 2019. имају право да добију уплату .

Да бисте поднели захтев и примили уплату наставе, потребно је да се упутите на Страница тужбе Валтер Петерс против Аппле Инцпрођите кроз њега и пронађите Плаћање Изборни образац.

Ако вас Аппле идентификује као члана класе, добићете обавештење од независног саветника за поравнање. У том случају имате рок до 1. марта 2024. да се одлучите за примање уплате разреда чеком или АЦХ трансфером. Завршно рочиште за одобрење заказано је за 2. април 2024. године.

Колико од Аппле-ове исплате од 25 милиона долара можете потраживати?

Сваки члан разреда који се одлучи за примање уплате пратећи горња упутства добиће до 30 УСД. Међутим, коначна исплата разреда ће варирати у зависности од тога колико људи поднесе захтеве.

Без обзира на то, ни под којим околностима коначни износ неће премашити 50 долара, а до 10 милиона долара од Аппле-ове исплате од 25 милиона долара биће додељено за покривање адвокатских трошкова.

Као и друге велике технолошке компаније, Аппле-у нису непознате групне тужбе. Међутим, овог пута, компанија се сложила да реши случај без признавања кривице, одговорности или било какве грешке. Драго нам је да погођени корисници могу да се осећају донекле адекватно надокнађени овом исплатом.

  Како избрисати апликације на Аппле ТВ-у