Како инсталирати АутоГПТ за неколико минута

Могућности вештачке интелигенције (АИ) настављају да стварају зујање широм света и доносе монументалне промене у наш свакодневни лични и професионални живот.

Са напредним генеративним АИ моделима као што је ЦхатГПТ и убрзањем са ГПТ-3 на ГПТ-4, видели смо велика побољшања у погледу напредног закључивања, разумевања дужих контекста и подешавања уноса.

Алати као што је ЦхатГПТ захтевају да пажљиво нацртате упутства да бисте добили жељени резултат.

Међутим, у игру је ушао напреднији и моћнији АИ алат који једноставно захтева од вас да објасните своје циљеве, а алат после тога ради све уместо вас.

Да, програмери сада раде на аутономним АИ агентима, први поглед на вештачку општу интелигенцију (АГИ), тип вештачке интелигенције који је способан да обавља интелектуалне задатке на нивоу човека сопственим процесима, интелектом и расуђивањем.

АутоГПТ је најновија ГПТ-4 апликација која је заузела веб од свог првог издања 30. марта 2023., што је чини једном од најтрендованијих тема на Твитеру.

Извор: твиттер.цом

У овом блогу ћемо видети шта чини АутоГПТ вредним пажње, како функционише и како можете да инсталирате ову моћну алатку да бисте истражили његове могућности рационалног и аутономног доношења одлука.

Прво.

Шта је АутоГПТ?

АутоГПТ је опен-соурце и експериментална АИ апликација која користи ОпенАИ-јев ГПТ-4 језички модел, стварајући прилагодљиве и потпуно аутономне АИ агенте.

Ово омогућава АутоГПТ-у да обавља задатке уз мало људске интервенције и да делује аутономно са самоподацима.

Торан Бруце Рицхардс, оснивач компаније за игре на срећу Сигнифицант Гравитас, објавио је у марту АутоГПТ, који је у потпуности јединствен за друге АИ алате због свог независног рада. Дакле, само захтева да напишете своје циљеве и циљеве, тако да може самостално да генерише друге упите потребне за постизање резултата у обављању задатка.

Дакле, АутоГПТ мења начин на који људи комуницирају са АИ моделима, елиминишући потребу да људи буду активно укључени у постизање жељеног резултата.

Дакле, ако желите да наручите Старбуцкс кафу, развијете своју веб локацију, извршите анализу тржишта или напишете подцаст скрипту, само командујте АутоГПТ, који ће то учинити уместо вас.

Како функционише АутоГПТ?

АутоГПТ функционише на основу аутономног АИ механизма, разбијајући задатак на више подзадатака и креирајући различите АИ агенте да би испунили и довршили те задатке.

Ови АИ агенти укључују:

 • Агент за креирање задатака: Када доставите своје циљеве АутоГПТ-у, први агент који ступа у интеракцију са вама да би покренуо процес рада на задатку је агент за креирање задатка. Овај агент креира листу задатака на основу ваших крајњих циљева, са корацима за њихово постизање и шаље их агенту за одређивање приоритета.
 • Агент за одређивање приоритета задатака: Када агент за одређивање приоритета прими листу задатака, осигурава да његов исправан редослед има логичан смисао и шаље га извршном агенту.
 • Агент за извршавање задатака: Када је приоритет подзадатка постављен, агент за извршавање почиње да завршава ове задатке један по један, прикључујући се на интернет, ГПТ-4 и друге алате потребне за завршетак задатка.
  Microsoft Edge radni prostori ne rade

Ова три агента такође комуницирају један са другим ако задатак није завршен.

На пример, када извршни агент заврши кораке, али резултати нису жељени, он комуницира са агентом за креирање задатака, који може да креира нову листу задатака како би испунио крајњи циљ. Овај процес ствара интерактивну петљу између сва три агента све док не могу да генеришу излаз који дефинише корисник.

Док ови АИ агенти обављају своје задатке, њихове акције су приказане на корисничком интерфејсу са четири категорије, и то:

 • Мисли: АИ агент дели своје мисли након завршетка сваког задатка.
 • Образложење: АИ агенти објашњавају разлоге за своје поступке, одговарајући на ЗАШТО иза извођења сваког корака.
 • План: Систем затим даје стратешки план за завршетак датог задатка.
 • Критика: Систем тада пружа критику, омогућавајући АИ агентима да превазиђу своје грешке и исправе грешке, ако их има.

Дакле, овај рачунарски ток омогућава АутоГПТ-у да пружи увид у кораке за приступ одређеном проблему и исправљање грешака без људске интервенције.

Предуслови за инсталирање АутоГПТ-а

Ево критичних захтева за инсталирање АутоГПТ-а на рачунару:

➡ Не треба вам напредан или моћан рачунар, али пристојан може да инсталира АутоГПТ, јер већину тешког дизања обавља ОпенАИ АПИ у облаку.

➡ Питхон 3.8 или новији.

➡ Приступ ГПТ-4 АПИ-ју за боље перформансе, расуђивање и мањи ризик од генерисања лажних информација.

➡ Гит

➡ Висуал Студио Цоде

➡ ОпенАИ АПИ кључеви

Како инсталирати АутоГПТ?

За разлику од алата као што је ЦхатГПТ, који захтевају једноставну пријаву за приступ и коришћење алата, морате инсталирати неколико софтвера који испуњавају услове за коришћење АутоГПТ-а.

Дакле, ако желите да користите и искористите функције АутоГПТ-а, ево корак по корак процеса инсталирања алата на ваш локални уређај.

Корак 1: Инсталирајте предусловни софтвер

Потребна су вам три основна софтвера да бисте инсталирали АутоГПТ: Питхон, Гит и Висуал Студио Цоде.

Ево линкова за инсталацију ових алата:

Такође можете погледати овај детаљни водич за инсталацију Питхон-а да бисте олакшали процес.

Корак 2: Приступите АПИ кључевима преко свог ОпенАИ налога

Следећи кључни корак након инсталације софтвера је креирање вашег ОпенАИ налога ако га већ немате.

Можете креирати свој ОпенАИ налог или се пријавити преко ове странице.

Унесите своје акредитиве за пријаву да бисте приступили свом ОпенАИ налогу.

Када отворите свој налог, идите на картицу АПИ кључеви и кликните на дугме „Креирај нови тајни кључ“.

То ће затражити дијалог. Поново кликните на „Креирај тајни кључ“ да бисте генерисали тајни кључ.

Обавезно га копирајте и сачувајте негде на свом локалном уређају.

Корак 3: Копирајте своје АутоГПТ спремиште на чврсти диск

Следећи корак је копирање вашег АутоГПТ ГитХуб спремишта на чврсти диск.

Идите на најновију страницу ГитХуб АутоГПТ издања, померите се надоле и кликните на везу „Изворни код (зип)“ да бисте преузели зип датотеку.

  7 најбољих ресурса за куповину Реацт шаблона

Сада извуците ову зип датотеку и копирајте АутоГПТ фасциклу да бисте је налепили на жељену локацију или чврсти диск.

Истовремено, можете копирати везу пројекта са странице издања ГитХуб АутоГПТ.

За ово кликните на ‘Шифра’ на левој страни прозора и поново на зелено дугме ‘Шифра’. Затим копирајте ХТТПС УРЛ који се од вас тражи на екрану.

Затим отворите командну линију тако што ћете налепити везу клонирањем АутоГПТ ГитХуб спремишта, као што је приказано испод.

Пошто такође имате инсталиран Висуал Цоде Студио, можете такође да унесете код у командну линију и приступите АутоГПТ-у из Висуал Цоде Студио едитора.

Корак 4: Инсталирајте Питхон модуле

Отворите свој Висуал Цоде Студио и отворите АутоГПТ датотеку у ВЦС едитору.

Кликните на везу „Отвори фасциклу“ и отворите фасциклу АутоГПТ у уређивачу.

Када отворите АутоГПТ датотеку у ВЦС едитору, видећете неколико датотека на левој страни уређивача. Ако скролујете мало надоле, једна од датотека коју можете да видите је „рекуирементс.ткт“.

Ова датотека се састоји од свих неопходних модула који су вам потребни за покретање АутоГПТ-а.

Сада кликните на ‘Терминал’ на врху ВЦС едитора и кликните на опцију ‘Нови терминал’.

Затим откуцајте команду пип инсталл – р рекуирементс.ткт и кликните на ентер да бисте инсталирали све потребне модуле.

Од кључне је важности да се осигура да директоријум тачно указује на локацију на коју се спремиште копира.

Корак 5: Преименујте датотеку .енв.темплате

Када скролујете нагоре кроз листу датотека у ВЦС едитору, наићи ћете на датотеку .енв.темплате.

Кликните десним тастером миша на ову датотеку и кликните на опцију ‘Преименуј’. Преименујте ову датотеку тако што ћете уклонити „.темплате“.

Корак 6: Унесите ОпенАИ АПИ кључеве

Последњи корак је лепљење вашег ОпенАИ тајног кључа у преименовану .енв датотеку, као што је приказано испод.

Када налепите кључ, сачувајте .енв датотеку.

Сада идите на командну линију и откуцајте команду питхон -м аутогпт.

Воила! Успешно сте инсталирали моћну алатку АутоГПТ на свом локалном уређају.

АутоГПТ у односу на ЦхатГПТ

Иако су и ЦхатГПТ и АутоГПТ ОпенАИ-јеви високо обучени модели великих језика (ЛЛМ), постоје разлике између ова два јер оба служе различитим сврхама. Оба алата су обучена за различите скупове података и оптимизована за обављање различитих задатака.

Ево неколико тачака које разликују АутоГПТ од ЦхатГПТ:

#1. Подаци о обуци

ЦхатГПТ је првенствено обучен за велику колекцију текста преузетог са веба, постова на друштвеним мрежама, књига, блогова и чланака. Стога је способнији и свестранији у разумевању језика на људском нивоу.

Са друге стране, АутоГПТ је обучен на великој колекцији кода из СтацкОверфлов, ГитХуб-а и сличних репозиторија кода. Овај скуп података за обуку чини АутоГПТ специјализованом за разумевање програмских језика, структура и синтаксе.

Дакле, пошто АутоГПТ има много дубље разумевање како је одређени код написан, може да генерише тачан и ефикасан код, омогућавајући му да убрза процес развоја кода за организације и смањи ризик од софтверских грешака.

#2. Увиди у реалном времену

ЦхатГПТ-ов најновији ГПТ-4 модел је обучен на истим ГПТ-3.5 подацима; међутим, то је само до септембра 2021. Стога, ЦхатГПТ не успева да пружи најновије информације и увиде у реалном времену, јер вам не дозвољава да приступите онлајн платформама или веб локацијама да бисте извукли информације.

  Како одбити позив са закључаног екрана на иПхоне-у

Напротив, АутоГПТ обезбеђује приступ интернету, сурфовање вебом и потврђује да ли је извор података легитиман. Штавише, АутоГПТ може да приступи било којој веб локацији или онлајн платформи за обављање датог задатка. На пример, на основу циљева које дате АутоГПТ-у, он може да оде на веб локацију Старбуцкс-а и наручи ваше пиће, као и да припреми и пошаље е-пошту потенцијалним клијентима према упутствима.

#3. Текст у говор

АутоГПТ вам омогућава да омогућите претварање текста у говор уписивањем команде питхон -м аутогпт –спеак у командну линију. Међутим, потребно је да унесете ову команду сваки пут када желите да комуницирате са АутоГПТ говором.

#4. Имаге Генератион

За разлику од АИ модела као што је ЦхатГПТ, АутоГПТ може да генерише слике јер алат користи ДАЛЛ-Е. Морате да обезбедите свој АПИ приступ ДАЛЛ-Е да бисте омогућили функцију генерисања слике за свог АИ агента.

#5. Оптимизација

Док је ОпенАИ оптимизовао ЦхатГПТ за кохерентност и природност у производњи текста налик на људе, АутоГПТ је оптимизован за брзину и тачност у генерисању кода, смањујући време и грешке и рањивости у софтверу.

#6. Апликације

АутоГПТ можете да користите за обављање задатака као што су оптимизација кода, аутоматско довршавање кода и сумирање кода.

Са друге стране, ЦхатГПТ се широко користи за довршавање задатака као што су генерисање текста, превод језика и цхат ботови. Дакле, док се апликације ЦхатГПТ фокусирају на побољшање ефикасности и комуникације између машина и људи, АутоГПТ апликације се фокусирају на повећање тачности и ефикасности процеса развоја кода.

Предности АутоГПТ-а

АутоГПТ, алатка која генерише висококвалитетне резултате са минималним људским уносом, пружа неколико предности у односу на традиционалне АИ цхат ботове, укључујући:

 • Беспрекорно прилагођавање: АутоГПТ можете лако прилагодити према вашим специфичним пословним или индустријским потребама. Програмери могу лако да модификују изворни код како би побољшали постојеће функције или додали нове садржају производа који је релевантан и прилагођен њиховој циљној публици и потребама пројекта.
 • Аутономија: Аутономна природа АутоГПТ-а је једна од његових најјединственијих карактеристика по којој се разликује од других традиционалних АИ робота. Пошто може да идентификује упите потребне за самостално довршавање циља како би се обезбедио висококвалитетни резултат, чини АутоГПТ високо поузданим и временски ефикасним АИ алатом.
 • Брзина: АутоГПТ може лако да анализира велику количину података и генерише тачне резултате много брже од људи.
 • Флексибилност: АутоГПТ може научити нове вештине и обављати широк спектар задатака; стога, није ограничен само на одређени задатак или домен, што га чини веома разноврсним алатом.
 • Доследност: АутоГПТ може да одржи доследност у стилу, тону и гласу у више делова садржаја. Ова функција чини АутоГПТ одличним алатом за предузећа и агенције да редовно производе велику количину садржаја.

Завршне речи

АутоГПТ је свестран и иновативан алат који револуционише наше интеракције са АИ моделима. Доноси различите случајеве употребе и омогућава нам да обављамо задатке много брже, са бољом прецизношћу и ефикасношћу.

Ово чини АутоГПТ идеалним алатом за АИ ентузијасте и програмере кода који желе да генеришу тачне и брзе кодове. Међутим, овај АГИ је још увек новији и прошло је неколико месеци од његовог лансирања.

Стога, са више развоја у овој области, узбудљиво је пазити на више АутоГПТ потенцијала и могућности у будућности.

Овај чланак вам помаже у процесу инсталације АутоГПТ-а на рачунару, тако да можете да искористите његове карактеристике, као што су аутономија, прилагођавање, брзина и флексибилност, да бисте своје задатке обавили за неколико секунди.

Затим погледајте како да користите ЦхатГПТ са Сири на иПхоне-у и иПад-у.