Како инсталирати ССД на свој Стеам Децк

Основна верзија Стеам Децка од 64 ГБ може бити јефтина, али време учитавања игре је дуже и не може да стане у модерне игре. Иако је покретање игара са мицроСД картице могуће, мали фласх уређаји за складиштење података су знатно спорији од ССД-а, а коштају скоро исто толико.

Паметније је купити основну варијанту Стеам Децк-а и надоградити спору еММЦ меморију бржим ССД-ом. Природа Стеам Децк-а погодна за поправку чини и ово прилично згодним. Читајте даље да бисте сазнали како да инсталирате ССД на свој Стеам Децк.

Који ССД да купим?

2230 М.2 слот на Стеам Децк матичној плочи подржава ПЦИе Ген3 к4 НВМе интерфејс, али новије варијанте Стеам Децк-а сада се испоручују са Ген3 к2 НВМе ССД-овима. Деградирани дискови могу да користе само половину доступних ПЦИе трака, али то ипак нема практичног утицаја на перформансе и време учитавања.

Другим речима, можете купити било који ПЦИе Ген3 НВМе ССД са именом марке све док је у складу са фактором форме 2230. Традиционални десктоп НВМе ССД-ови су у дужем 2280 фактору форме и стога нису компатибилни са Стеам Децк-ом. Погледајте наш водич за купце за најбоље ССД-ове за Стеам Децк.

Осим потпуно новог 2230 М.2 НВМе ССД-а, потребна су вам само два Пхиллипс одвијача величине врха #0 и #1. Безбедно отварање шасије такође захтева пластични алат. Међутим, стара кредитна картица ће такође служити истој сврси. Имајући неколико њих при руци, посао је лакши. Магнетна лежишта за држање шрафова нису обавезна, али их је добро имати.

  11 књига и курсева за учење НумПи-а за месец дана [2023]

Корак 1: Омогућите режим складиштења батерије

Излагање матичне плоче током замене ССД-а значајно повећава ризик од кратког споја батерије. Ово је потенцијална опасност од пожара, која се може ублажити пражњењем литијум-полимерске батерије док не буде на 25 посто капацитета или мање. Валве такође препоручује да се Стеам Децк стави у режим складиштења батерије. Ово спречава случајни притисак на дугме да ненамерно покрене уређај током поправке.

Улазак у режим захтева да се Стеам Децк искључи. Поново га укључите тако што ћете истовремено држати притиснуте дугме за појачавање јачине звука (+) и дугме за напајање две секунде (све док не чујете звучни сигнал) и истовремено их пустити. Ово ће вас одвести у БИОС. Режим складиштења батерије се може омогућити из менија Напајање у оквиру услужног програма за подешавање означеног иконом зупчаника.

Ваш Стеам Децк је сада спреман за растављање. Не заборавите да испразните мицроСД слот. Ако то не учините, постоји вероватноћа да ћете трајно оштетити мицроСД картицу током растављања.

Корак 2: Уклоните завртње са задњег поклопца

Положите Стеам Децк екран са страном надоле на горњу половину торбе за ношење. Изливена шупљина кућишта чврсто причвршћује уређај и спречава оштећење палица током поступка.

Користите Пхиллипс #0 одвијач да одврнете четири машинска завртња (заокружена зеленом бојом) близу средине шасије. Требаће вам већи Пхиллипс шрафцигер #1 да бисте уклонили још један сет од четири самоурезна завртња означена црвеном бојом.

Дужи вијци за самопрезивање имају грубе навоје у поређењу са краћим машинским завртњима. Обавезно замените ове шрафове на њиховом оригиналном месту, јер ће га уметање причвршћивача у неусклађену отвор завртња уништити.

Корак 3: Нежно одвојите задњи поклопац

Задњи поклопац је без затварача, али је и даље причвршћен пластичним језичцима за задржавање. Пластични алат за хватање као што је спудгер или трзалица за гитару је обавезан за недеструктивно уклањање. Избегавајте коришћење равног одвијача или било ког другог металног алата за хватање, јер ћете тако сломити језичке за задржавање и оштетити кућиште.

  Шта је одвојени звук апликације на Самсунг телефонима и како га користите?

Раздвајање предњег и задњег дела шасије подразумева њихово раздвајање по шаву. Отвор одмах поред Л1 или Р1 браника је најбоље место за почетак. Уметните алат за хватање у отвор и нежно подигните ивицу задњег поклопца да бисте га ослободили од мушких језичака за задржавање који вире из предњег поклопца.

Када се први језичак за задржавање отпусти, клизање алата за хватање даље дуж шава требало би да изазове да преостале искоче релативно лако. Неколико резервних кракова за гитару да се углаве у отворени шав спречава да се затвори док померате алат за хватање даље дуж шава шасије.

Када дођете до браника на супротној страни, поновите поступак на горњој ивици шасије.

Корак 4: Уклоните задњи поклопац

Задњи поклопац треба да се скине са шасије без икаквог отпора. Ако се не одваја лако, можда сте пропустили неколико картица за задржавање. Клизањем алата за хватање дуж шавова требало би да се ослободи.

Корак 5: Уклоните штит матичне плоче

Стеам Децк који овде растављамо је ревизија из 2023. са црним штитом матичне плоче. Осигуран је са мање шрафова од оригиналног сребрног штита, а не захтева ни уклањање лепљиве фолије.

Користите Пхиллипс #0 одвијач да одврнете два машинска завртња означена црвеном бојом. Безбедно је уклонити штит. Пажљиво га подигните са матичне плоче, водећи рачуна да не дође у контакт са изложеним компонентама.

Корак 6: Одспојите кабл батерије

Одсуство штита матичне плоче открива неколико голих водова и ПЦБ компоненти које и даље имају струју која тече кроз њих преко батерије. Испуштање шрафа на било коју од ових компоненти под напоном или их на други начин кратко спојите одвијачем, може довести до електричног оштећења вашег Стеам Децк-а.

  Како купити своју прву кућу у Скириму

Ово се може спречити одвајањем батерије. Валве је обезбедио практичан црни језичак за повлачење како би овај задатак био лакши. Повуците кабл на десну страну (далеко од матичне плоче) да бисте искључили батерију. Ако језичак за повлачење не ради, можете ноктом да извучете црни конектор из металног женског кућишта на матичној плочи.

Корак 7: Уклоните стари диск

Утор за М.2 уређај за складиштење се налази на дну матичне плоче лево од конектора за батерију. Користите Пхиллипс #0 одвијач да одврнете једини завртањ машине који држи постојећи ССД или еММЦ складиште.

М.2 слот са опругом ће проузроковати да се матична плоча 2230 аутоматски искочи под углом. Будите опрезни, јер то може довести до тога да високо проводљиви завртањ одлети на изложене каблове компоненте на матичној плочи.

Уклоните постојећи уређај за складиштење из М.2 слота. Сада је такође добро време да преузмете ЕСД штит. То је сребрна фолија омотана око диск јединице за складиштење. Требало би лако да склизне. Чувајте га јер ће нам требати касније.

Корак 8: Инсталирајте ССД надоградњу

Инсталирање новог ССД-а је сушта супротност процесу уклањања. Уметните заменски ССД под углом у М.2 слот на матичној плочи.

Гурните ЕСД штит на замјенски ССД како бисте осигурали оптималан рад без електромагнетних сметњи.

Гурните ССД надоле и причврстите га машинским завртњем.

Корак 9: Поновно састављање је супротно од растављања

Пратите кораке обрнутим редоследом да бисте поново саставили свој Стеам Децк. Само будите сигурни да пажљиво поравнате задњи поклопац са кућиштем и нежно га притисните на горњу половину дуж шавова да бисте учврстили језичке за задржавање на месту.

Ваш уређај не може да се покрене у СтеамОС. Срећом, наш водич за поновно снимање Стеам Децк-а олакшава његово покретање и рад.

Уживајте у већим ААА играма и бржем времену учитавања

То је то! Успешно сте надоградили Стеам Децк складиште. Већи и бржи ССД не само да би требало да брже учитава игре, већ и модерни ААА наслови, као што је Ретурнал, такође имају боље резултате захваљујући бржем преносу текстура и средстава за стриминг између складишта и РАМ-а.