Како користити Јио и Аиртел 5Г на иПхоне-у у Индији

Иако су Аиртел и Јио већ неколико месеци омогућили 5Г на својим индијским СИМ картицама, корисници иПхоне-а до сада нису могли да користе ове услуге. Међутим, Аппле је коначно објавио иОС 16.2 ажурирање за све, које доноси функције попут прилагођавања Алваис он Дисплаи и подршку за 5Г мреже у Индији. Дакле, ако сте узбуђени што ћете коначно почети да користите брзе 5Г мреже, ево како да користите Јио 5Г и Аиртел 5Г на иПхоне-у у Индији.

Како приступити 5Г мрежама са Јио и Аиртел-ом на иПхоне-у у Индији

Омогућавање 5Г на вашем иПхоне-у је прилично лако, али ћемо свеједно проћи кроз кораке један по један, како бисмо били сигурни да можете да га пратите без икаквих проблема. Такође ћемо урадити поређење брзине између 4Г и 5Г тако да можете добити представу о разликама у брзини у стварном свету које можете очекивати.

Напомена: Мораћете да ажурирате свој иПхоне на иОС 16.2 да бисте могли да користите 5Г услуге.

Омогућите Јио/Аиртел 5Г на иПхоне-у у Индији

Омогућавање 5Г на вашем иПхоне-у је веома једноставно. Међутим, кораци се мало разликују у зависности од тога да ли користите једну СИМ у свом иПхоне-у или две СИМ картице. Овде ћемо укључити кораке за оба подешавања.

  Како инсталирати Друпал на Убунту сервер

Омогућите 5Г на иПхоне-у са једном СИМ картицом

Ако имате иПхоне са једном СИМ картицом, ево како можете да почнете да користите Јио или Аиртел 5Г:

  • Отворите апликацију Подешавања на свом иПхоне-у и додирните „Мобилни подаци“. Имајте на уму да се ово може звати и „Ћелијски подаци“ на вашем иПхоне-у.

  • Овде додирните „Опције мобилних података“, а затим додирните „Глас и подаци“.

  • Изаберите „5Г Ауто“ или „5Г Он“ да бисте омогућили 5Г на свом иПхоне-у, и то је то.

Напомена: Ако одаберете 5Г Ауто, ваш иПхоне ће се аутоматски пребацити на 5Г мреже када то неће значајно утицати на трајање батерије. Међутим, ако желите да увек користите 5Г без обзира на његов утицај на трајање батерије вашег иПхоне-а, можете изабрати 5Г Он.

Омогућите 5Г на Дуал СИМ иПхоне-у

Ако користите две СИМ картице у свом иПхоне-у, екран мобилних података ће изгледати мало другачије за вас. Ево како можете да омогућите Јио 5Г или Аиртел 5Г на вашем дуал СИМ иПхоне-у:

  • Отворите Подешавања и додирните „Мобилни подаци“.

  • Овде додирните „Примарни“ или „Секундарни“ у зависности од тога коју СИМ картицу користите за повезивање мобилних података. У овом примеру користим свој Аиртел СИМ (примарни). Затим додирните „Глас и подаци“.

  • Овде можете да изаберете „5Г Ауто“ или „5Г Он“ да бисте омогућили 5Г на свом иПхоне-у.

Напомена: Ако одаберете 5Г Ауто, ваш иПхоне ће се аутоматски пребацити на 5Г мреже када то неће значајно утицати на трајање батерије. Међутим, ако желите да увек користите 5Г без обзира на његов утицај на трајање батерије вашег иПхоне-а, можете изабрати 5Г Он.

  Како направити угаљ у Минецрафт-у

Листа иПхоне уређаја који подржавају 5Г

Ево листе иПхоне уређаја који могу да се повежу на 5Г мреже:

  • иПхоне СЕ 3
  • иПхоне 12, 12 мини, 12 Про и 12 Про Мак
  • иПхоне 13, 13 мини, 13 Про и 13 Про Мак
  • иПхоне 14, 14 Плус, 14 Про и 14 Про Мак

Тест брзине 4Г вс 5Г

Након што сам омогућио 5Г на свом иПхоне 13 Про, одлучио сам да урадим поређење брзине теста између 4Г и 5Г брзина које сам добијао у канцеларији Беебом. Ево резултата теста брзине.

Поређење тестова брзине 4Г (лево) и 5Г (десно)

Као што видите, брзине које добијам на 5Г нису оно што су оператери тврдили. Међутим, 5Г брзине су много пута веће од оних које сам добијао на 4Г на истом месту, тако да је то дефинитивно побољшање. Ако се често нађете са веб локацијама које се споро учитавају и видео записима који се баферују, 5Г би дефинитивно требало да направи разлику у вашој свакодневној употреби.

Напомена: Пошто 5Г може да преноси податке много већим брзинама, може врло брзо да потроши вашу количину података. Обавезно пазите на употребу мобилних података ако свој иПхоне стално користите на 5Г мрежи.

ФАКс

П. Да ли је иОС 16.2 доступан свима?

Да, иОС 16.2 је представљен за све, тако да не морате да будете програмер или јавна бета верзија да бисте инсталирали иОС 16.2 на свој иПхоне.

П. Да ли иПхоне 11 подржава 5Г у Индији?

Не, иПхоне 11 не подржава 5Г повезивање. Само иПхоне СЕ треће генерације и иПхоне 12 серија и новији имају подршку за 5Г мреже.

  Направите конкурс за поклоне користећи ових 14 алата

Припремите се за 5Г брзине уз иОС 16.2

иОС 16.2 је добродошло ажурирање за кориснике иПхоне-а из више разлога. Не само да доноси функције попут нове Фрееформ апликације за сарадњу и подршке за Аппле Мусиц Синг, већ коначно додаје и дуго очекивану 5Г подршку у индијским иПхоне јединицама. Сада када знате како да омогућите 5Г на иПхоне-у у Индији, јавите нам да ли ћете користити 5Г или планирате да се за сада држите 4Г? Ако сте већ почели да користите 5Г, поделите своја искуства са нама и обавестите нас ако имате проблема са 5Г на иПхоне-у у Индији.