Како елиминисати ресурсе који блокирају приказивање у ВордПресс-у [Plugins or Manually]

У данашњем конкурентном дигиталном окружењу, брзина веб локације је веома важна када је у питању успех онлајн пословања. Дивови претраживача попут Гоогле-а дају приоритет сајтовима који се брзо учитавају, препознајући неопходност пружања беспрекорног корисничког искуства.

Према студијама, брже учитавање страница повећава ангажовање корисника и стопе конверзије. У ствари, кашњење од једне секунде у времену потребном да се страница учита може да изазове пад конверзија клијената од 7%. Имајући то у виду, очигледно је да власници веб локација треба да се фокусирају на перформансе веб локација.

Гоогле озбиљно схвата перформансе веб локације и узима их у обзир приликом одређивања резултата претраге. Сходно томе, већа је вероватноћа да ће се веб локације које се брзо учитавају први појавити у резултатима претраге, привући више посетилаца и, на крају, остварити већи приход. Али како можете испунити Гоогле-ове захтеве и брзо учитати своју веб локацију?

Ослобађате се ресурса који би могли да блокирају време учитавања веб локације, као што су ЦСС и ЈаваСцрипт датотеке.

Међутим, уклањање ових ресурса може бити изазовно и дуготрајно, посебно за појединце који немају техничке вештине.

У овом чланку ћемо објаснити ресурсе који блокирају рендеровање и како они утичу на перформансе веб локације и пружићемо водич корак по корак за њихово уклањање са ваше ВордПресс локације. Дакле, хајде да почнемо да оптимизујемо вашу веб локацију за брзину и успех!

Ресурси за блокирање приказивања

Сваки ресурс који се мора учитати пре него што се веб страница прикаже сматра се ресурсом који блокира приказивање. Ови ресурси утичу на перформансе и ефикасност веб локације и продужавају време потребно за учитавање странице.

ЦСС или ЈаваСцрипт датотека се може сматрати ресурсом који блокира приказивање ако та датотека блокира приказивање веб странице. Међутим, значај учитавања странице може да варира у зависности од њихове непосредне потребе.

Када корисник приступи страници, претраживач прво обрађује ХТМЛ код да би приказао њен садржај изнад прелома. Када прегледач наиђе на ЦСС и ЈаваСцрипт датотеке, он их такође преузима и обрађује. Ако датотеке ресурса садрже додатне кодове или неискоришћене делове, потребно је дуже време да се учита веб страница.

Врсте ресурса за блокирање приказивања

Генерално, датотеке ресурса као што су ЦСС и ЈаваСцрипт се сматрају ресурсима који блокирају приказивање у ВордПресс-у. Прегледач сматра ове ресурсе критичним и захтева учитавање пре него што се страница прикаже. Али то није то; постоји више датотека ресурса које блокирају приказивање веб странице.

Ево листе ресурса који блокирају приказивање:

ЦСС стилови

Дизајн и презентација веб странице одређују ЦСС стилови. ЦСС датотека ће се сматрати ресурсом који блокира приказивање ако је постављена у одељак <хеад> ХТМЛ странице.

ЈаваСцрипт датотеке у одељку <хеад>

ЈаваСцрипт је скриптни језик који се може користити за пружање веб страници са динамичким понашањем и интеракцијом. ЈаваСцрипт датотека ће се сматрати ресурсом који блокира приказивање ако се постави у одељак <хеад> ХТМЛ странице.

Фонтови

Текстови на веб страници се приказују помоћу различитих фонтова. Фонтови се такође сматрају ресурсом који блокира приказивање ако су укључени у одељак <хеад> ХТМЛ странице и учитани са локалног сервера или ЦДН-а.

ХТМЛ увози

Ово су старија ХТМЛ функција која омогућава веб страницама да укључују елементе из других ХТМЛ докумената. Иако се увози ХТМЛ-а више не користе тако често, они се и даље могу видети на одређеним старијим сајтовима. ХМТЛ увоз се такође сматра ресурсима који блокирају приказивање.

Зашто су ресурси који блокирају приказивање страшни за веб странице

Ако ваша ВордПресс страница садржи ресурсе за блокирање приказивања, заостајаћете у резултатима претраге. Чак и ако сте тренутно на првој линији фронта, сајтови са бољим учинком ће вас на крају надјачати.

Сајтови са ресурсима који блокирају приказивање учитаваће додатне датотеке током приказивања сајта. Пре него што виде веб локацију, корисници морају да сачекају док се датотеке обрађују. Ови ресурси ће утицати на следеће индикаторе учинка за веб-сајтове:

 • Највећа слика са садржајем: Ово одређује колико ће времена бити потребно да се учита примарни садржај странице.
 • Фирст Цонтентфул Паинт: Време које је потребно претраживачу да произведе садржај првог модела објекта документа (ДОМ) на вашој веб локацији.
 • Укупно време блокирања: Ово процењује колико је времена потребно од Фрист Цонтентфул Пианто-а до тога колико је времена потребно да страница постане потпуно интерактивна.
  Аутоматски премести слацк поруке на друге канале помоћу Реацји-а

Иако ресурси за блокирање приказивања нису неопходни за учитавање, они могу ометати приказивање веб локације или веб странице. Због тога је од суштинског значаја да уклоните такве ресурсе како бисте спречили да корисницима отежате кретање по вашој веб локацији.

Хајде да детаљније погледамо зашто је блокирање приказивања озбиљан проблем за веб странице:

Споро време учитавања странице

Ресурси који блокирају рендеровање ће узроковати спорије учитавање веб локације, што је један од његових главних недостатака. Веб страница се учитава споро када садржи датотеке ресурса са непотребним елементима. Дакле, то ће утицати на изглед резултата претраге, мање ангажовање корисника и већу стопу посете само једне странице.

Блокирано приказивање

Често претраживач престаје да приказује веб страницу када наиђе на ресурсе који блокирају приказивање јер жели да се ресурси који блокирају приказивање преузму и обрађују.

На крају, корисници ће се изнервирати и напустити ваш сајт због неодазива странице или спорог приказивања.

Штавише, ако се ресурс споро учитава, претраживач такође може одустати и престати да покушава да га учита. То може довести до покварених страница или недостајућих информација.

Смањено ангажовање корисника

Када дође до кашњења у приказивању, корисничко искуство опада са тим. Корисници увек очекују брзо учитавање и обично напуштају сајт који се споро учитава. Дакле, завршавају на сајту који се брже учитава.

Сајтови који се споро учитавају имају штетан утицај на задовољство потрошача и репутацију бренда. Уз то, саобраћај на веб локацији и стопа конверзије такође се драстично смањују.

Постоје различити приступи уклањању ресурса који блокирају приказивање из ВордПресс-а. Међутим, ми ћемо вас упознати са ручним методама за уклањање ресурса који блокирају приказивање. Затим ћемо показати како то можете да урадите користећи неке од познатих додатака у ВордПресс-у.

Ручно елиминишите ресурсе који блокирају приказивање

Можете избећи да то радите ручно, тако да немојте бити фрустрирани. Али пролазак кроз овај одељак ће вам сигурно помоћи да научите неке технике оптимизације перформанси ВордПресс-а. Али прво погледајте овај видео да бисте се упознали са терминима о којима се расправља.

#1. Идентификујте ресурсе који блокирају приказивање

Прво морате да сазнате ресурсе који блокирају рендеровање пре него што их уклоните са своје веб локације. Једноставно следите ове кораке да бисте сазнали ресурсе који блокирају рендеровање на вашој веб локацији ВордПресс:

 • Идите на Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс.
 • Унесите УРЛ свог сајта у траку за претрагу.
 • Кликните на дугме „Анализа“ да бисте добили увид у своју веб локацију.

 • Померите се надоле и проверите одељак Могућности.
 • Ако ваша страница има ресурсе који блокирају приказивање, они ће бити наведени.

#2. Коришћење атрибута „Дефер“ и „Асинц“ за ЈС

Након што идентификујете ресурсе који блокирају приказивање, време је да их елиминишете ради бољег учинка веб локације. Од различитих метода, коришћење метода „одлагања“ или „асинц“ за ЈаваСцрипт датотеке је један од приступа за ово.

Када је у питању атрибут „дефер“, он омогућава претраживачу да преузме ЈС датотеку и затим је изврши. Али то се дешава када се страница заврши са учитавањем и спремна је да прикаже свој садржај.

Дакле, остали елементи на страници могу да се учитавају паралелно са ЈаваСцрипт датотеком. Као резултат тога, време потребно за учитавање странице се смањује.

Други приступ је атрибут „асинц“ који омогућава претраживачу да преузме ЈС датотеку кад год је доступна. Ово се дешава без блокирања других елемената странице. Сходно томе, ЈС датотека може да се учитава паралелно са другим елементима, убрзавајући процес учитавања.

Можете да се решите ресурса који блокирају рендеровање и да повећате брзину своје веб локације коришћењем атрибута „одложи“ или „асинц“.

#3. Коришћење атрибута „Медиа“ за условни ЦСС

Коришћење атрибута „медија“ за условни ЦСС је још један приступ елиминисању ресурса који блокирају приказивање. Са овим атрибутом можете дефинисати јединствене ЦСС датотеке за десктоп и мобилне прегледаче.

На пример, можете укључити ЦСС датотеку која је намењена десктоп уређајима и другу ЦСС датотеку која је прилагођена мобилним уређајима. Можете да назначите претраживачу да ће се ЦСС датотека на радној површини учитати када јој се приступи преко десктоп уређаја.

Слично томе, мобилни ЦСС би требало да се учитава само када се приступа преко мобилних уређаја. Учитавањем ЦСС-а специфичног за уређај за одређене уређаје, можете смањити ресурсе који блокирају приказивање и повећати време учитавања вашег сајта.

#4. Одлагање некритичног ЦСС-а

Поред коришћења атрибута „медиа“ за условни ЦСС, покушајте да одложите некритични ЦСС. За овај приступ морате првенствено учитати основни ЦСС. Затим учитавате остатак ЦСС-а док се страница учитава.

На пример, можда имате огромну ЦСС датотеку која укључује све стилове за вашу веб локацију. Али само мали део те ЦСС датотеке је потребан да би се садржај приказао у региону изнад прелома ваше веб локације. Садржај изнад прелома може се брзо приказати одлагањем некритичног ЦСС-а, а преостали ЦСС се може учитати када се страница учита.

  Како П2Е у првој светској игри са више ланаца

#5. Уклањање неискоришћених ЦСС & ЈС

Уклањање непотребних ЦСС и ЈаваСцрипт датотека је још једна техника за уклањање ресурса који блокирају приказивање. Ове датотеке могу отежати вашу страницу и повећати време учитавања.

Уклањањем свих некоришћених ЦСС и ЈС датотека, можете смањити број ресурса који блокирају приказивање. Можете лако да користите алате као што су ПурифиЦСС или УнуседЦСС да бисте уклонили било коју неискоришћену ЦСС датотеку са своје веб локације.

#6. Локално учитавање прилагођених фонтова

Прилагођени фонтови такође могу укључивати ресурсе који ограничавају приказивање. Уместо да зависите од спољних извора као што су Гоогле фонтови, требало би да локално учитате сопствене прилагођене фонтове како бисте избегли потребу за овим ресурсима.

Можете да гарантујете да се ваши прилагођени фонтови учитавају брзо и ефикасно без успоравања перформанси ваше веб локације тако што ћете их локално учитати. Ово може довести до бржег и бржег реаговања веб локације и побољшања корисничког искуства.

#7. Умањивање ЈС & ЦСС-а

На крају, минимизирање ваших ЦСС и ЈаваСцрипт датотека може помоћи да ваша веб локација боље функционише. Минификација уклања непотребне знакове, као што су размаци и коментари, из вашег кода. Тако се смањује величина ваших датотека, што убрзава учитавање.

Да бисте умањили своје датотеке, можете користити алате као што су МинифиЈС или ЦССНано. Чувајте копију оригиналних датотека у случају да икада будете морали да извршите измене на њима.

Елиминишите ресурсе који блокирају приказивање помоћу додатка

У овом одељку ћемо вам показати како можете да елиминишете ресурсе који блокирају рендеровање помоћу додатака за ВордПресс. Ови додаци су познати у ВордПрессу и могу брзо уклонити ресурсе који блокирају приказивање. Најбољи део је што чак можете побољшати перформансе своје веб локације без икакве специјализоване стручности.

#1. В3 Тотал Цацхе

В3 Тотал Цацхе (В3ТЦ) побољшава целокупно корисничко искуство ВордПресс веб локације. Елиминише ресурсе који блокирају приказивање и побољшава СЕО, основне веб виталс и још много тога. Додатак користи функције као што је интеграција мреже за испоруку садржаја за имплементацију најбољих пракси.

Да бисте елиминисали ресурсе који блокирају приказивање, инсталирајте и активирајте додатак В3 Тотал Цацхе и пратите ове кораке:

 • Идите на одељак Перформансе на контролној табли ВордПресс-а и кликните на Општа подешавања.
 • Под насловом Умањивање омогућите умањивање и изаберите Мануал као режим минимизирања.
 • Сада кликните на Сачувај сва подешавања.

 • Затим прикупите све Јавасцрипт и ЦСС датотеке које блокирају рендеровање преко Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс-а.
 • Следи повратак на Перформансе > Умањивање.
 • Сада, у одељку јс, прво кликните на Омогући за подешавања ЈС Минифи. Затим у одељку Операције у областима изаберите Неблокирање користећи тип „одложи“ за ознаку Пре <хеад>.
 • Сада идите на управљање ЈС датотекама, изаберите тему коју сте активирали и кликните на дугме Додај скрипту. Сада прикупите Јавасцрипт УРЛ адресе које имају проблеме које је скенирао Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс. Налепите УРЛ адресе у означено поље као што је наведено на слици.

 • Сада се померите мало доле до ЦСС одељка. Изаберите своју тему из падајућег менија у одељку за управљање ЦСС датотекама и кликните на Додај листу стилова. Сада једноставно пратите претходни корак и копирајте и налепите УРЛ-ове прикупљене од ПагеСпеед Инсигхт-а који имају проблема.

 • Пошто су сва подешавања конфигурисана, кликните на дугме Саве Сеттингс & Пурге да бисте извршили.

#2. ЈЦХ Оптимизе

ЈЦХ Оптимизе побољшава перформансе ВордПресс веб странице мерене помоћу Гоогле ПагеСпеед инсигхт-а. Додатак побољшава прву боју са садржајем (ФЦП), највећу боју садржаја (ЛЦП), индекс брзине (СИ), кумулативни помак распореда (ЦЛС), време до интерактивности (ТТИ) и још много тога.

Дакле, укупно корисничко искуство и перформансе веб странице се значајно побољшавају.

Након инсталирања и активације ЈЦХ Оптимизе-а, пратите ове процесе да бисте елиминисали ресурсе који блокирају приказивање:

 • Идите на Подешавања>ЈЦХ Оптимизујте, скролујте мало надоле и идите на подешавања основних функција.
 • Омогућите испоруку Оптимизујте ЦСС да бисте елиминисали блокирање ЦСС приказивања. Ова функција аутоматски одређује суштински ЦСС потребан за приказ садржаја изнад прелома на свакој веб страници. Поред тога, умеће га у одељак <хеад> ХТМЛ садржаја сваке странице.

 • Веза за претходно учитавање се затим користи за асинхроно учитавање спојених ЦСС датотека.
 • Да бисте уклонили Јавасцрипт ресурсе који блокирају приказивање, морате да укључите атрибуте асинц или дефер у ознаку <сцрипт>. Јавасцрипт можда неће успети ако постоје било какве зависности од њих јер би то могло да промени редослед учитавања.
 • На контролној табли ЈЦХ Оптимизе идите на одељак Аутоматске поставке комбиновања датотека.
 • Сада кликните на Оптимум, који аутоматски омогућава Дефер/Асинц Јавасцрипт.

 • Омогућавање оптималне поставке одлаже или асинхроно учитава ЈаваСцрипт.
 • Ако се Јавасцрипт датотеке учитавају динамички, не могу се одложити.

#3. Пакет за повећање брзине

Да бисте побољшали перформансе вашег сајта и укупну употребљивост, Спеед Боостер Пацк је још један одличан додатак за ВордПресс. Ваш сајт ће се боље рангирати у главним претраживачима као што је Гоогле. Добићете повећан промет и велику брзину са овим додатком.

Након што инсталирате и активирате Спеед Боостер, једноставно прођите кроз следеће кораке:

 • Идите на Спеед Боостер Пацк на вашој ВордПресс контролној табли.
 • Да бисте уклонили ресурсе који блокирају јавасцрипт приказивање, кликните на Средства и померите се надоле. Идите на опцију Оптимизујте Јавасцрипт. Кликом на све, можете одложити све ЈС датотеке и уграђени ЈС, или можете изабрати прилагођавање да бисте укључили изабране ЈС скрипте.
 • Затим омогућите Премести ЈаваСцрипт у подножје. Ово премешта све ЈС датотеке и уграђени ЈС на дно извора ваше странице.

 • Сада кликните на опцију Оптимизуј ЦСС да бисте уклонили ресурсе који блокирају ЦСС рендеровање.
 • Добићете опције за омогућавање критичног ЦСС-а, који оптимизује испоруку ЦСС-а према Гоогле-овим препорукама. Ова опција ће одложити све ЦСС датотеке и уметнути стил вашег садржаја изнад прелома.

Можете омогућити Инлине алл ЦСС да инлине све ЦСС датотеке у ХТМЛ излаз. Такође постоји опција за минимизирање свих уметнутих ЦСС-а да бисте минимизирали већ уметнути ЦСС.

 • Након конфигурисања додатка, сачувајте сва подешавања да бисте елиминисали ресурсе који блокирају приказивање.

#4. Аутоптимизе

Аутоптимизе је још један додатак за лаку оптимизацију и уклањање ресурса који блокирају приказивање. Додатак поједностављује ЈС скрипте и ЦСС стилове тако што их премешта у подножје, агрегира, минимизира и кешује.

Оптимизује ЦСС тако што га убацује у заглавље странице, инлине критични ЦСС и упућује на цео агрегирани ЦСС. Поред тога, аутоматски минимизира ХТМЛ ради боље оптимизације.

Инсталирајте и активирајте додатак Аутоптимизе, а затим пратите ове процесе да бисте уклонили ресурсе који блокирају приказивање:

 • Прво идите на Подешавања > Аутоматско оптимизовање са ваше ВордПресс контролне табле.
 • У одељку Јавасцрипт опције означите „Оптимизовати ЈаваСцрипт код?“
 • У одељку ЦСС опције означите „Оптимизуј ЦСС код?“
 • Сада кликните на сачувај промене и испразни кеш.

Ово је обично довољно за решавање ресурса који блокирају рендеровање. Међутим, резултат се може променити на основу теме и додатка који је инсталиран на вашој ВордПресс веб локацији. Да бисте проверили да ли су проблеми решени, поново покрените своју веб локацију кроз ПагеСпеед Инсигхтс. За даљу оптимизацију, следите ове кораке:

 • Након претходног корака, толико опција је доступно под Јавасцрипт и ЦСС опцијама.
 • Сада можете да омогућите такође збирне ЦСС и агрегатне ЈС датотеке
 • На крају, кликните на Сачувај промене.

#5. ВП Роцкет

ВП Роцкет је реномирани и врхунски ВордПресс додатак за оптимизацију перформанси кеширања. Али то је више од пуког додатка за лов, укључујући уклањање ресурса који блокирају приказивање са ваше веб локације. Као резултат, перформансе основних веб витала и резултат увида у ПагеСпеед значајно се повећавају.

Након инсталирања и активирања додатка ВП Роцкет, елиминишите ресурсе који блокирају рендеровање следећим корацима:

 • Кликните на ВП Роцкет, идите на картицу Оптимизација датотека и идите на одељак ЦСС датотека.
 • Омогућите испоруку Оптимизујте ЦСС

 • Сада идите на одељак ЈаваСцрипт датотека и изаберите Учитај одложено ЈаваСцрипт. Такође можете испробати опцију Сафе Моде за Јакуери. Али ако поквари фронт-енд дизајн ваше веб странице, можете га вратити.
 • Сачувајте све промене кликом на дугме Сачувај промене.

Предности уклањања ресурса који блокирају приказивање са веб локације

Брже време учитавања странице може у великој мери утицати на СЕО веб локације. Пошто Гоогле увек преферира сајтове који се брже учитавају и раде глатко. Стога ће странице које имају резултат изнад 90 увек имати већи приоритет у погледу резултата претраге. Користећи горе поменуте додатке, можете постићи следећи резултат брзине странице:

Брже време учитавања странице може довести до повећаног ангажовања корисника, јер је већа вероватноћа да ће корисници остати на сајту који се брзо учитава. Тако корисници могу удобно да се крећу по сајту или брзо купе.

Поред тога, уклањање ресурса који блокирају приказивање може значајно побољшати корисничко искуство на мобилним уређајима јер је већа вероватноћа да ће мобилни корисници користити спорије мреже са ограниченим подацима.

Последње мисли

Поменули смо и ручне и аутоматизоване (додатак) процесе уклањања ресурса који блокирају приказивање. Ако желите да оптимизујете сваки угао перформанси ваше веб странице, то можете учинити ручно. Али ако желите да умањите гњаважу и одмах постигнете бољи резултат у брзини странице, испробајте додатке које смо споменули.

Већ смо били сведоци невероватних резултата практично на неколико веб локација. Сада је ваш ред да даље оптимизујете своју ВордПресс веб локацију са минималним техничким знањем и пружите изузетно искуство веб локације.

Такође можете истражити хакове како би се ваша веб локација учитала муњевитом брзином.