Како интелигентна претрага може утицати на ваше пословање

Користећи интелигентну претрагу, компаније могу брзо да пронађу тачне информације које су им потребне у складу са њиховом намером претраге.

Готово све организације данас се баве вишеструким информационим системима у којима су подаци разбацани у неструктурираном формату.

Као резултат тога, запослени не успевају да добију информације које су им потребне. Такође, традиционалне претраге зависе само од кључних речи, занемарујући намеру корисника. Дакле, на крају показују погрешне резултате.

Интелигентна претрага може помоћи у таквим сценаријима. Користи технологију машинског учења да би вам показао тачне резултате претраге.

Интелигентна претрага је техника претраге која може да разуме ваш циљ или намеру користећи вештачку интелигенцију и МЛ да пружи резултате засноване на вашем циљу. Ради више од онога што раде традиционалне претраге — директно подударање са упитима.

Уместо тога, интелигентна претрага користи елементе МЛ технологије и семантичке векторске претраге да би добила општу слику циља корисника. Уклањање силоса података омогућава запосленима и купцима да брзо и лако добију потребне информације.

Интелигентна претрага олакшава екстракцију информација из ваше компаније или ван ње до крајњих корисника. Подржава скупове података различитих формата, укључујући велике податке, дигитални садржај, системе за управљање документима и веб странице. Ова претрага је позната и као АИ претрага, претрага предузећа, когнитивна претрага и претрага природног језика.

Како функционише интелигентна претрага?

Радни процес интелигентне претраге укључује повезивање са различитим изворима података ради њиховог индексирања. Помаже у процесу откривања и брзог претраживања. Такође има уграђене алгоритме које покрећу АИ и МЛ који пружају тачне информације правој публици. Три главне фазе интелигентне претраге су:

#1. Веза са изворима података

Пре свега, решење се повезује са свим изворима података, укључујући ЦРМ, системе за управљање документима, решења за дељење датотека заснована на облаку и још много тога. Већина тржишних решења може да прође кроз структуриране и неструктуриране доступне податке поменутих репозиторија података.

  Зашто су моје фотографије са Фејсбука нестале?

#2. Индексирање података

Када су подаци доступни, апликација креира јединствени индекс претраге за резултате претраге без обзира на изворни извор. Ова технологија подржава индексирање најважнијих информација.

#3. Разумевање интелигентног документа

У овом тренутку ће почети да извлачи информације из ових докумената како би боље идентификовао и класификовао врсте докумената, који могу бити правни, финансијски или презентације и видео снимци.

Интелигентна претрага у пословању

  • Када неко дође на вашу веб локацију и тражи производ по свом избору, интелигентна претрага му омогућава да брзо дође до тачне веб странице. Показујући им релевантне резултате, организације могу повећати шансе за конверзију и бољу продају.
  • Овај приступ је подједнако важан за очување лојалности старих купаца. Интелигентна претрага им може пружити персонализоване резултате претраге на основу њихове историје.
  • Успех вашег пословања зависи од корисничког искуства ваше веб странице. Машинско учење и вештачка интелигенција нуде функције као што су интелигентно аутоматско довршавање и аутоматско исправљање. Дакле, корисници имају мање шансе да доспеју на страницу са грешком.
  • Интелигентна претрага је корисна и за запослене у организацији којима је потребно приступити разним подацима током дана са различитих места. Ова техника им помаже да брзо добију податке и постану продуктивнији.
  • Оптимизујући претрагу вашег веб сајта интелигентном претрагом, компаније могу да приступе аналитици перформанси претраге и намери корисника. Ови подаци им помажу да донесу боље и информисаније одлуке.

Да бисмо разумели разлику између ове две врсте претрага, погледајмо пример. На пример, ако тражите „тајландска супа“, можда имате неку од следећих намера. Можда бисте желели да знате његов рецепт или да вас занимају ресторани у вашој близини који служе тајландску супу. Штавише, можда тражите онлајн продавнице које продају мешавину тајландске супе.

Пошто је традиционална претрага заснована на кључним речима, резултати претраге које добијете можда неће бити јасни или персонализовани према вашој намери. У случају интелигентне претраге, постоји већа шанса за прецизне резултате претраге јер користи машинско учење и друге технологије које разумеју природни језик.

  Пост Цовид' Специал Фрее Онлине

До сада сте користили традиционалну претрагу која није могла да иде у корак са растућом сложеношћу података и потребом за интеграцијом различитих информационих система који се користе у организацији. С друге стране, интелигентна решења за претрагу могу да се повежу са скоро свим изворима података. Такође може да индексира податке како би нам пружио најрелевантније резултате према нашим упитима.

Традиционална претрага користи речи укључене у ваш упит да пронађе податке који одговарају критеријумима. Насупрот томе, интелигентна претрага рангира резултате претраге покушавајући да открије вашу намеру иза упита.

#1. Бољи резултати претраге

Интелигентна претрага користи АИ и МЛ који могу да разумеју природни језик, што решава конфузију која је обично одговорна за лоше резултате претраге. Као резултат тога, може да генерише прикладније резултате за све упите за претрагу.

#2. Више брзине и тачности

Пошто користи АИ технологију за прегледавање и структурираних и неструктурираних података, приметићете значајно побољшање у погледу брзине и тачности. Док обављате претрагу, такође морате да проведете мање времена чекајући информације.

Штавише, може да разуме тачну природу упита корисника, захваљујући вештачкој интелигенцији и природном језику. Тако може понудити боље резултате који одговарају упиту.

#3. Брже доношење одлука

У пословном свету који се брзо развија, компаније с времена на време морају да доносе брзе одлуке. Пошто се већина одлука може донети само на основу преузетих информација, кашњење у добијању резултата претраге ће одложити процес.

Уз интелигентну претрагу, доносиоци одлука могу одмах да приступе потребним информацијама и стога могу донети брзе, али промишљене одлуке кад год је то потребно.

#4. Напредне могућности архивирања

Кључна предност интелигентне претраге је њена способност да аутоматски архивира долазне податке. Користећи АИ технологију, он анализира податке како би утврдио њихову природу и архивирао податке прецизније него икада раније. Непотребно је рећи да се организовани подаци касније могу преузети много брже.

#5. Мање ручног напора

Ова технологија помаже руководиоцима администратора у сортирању и управљању подацима. Такође, компанијама ће можда чак требати и мање радне снаге за управљање архивом података. Посебно за компаније које пролазе кроз процес дигитализације, ове карактеристике су веома корисне.

  Како користити Виндовс 10 услужни програм за масовно преименовање датотека и фасцикли

#6. Подршка за више платформи

Интелигентна претрага може претраживати базе података, документе и финансијске записе ускладиштене на више платформи. Штавише, ова техника је способна да истовремено претражује интерне и екстерне податке. Због тога не морате да вршите више претрага да бисте пронашли одређену информацију.

Са унапређењем АИ и МЛ технологија, будућност интелигентне претраге ће бити светлија. Имаће боље разумевање природног људског језика и тако ће моћи да одреди циљеве повезане са упитима за претрагу.

Предузеће или интелигентна претрага не само да ће обезбедити тачне резултате запосленима, већ ће имати и напредно разумевање онога што људи траже широм организације. Такође ће се повећати употреба гласовне интелигентне претраге за проналажење информација.

Међутим, модерна предузећа могу да се одлуче за Алголију за моћно и флексибилно дигитално искуство. Ова платформа за претрагу и откривање је скалабилна и безбедна и подржава персонализовану претрагу за предузеће. Можете га користити за оптимизацију претраге СааС апликација, откривања производа, претраге сајтова и дигиталног открића.

Ресурси за учење

Да бисте сазнали више о овој теми, можете потражити помоћ из следећег извора:

Ова књига учи како да примените технологију вештачке интелигенције да би ваше претраге биле осетљивије. Описује теорије вештачке интелигенције и случајеве употребе у стварном животу за њихову примену у вашем раду. Штавише, овај ресурс говори о начинима трансформације концепата у кодове за програмере.

#2. Дубоко учење за претрагу

Из ове књиге можете научити да побољшате резултате претраге помоћу неуронских мрежа. Пошто можете да разумете колико је дубоко учење повезано са индексирањем и рангирањем, можете да направите претраживаче који могу да испоруче интелигентне резултате претраге у складу са намером корисника.

Овај ресурс вас такође учи како да направите претраживач који ће се боље користити.

Закључак

Као што можете разумети из горње дискусије, АИ и МЛ дају велики допринос интелигентној претрази. То штеди ваше време и помаже вашој радној снази да постане продуктивнија.

Постоје и друге предности интелигентне претраге, тако да можете очекивати пораст њене употребе у будућности.

Можда ћете бити заинтересовани да сазнате више о вештачкој општој интелигенцији.