Како и када очистити своју ВордПресс кеш меморију

Погледајте овај кратки водич за ВордПресс кеш усредсређен на то како и када да га обришете.

Кеширање је појачивач перформанси 9 од 10 пута. Осим тога, може вам уштедети рачуне за веб хостинг на претплатама са ограниченим пропусним опсегом ако се правилно примени.

Али пре него што уђете у дубину, добро је да се упознате са неким основама.

Шта је кеш меморија?

Да ли знате колико врста пица постоји?

Ок, има 687!

Да ли бисте одвојили исто време да вам поново поставим исто питање за неколико минута?

Вероватно не. Ово је принцип рада кеширања. Кеш меморија привремено чува информације како би помогао у бржем сервирању података при поновним посетама.

Постоји много типова кеша, али ћемо разговарати о кеширању страница (кеширање на страни клијента) којим можете да контролишете преко додатка са контролне табле ВордПресс-а.

Када очистити ВордПресс кеш

Ово је прва ствар коју бисте можда желели да се запитате: када да обришете ВордПресс кеш?

Главни разлог за брисање кеша је да ваши корисници виде најновију верзију ваше веб локације.

Дакле, ово на крају зависи од тога колико често ажурирате свој ВордПресс пројекат. Неколико додатака то ради аутоматски на основу унапред подешених интервала и/или ажурира релевантне кеш датотеке након модификације.

Осим тога, брисање кеша је брзо решење за најчешће грешке у ВордПресс-у.

  10 апликација за медитацију дизајнираних за децу [2022]

Предности и недостаци кеша

Главна предност кеша је релативно брзо учитавање веб локације. Али пошто информације остају тамо током одређеног временског периода, посетиоци могу видети застарелу верзију ваше веб локације.

Не брини! Све што треба да урадите је да обришете кеш сваки пут када правите промене. И у зависности од додатка, можете да обришете одређени кеш за измењену веб страницу или за цео сајт (не препоручује се).

Даљи одељци ће покрити како да обришете ВордПресс кеш помоћу неколико популарних додатака. И иако већина додатака нуди додатне функције као што су Јава & ЦСС минификација, ЦДН интеграција, итд., ми ћемо остати на правом путу и ​​држати га до тачке.

Почнимо.

Како очистити ВордПресс кеш?

Ово ће одмах потрајати један или два клика ако ваш додатак има пречицу постављену на контролној табли. Алтернативно, можемо да отворимо подешавања додатка да избришемо кеш меморију.

Дакле, у суштини, све се своди на избор додатка, а ми ћемо проверити неке популарне, укључујући ВП-Оптимизе, В3 Тотал Цацхе, ВП Фастест Цацхе и Цомет Цацхе.

#1. ВП-Оптимизе

ВП-Оптимизе има један од најчистијих интерфејса међу свим додацима за кеш меморију, а очекује вас одлична интеграција ако користите Упдрафт плус за ВордПресс резервне копије.

Морате да активирате Омогући кеширање страница на ВП-Оптимизе контролној табли да бисте започели.

Када укључите прекидач, можете уочити Пурге кеш у горњем менију ВП контролне табле.

Ово вам даје две опције за чишћење кеша активне веб странице или целе веб странице.

#2. В3 Тотал Цацхе

В3 Тотал Цацхе је једноставан за коришћење и високо оцењен ВордПресс кеш додатак. Ово вам даје детаљне контроле и има премиум претплату за још напреднија подешавања.

  Како можете да снимите слике само фанова

Као и претходна опција, прво морате да укључите кеш странице. Опција се налази у одељку Општа подешавања.

Затим задржите показивач миша на икони Перформансе у горњем менију да бисте обрисали кеш меморију.

Опције су сличне и можете одједном да обришете кеш тренутну страницу или комплетну веб локацију.

#3. ВП Најбржи кеш

Ово је ВордПресс кеш додатак за који лично потврђујем због његових ефикасних перформанси. Ово почиње на сличан начин са прво активирањем система кеш меморије.

Након тога, можете да обришете ВордПресс кеш тако што ћете изабрати одговарајућу опцију из падајућег менија у горњем менију.

Било који од прва два, Очисти кеш ове странице и Избриши кеш би био довољан. Трећи, Делете Цацхе и Минифиед ЦСС/ЈС, је користан ако сте омогућили такве минификације.

#4. Цомет Цацхе

Цомет Цацхе је веома детаљан, пружајући вам максималну контролу, што неке може преплавити. Међутим, потребно је само да укључите кеширање, јер је фино подешено за оптималне перформансе на већини ВордПресс веб локација.

Осим тога, постоје детаљна објашњења која ће вам помоћи са сваком поставком ако желите напредне конфигурације.

Али прво, уверите се да је кеширање омогућено са контролне табле Цомет Цацхе.

Затим ћете видети ову икону Цлеар Цацхе у горњем десном углу; кликните на њега да бисте избрисали ВордПресс кеш.

Схватили сте. Већина додатака даје ову опцију у горњем менију, где можете лако да обришете кеш меморију. Али ако опција не постоји (што је ретко), то морате да схватите из одељка кеша одговарајућег додатка.

Професионални савет: Не користите више од једног додатка за кеширање. Поред тога, не заборавите да обришете кеш локалног претраживача ако имате било каквих проблема.

  Како да поправите да тастатура куца бројеве уместо слова

Окончање

ВордПресс кешови ће вам помоћи да побољшате перформансе ваше веб странице. Иако је омогућавање кеша лако, не заборавите да га обришете након што извршите измене.

ПС: Иако је кеш меморија важан, као власник веб локације увек желите да видите ажурирану верзију да бисте проверили промене. У том случају, овај водич ‘онемогућавање кеша у веб претраживачу’ ће добро доћи.