Како користити ЦхатГПТ виџет на Андроиду

ОпенАИ-јева ЦхатГПТ апликација сада нуди виџет за Андроид уређаје. Можете га додати на почетни екран и брзо уносити упите користећи слике, текст, гласовне упите или упите у режиму разговора. Показаћемо вам како да га додате и користите.

Пре него што наставите, мораћете да ажурирате ЦхатГПТ Андроид апликацију — ако имате било коју верзију старију од 1.2024.052, не можете да креирате овај згодан виџет за почетни екран. Тренутно постоји само једна варијација ЦхатГПТ виџета: опција 4×2.

Да бисте додали виџет, пратите доленаведене кораке, али имајте на уму да се они могу мало разликовати од уређаја до уређаја:

 • Откључајте уређај и дуго притисните празан простор на почетном екрану.
 • Изаберите Виџети из опција на дну.
 • Додирните траку за претрагу и унесите „ЦхатГПТ“.
 • Дуго притисните ЦхатГПТ виџет и превуците га на жељену локацију на почетном екрану.
 • ЦхатГПТ виџет вам омогућава да унесете било који упит само једним додиром. Да бисте унели текстуални упит, додирните поље Порука на ЦхатГПТ виџету и почните да куцате свој упит.

  Можете да додирнете камеру или икону слике за упит за слику, али ћете морати да надоградите на ЦхатГПТ Плус претплату да би ово функционисало. Такође можете да додирнете икону микрофона да бисте унели упите својим гласом или икону слушалица да бисте ушли у режим разговора.

  Без обзира где додирнете виџет, ваш Андроид уређај ће покренути апликацију ЦхатГПТ преко целог екрана. Нажалост, чини се да виџет није ништа друго до пречица за отварање и коришћење апликације ЦхатГПТ на вашем мобилном уређају у тренутном стању. Минималистички прекривање АИ цхат бота би било боље.

    Како вратити избрисани Снапцхат налог након 30 дана

  Са друге стране, не морате да губите време тражећи апликацију ЦхатГПТ на свом Андроид уређају. Међутим, ЦхатГПТ виџету ће можда требати додатни простор на почетном екрану, посебно ако сте већ додали неколико Андроид виџета или апликација. Али увек можете да додате нову страницу почетног екрана да бисте направили више простора за њу.