Како добити топографске линије Гоогле мапа

Мапе су један од најпоузданијих облика разумевања локације региона и његовог терена. Мапа може врло добро знати руте било којег региона. Иако су данас присутни бројни електронски геџети, мапа је ипак боља од свих јер се мапа може користити било где без икаквих додатних захтева. Али уметност коришћења мапе лежи у њеном разумевању. Човек треба знати како да га прочита за бољу употребу. Дакле, овај чланак ће говорити о овом важном знању ио томе како се то може постићи. Такође ћете упознати важност топографских линија Гоогле мапа. А ако не знате шта представљају бројеви на контурним линијама и како да читате контурне линије на Гоогле мапама и желите да их научите, овај чланак је сигурно за вас! Такође ћете научити како да прикажете контуре надморске висине на Гоогле Земљи.

Како добити топографске линије Гоогле мапа

У овом чланку ћете сазнати како да добијете топографске линије Гоогле мапа. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Шта значе линије на топографској карти?

Линије на топографској карти називају се контурне линије. Тачке једнаке надморске висине означене су контурним линијама. Контурне линије објашњавају висински профил терена или одређену формацију земљишта. Ове линије су представљене заједно са бојама и сенчењем како би се објасниле промене надморске висине и облик терена. Линије се користе за представљање тродимензионалних пејзажа земље користећи дводимензионални простор и карактеристике. А они физички не постоје на терену.

  Како да уметнете табелу Гоогле табела у Гоогле документе

Фотографија Анние Спратт на Унспласх-у

Како пронаћи контурне линије на мапи?

Контурне линије су кривудаве линије које се налазе на мапи. Нацртани су на карти која спаја тачке једнаке висине изнад нивоа мора. Тачке, које су спојене контурним линијама, имају једнаке и константне вредности. Они представљају надморску висину и падине одређеног региона. Помажу нам у познавању топографије земљишта и облика копнене површине. Ближе контурне линије представљају стрмију падину у области, док удаљене линије значе постепени нагиб. Број на контурним линијама такође служи важној сврси, која ће бити покривена у наредном показивачу.

Шта представљају бројеви на контурним линијама?

Бројеви на контурним линијама представљају два система мреже која се могу користити за проналажење тачне локације. Овај систем са две мреже представља географску ширину и дужину. Бројеви надморске висине такође указују на правац надморске висине тако што показују и читају узбрдо. Врх броја приказаног на мапи је узбрдо, а доњи низбрдо.

Фотографија Андрев Стутесман на Унспласх-у

Како пронаћи топографију некретнине?

Топографија неког имања може се пронаћи помоћу топографске карте тог региона. Мапа ће имати све топографске елементе и помоћи ће вам да упознате терен и својства тог региона, дајући вам потребне информације.

Како добити топографске линије Гоогле мапа?

Да бисте добили топографске линије Гоогле мапа, потребно је да пратите ове кораке. Гоогле мапе пружају опцију да видите топографске линије региона по вашем избору. Можете видети ове редове:

1. Посетите Гугл мапе и потражите жељену локацију.

2. Кликните на поље Слојеви на дну мапе. Када га отворите, добићете различите опције.

  Како направити групне гласовне и видео позиве на ВхатсАпп-у

3. Морате да изаберете слој терена од ових опција да бисте добили топографске линије. Ова опција пружа контурне линије за сваки регион на планети. Уверите се да је прекидач укључен.

Како читате контурне линије на Гоогле мапама?

Већ сте знали за топографске линије Гоогле мапа. Дакле, овај показивач ће вам рећи како да читате контурне линије на Гоогле мапама. Контурне линије се могу лако читати када имате знање. Морате да знате следеће ствари док читате контурне линије на Гоогле мапама.

  • Када су контурне линије близу и међусобно размакнуте, оне представљају стрмији нагиб. То је указало на то да регион има стрм терен. Линије које су међусобно размакнуте означавају блажи нагиб и терен.
  • Најдебље контурне линије су линије индекса. Они су углавном означени бројем дуж линије у једној тачки. Ово представља надморску висину.
  • Тање и јасније линије су међулиније. Они су присутни између индексних линија. Немају ознаке бројева. Индексне линије се појављују након сваких пет међуредова. Морате имати знање о интервалима контуре да бисте одредили надморску висину за читање међулинија. Интервали контуре говоре о промени надморске висине између две контурне линије. Они су присутни у кључевима мапе испод размере карте.
  • Следећа врста линије је допунска линија. То је испрекидана линија присутна на топографској карти. Ове линије указују на равнији терен.

Колико су удаљене контурне линије на Гоогле мапама?

Гоогле мапе обезбеђују и топографске и контурне линије Гоогле мапа. Удаљеност између контурних линија на Гоогле мапама варира у зависности од региона и величине карте. Контурне линије на Гоогле мапама су обично удаљене 40 стопа за четвороугаону мапу од 7,5 минута. Веће карте од 15 минута имају размак од 80 стопа између контурних линија.

  Поправите проблем са недостатком левог клика у Леагуе оф Легендс

Можете ли добити контурне линије на Гоогле Земљи?

Не, не можете добити контурне линије на Гоогле Земљи у њеној основној верзији. Можете добити контурне линије у верзији Гоогле Еартх Про. Следећи показивач ће вам рећи како да прикажете контуре надморске висине на Гоогле Земљи.

Како се приказују контуре надморске висине на Гоогле Земљи?

Како приказујете контуре надморске висине на Гоогле Земљи? Хајде да одговоримо на ово питање овде. Можете да добијете контуре у верзији софтвера за Гоогле Еартх Про. Ево неколико корака које треба следити да бисте их добили:

1. Прво преузмите и покрените Гоогле Еартх Про софтвер на вашем рачунару.

2. Затим преузмите преклапање топографске карте у КМЛ или КМЗ формату.

3. Отворите Гоогле Еартх Про на рачунару.

4. Након отварања, идите на мени Филе и кликните на Опен.

5. Отворите преузету датотеку мапе.

6. У датотеци зумирајте локацију коју желите да погледате двоструким кликом на ту локацију.

Када зумирате, можете видети контурне линије у региону.

Да ли је Гоогле Еартх Про још увек бесплатан?

Да, Гоогле Еартх Про је бесплатан за кориснике са потребама за напредним функцијама. Можете га лако инсталирати у свој систем и користити.

***

Надамо се да сте научили како да добијете топографске линије Гоогле мапа и који су бројеви на линијама контуре. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам о којој теми желите да научите у нашем следећем чланку.