Како хаковати лозинку за Ви-Фи на Андроиду

како хаковати лозинку за ВиФи на Андроиду

Вирелесс Фиделити, такође познат као Ви-Фи, постао је неизбежан део технологије и живота. У овим савременим временима, све је повезано са Ви-Фи. Од уређаја до гаџета, интернет се користи скоро свуда и све је могуће преко Ви-Фи везе. Стога је важно да с времена на време обезбедите своју Ви-Фи безбедност јер колико год је лако разбити Ви-Фи код са рачунара, то је лако учинити и са Андроид уређаја. У данашњем водичу ћемо разговарати о различитим начинима који вам могу помоћи да знате како да хакујете непознату лозинку за Ви-Фи. Такође, бацићемо мало светла на то које су различите врсте заштите Ви-Фи лозинке које су доступне и зашто је важно да их пооштрите. Дакле, хајде да одмах почнемо са нашим најишчекиванијим документом о хаковању лозинки за Ви-Фи на Андроид уређају.

Како хаковати лозинку за Ви-Фи на Андроиду

Хаковање лозинке за Ви-Фи на рачунару је много лакше него на Андроид уређају. Међутим, ако користите свој мобилни уређај на Андроид 10, 9 или старијим оперативним системима, можда имате право да то урадите користећи неке од метода које ћемо истражити у наставку. Такође, хаковање лозинке за Ви-Фи није могуће без апликација трећих страна.

Шта је безбедност Ви-Фи лозинке?

  • Безбедност Ви-Фи лозинке или безбедност мреже је у основи лозинка која је кључ за шифровање који штити интернет.
  • Док је већина бежичних рутера унапред подешена са подразумеваном лозинком, за друге, корисници постављају сопствене лозинке како би сигурност била строжа и није лако хаковати.
  • Заштита лозинке за Ви-Фи обично се састоји од најмање 20 знакова који укључују бројеве, слова и симболе.

Које су различите врсте заштите Ви-Фи лозинком?

Пре него што истражимо како да хакујемо лозинку за Ви-Фи на Андроид-у, обавестите нас више о Ви-Фи безбедности. Постоје три различите врсте заштите Ви-Фи лозинке које су објашњене на следећи начин:

  • Приватност еквивалентне жице (ВЕП): ВЕП је један од најпознатијих и нашироко коришћених Ви-Фи хартија од вредности широм света. То је безбедносни протокол који је наведен у стандарду ИЕЕЕ Вирелесс Фиделити, 802.11б. То је такође један од најстаријих Ви-Фи сигурносних протокола. То је врста бежичног безбедносног алгоритма дизајнираног за шифровање и заштиту свих података који се преносе преко безбедне мреже. Главна сврха због које је ВЕП створен је да спречи сајбер нападе. Овај безбедносни протокол је прво замењен ВПА, а затим ВПА2.

  • Ви-Фи заштићени приступ (ВПА): ВПА је побољшана и боља верзија ВЕП Ви-Фи безбедносног система. Овај безбедносни протокол уведен је 2003. ВПА безбедносни систем користи интегрални протокол временског кључа (ТКИП) за промену кључа. То је проширење за ВЕП према ИЕЕЕ 802.11и стандарду. Под ВПА, величина кључа је повећана на 256-бит. Такође укључује проверу интегритета поруке.

  • Ви-Фи Протецтед Сетуп (ВПС): ВПС је Ви-Фи сигурност коју је изузетно тешко разбити и хаковати. Ова функција се испоручује са бројним рутерима. Овај сигурносни систем знатно олакшава процес повезивања на безбедну бежичну мрежу са рачунара или другог уређаја. То је уграђена карактеристика рутера.

Метод 1: Преко ВПА ВПС тестера (без роот-а)

Први метод укључује коришћење ВПА ВПС тестера. Ако желите да знате како да хакујете непознату лозинку за Ви-Фи на свом паметном телефону, онда је то одлична апликација за почетак. ВПА ВПС Тестер је стара апликација коју је развио Сангиорги СРЛ. Лако је доступан за преузимање на Гоогле Плаи продавница. Познато је да апликација лако крши безбедност и стога се често користи.

ВПА ВПС Тестер ради тако што скенира и уочава све слабости пронађене у мрежи. Функционише тестирањем везе са приступном тачком са ВПС ПИН-ом коришћењем више алгоритама као што су Блинк, ТрендНет, Длинк, Длинк +1, Белкин (роот), ЕасиБок и други. Хајде да сада погледамо упутства корак по корак која ће вам помоћи да хакујете лозинку за Ви-Фи:

1. Отворите Гоогле Плаи продавницу на свом Андроид уређају и инсталирајте ВИФИ ВПС ВПА ТЕСТЕР апликација.

2. Сада омогућите Ви-Фи подешавања на свом паметном телефону.

3. Затим покрените апликацију и потражите оближње Ви-Фи мреже.

4. Затим изаберите мрежу и почните да је хакујете додиром.

5. Такође можете ручно да унесете мрежни кључ.

6. Апликација ће проверити безбедност Ви-Фи мреже и испробати различите комбинације речи и бројева да провали лозинку за Ви-Фи.

Једном када је код разбијен, апликација ће вас аутоматски повезати са мрежом.

Метод 2: Преко ВПСПИН апликације (без роот-а)

Ако желите да знате како да хакујете непознату лозинку за Ви-Фи без роот-а, онда ће вам овај метод помоћи. Ова опција је доступна за рутере са ВПС-ом и укључује коришћење ВПСПИН апликације.

1. Отворите апликацију Плаи продавница, а затим инсталирајте ВПСПИН на свом телефону.

2. Када се апликација покрене, аутоматски ће скенирати бежичне Ви-Фи мреже које подржавају ВПС у близини.

3. Сада можете да изаберете мрежу по свом избору.

4. Затим упишите 8-цифрени ПИН мреже.

5. Отворите свој Андроид телефон и унесите 8-цифрени ПИН који сте раније забележили.

6. Коначно, моћи ћете да користите Ви-Фи мрежу.

Метод 3: Преко Ви-Фи ВПС везе (са роот-ом)

Следећи метод како да хакујете лозинку за Ви-Фи на Андроид-у укључује коришћење још једне сјајне апликације која је доступна за преузимање из Гоогле Плаи продавнице, а то је ВиФи ВПС Цоннецт. Најбоља ствар у вези са овом апликацијом је што ради и за рутер уређаје и за нероот уређаје. Међутим, углавном се апликација преферира да хакује Ви-Фи за укорењени уређај због информација из базе података. Кораци наведени у наставку ће вам помоћи да хакујете Ви-Фи мрежу помоћу апликације:

1. Покрените Плаи продавницу као и раније и инсталирајте Ви-Фи ВПС Цоннецт апликација.

2. Затим омогућите Ви-Фи подешавања на свом мобилном телефону.

3. Затим покрените преузету апликацију и додирните дугме за скенирање да бисте скенирали Ви-Фи мреже у близини.

4. Затим изаберите мрежу и додирните је да бисте је хаковали.

5. Сада додирните искачући тастер да започнете процес хаковања.

6. Апликација ће сада хаковати Ви-Фи систем користећи најчешће коришћене тастере.

7. На крају, додирните дугме Повежи се на мрежу да бисте се повезали са њом.

Како хаковати лозинку за Ви-Фи на Андроиду без апликације?

Као што до сада знате, прилично је лако хаковати Ви-Фи систем користећи различите апликације. Међутим, без употребе апликације и уз помоћ њеног софтвера, немогуће је хаковати Ви-Фи сигурносни систем са Андроид телефона. Дакле, постоји велики број апликација доступних за бесплатно преузимање у Гоогле Плаи продавници које можете користити за хаковање Ви-Фи мреже.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Може ли се Ви-Фи лако хаковати?

Анс. Да, лако је користити Ви-Фи систем. Могуће је да је ваш Ви-Фи систем већ хакован и да немате појма о томе. ВИФИ се може хаковати коришћењем технике која се зове отмица сервера имена домена (ДНС). Ово помаже хакерима да пробију ваш Ви-Фи сигурносни систем и изазову много штете.

К2. Може ли неко да хакује мој Ви-Фи без лозинке?

Анс. У случају да је ваша мрежа ВПА/ВПА 2 безбедна са подразумеваним подешавањем ВПС пина, могуће је да неко хакује вашу мрежу без лозинке. Хакер ће само морати да тражи подразумевану корисничку комбинацију за тај одређени рутер на интернету након што добије приступ мрежи.

К3. Где је лозинка за Ви-Фи?

Анс. Лозинка за Ви-Фи се приказује у пољу Мрежни безбедносни кључ. Можете га променити према вашим потребама када желите да га ојачате.

К4. Која је најјача могућа лозинка за Ви-Фи мрежу?

Анс. Да бисте своју Ви-Фи мрежу учинили јачом, можете користити јачу лозинку која мора да се састоји од најмање 12 знакова, укључујући бројеве, велика и мала слова, симболе и посебне знакове интерпункције.

К5. Зашто људи хакују Ви-Фи мреже?

Анс. Људи који обично хакују Ви-Фи мреже познати су као хакери. Хакери се дочепају ваше Ви-Фи мреже са намером да шпијунирају вашу везу или једноставно прислушкују ваше разговоре, украду личне податке као што су подаци о кредитној картици, добију лозинке за ваше налоге на друштвеним мрежама и угрозе ваше онлајн банкарске апликације.

***

Надамо се да вам је наш информативни документ о томе како да хакујете непознату лозинку за Ви-Фи на Андроид-у био од велике помоћи и да сте били у могућности да знате о различитим типовима Ви-Фи безбедности и како да их разбијете помоћу неких Андроид апликација. Ако имате питања, недоумице или сугестије које желите да нам дате, оставите их у одељку за коментаре испод.

  Листа кодова за преуређење: Искористите одмах