Како додати Гроови ефекте на траку задатака оперативног система Виндовс 10

Виндовс 10 једва да има подешавања прилагођавања ефекта траке задатака осим промене боја. Ако тражите начин да додате дивне ефекте на траку задатака, апликације РаинбовТаскбар и НицеТаскбар ће се вероватно свидети.

Обе ове апликације вам омогућавају да примените јединствене ефекте на траку задатака са флексибилнијим поставкама боја. Дакле, ево како можете да прилагодите траку задатака Виндовс 10 помоћу Раинбов Таскбар-а и НицеТаскбар-а.

Како применити ефекте траке задатака помоћу РаинбовТаскбар-а

РаинбовТаскбар је софтвер који вам омогућава да додате прелазне бледе градијенте или ефекте чврсте боје на траку задатака. Такође можете изабрати да додате закривљене ивице, слике, текст и облике на траку задатака помоћу тог софтвера.

Овако можете да додате вишебојни ефекат траке задатака дуге помоћу РаинбовТаскбар-а:

 • Отвори ово Страница за преузимање Раинбов Таскбар-а.
 • Затим кликните на везу за преузимање рнбтск-к64.еке.
 • Двапут кликните на датотеку рнбтск-к64 да бисте покренули Раинбов Таскбар (за овај софтвер није потребна инсталација).
 • Кликните десним тастером миша на икону у системској палети РаинбовТаскбар и изаберите Пресетс > Раинбов.
 • Одабир унапред подешене боје дуге ће применити прелеп и динамичан ефекат вишебојног градијента на траку задатака. Тај унапред постављени сет састоји се од осам прелива боје које се мењају сваке милисекунде. Такође је конфигурисан са мањим ефектом транспарентности (80 процената непрозирности подлоге). Подешавања те унапред подешене поставке можете видети тако што ћете десним тастером миша кликнути на икону системске палете Раинбов Таскбар и изабрати Отвори.

  Сада покушајте да подесите ново унапред подешено од нуле. Као пример, подесите провидну траку задатака са статичким ефектом жуто-црвеног градијента на следећи начин:

    Како инсталирати Виндовс 11 на свој Цхромебоок
 • Прво изаберите опцију Раинбов унапред подешених и отворите прозор РаинбовТаскбар из контекстног менија софтвера.
 • Изаберите сва Раинбов унапред подешена подешавања и кликните на Уклони да бисте их избрисали.
 • Затим кликните на дугме Додај.
 • Изаберите поставку Транспарентност/Стил.
 • Кликните на Стил транспарентности у падајућем менију Промени.
 • Изаберите опцију Транспарент у падајућем менију за.
 • Кликните на Додај да бисте изабрали Боју.
 • Изаберите Градиент у падајућем менију.
 • Кликните на леви оквир за боју да бисте изабрали жуту боју.
 • Затим кликните на десни оквир за боју да бисте изабрали оквир црвене боје.
 • Притисните дугме Додај да бисте поново изабрали Транспарентност/Стил.
 • Изаберите Ундерлаи Опацити у падајућем менију Цханге.
 • Поставите клизач траке на око 66 процената. Превлачењем клизача траке даље лево чини траку задатака транспарентнијом.
 • Кликните на дугме За унапред подешено.
 • Унесите име за нову поставку и кликните на ОК.
 • Затим изаберите Примени и Сачувај да бисте поставили унапред подешену вредност.
 • Сада сте направили прозирни ефекат траке задатака са жутим и црвеним градијентом боја, попут оног приказаног директно испод. Трака задатака је жута са леве и црвена са десне стране. За разлику од унапред подешеног Раинбов, то је статички градијент који се не мења. Ту унапред подешену поставку можете да подесите било када тако што ћете десним тастером миша кликнути на икону системске палете РаинбовТаскбар-а и изабрати је у подменију Пресетс.

  Имајте на уму да увек морате да подесите стил траке задатака када креирате нове унапред подешене поставке. Можете да изаберете или замућен или прозиран стил у падајућем менију. Замагљено је алтернативни стил замућене транспарентности.

  Како да направите Виндовс траку задатака са променом боја

  Да бисте креирали унапред подешени ефекат траке задатака са променом боја, додајте му више боја; затим изаберите опцију Фадинг солид или Фадинг градиент и изаберите боје које желите. Превуците клизач на временској траци за задржавање даље удесно да бисте подесили време у милисекундама да свака боја остане на траци задатака.

    Савладајте Алт+Таб прекидач за Виндовс 10 помоћу ових трикова

  На пример, вредност од 1.000 милисекунди ће подесити да се свака боја задржи једну секунду пре него што се промени у другу у унапред подешеној вредности.

  Или можете подесити траку задатака да насумично мења боју сваких неколико секунди. То можете учинити тако што ћете изабрати опције Фадинг солид и Рандомизе. Затим подесите опцију Холд тиме на отприлике 2.000 милисекунди да би се боја траке задатака насумично мењала сваке две секунде.

  Такође можете додати закривљене ивице на леву и десну страну траке задатака. Да бисте то урадили, кликните на Додај > Радијус ивице. Затим превуците клизач траке даље удесно да повећате криву примењену на ивицу траке задатака.

  Раинбов Таскбар мора бити покренут да би се унапред подешена трака задатака применила. Да бисте подесили програм да се покреће са Виндовс-ом, кликните на картицу Подешавања и изаберите Покрени при покретању система. Кликните на Сачувај да бисте применили новоизабрану опцију покретања.

  Постоје све врсте варијабли за прилагођавање траке задатака помоћу РаинбовТаскбар-а. Мораћете више да се поиграте са подешавањима те апликације да бисте у потпуности видели шта можете да урадите са њом. Погледајте документацију на сајту Раинбов Таскбар за више детаља о томе како да користите овај софтвер.

  Како да примените ефекте траке задатака са НицеТаскбар-ом

  НицеТаскбар је нешто једноставнија апликација за прилагођавање траке задатака од РаинбовТаскбар-а. Можете изабрати да примените пет различитих ефеката траке задатака са овим софтвером. Такође садржи нека додатна подешавања за централизовање икона на траци задатака и додавање секунди на сат на системској палети. Ево како можете да примените ефекте траке задатака помоћу НицеТаскбар-а:

    Поправите недостатак звука у играма на Виндовс 10
 • Отвори ово НицеТаскбар страница на веб локацији Мицрософт Сторе-а.
 • Кликните на опцију Гет ин Сторе апп на страници НицеТаскбар и изаберите Отвори Мицрософт Сторе.
 • Затим кликните на Гет да инсталирате НицеТаскбар.
 • Кликните на Отвори да бисте покренули НицеТаскбар. Затим двапут кликните на икону НицеТаскбар системске траке да бисте видели прозор апликације.
 • Изаберите опцију Опакуе, Цлеар, Блур, Флуент или Гоод Луцк.
 • Кликните на Боја да бисте подесили боју траке задатака за ефекат.
 • Укључите опцију Покрени при покретању система.
 • Опције ефеката више личе на подешавања за примену транспарентности траке задатака на различите начине. Одабиром Опакуе примењује се нетранспарентни ефекат пуне боје. Кликом на Флуент примењује се потпуна транспарентност на траци задатака.

  Цлеар и Блур су најзанимљивије опције ефеката. Избором Замућење примењује се ефекат замућене транспарентности. Ако више волите јаснију транспарентност, кликните на опцију Обриши. Превлачењем клизача траке повећаће се и смањити ниво транспарентности за обе опције ефекта.

  Поставка централних дугмади НицеТаскбар-а додаје централизоване иконе на траку задатака Виндовс 10. Укључите опцију Централна дугмад да бисте преместили иконе у центар траке задатака. Међутим, иконе које нису закачене, као што је мени Старт, остаће са леве стране.

  Омогућавање подешавања секунди за приказ сата додаје секунде сату системске палете. Такође ћете морати да поново покренете Виндовс да би та поставка ступила на снагу. Алтернативне методе за конфигурисање сата системске палете да приказује секунде у оперативном систему Виндовс 10 су да сами ручно измените регистар или извршите ПоверСхелл команду.

  Улепшајте Виндовс 10 траку задатака помоћу траке задатака Раинбов и НицеТаскбар-а

  Раинбов Таскбар и НицеТаскбар су одличне апликације за прилагођавање траке задатака. Помоћу РаинбовТаскбар-а можете применити заслепљујуће прелазне бледе градијенте и ефекте чврсте боје. НицеТаскбар је добра апликација за додавање ефеката транспарентности и замућења на траку задатака. Дакле, обе апликације пружају нове поставке ефеката за улепшавање траке задатака у оперативном систему Виндовс 10.