Како користити Мицрософтов Цопилот Имаге Цреатор за генерисање јединствених АИ слика

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор је конкурент ОпенАИ-јевом ДАЛЛ-Е 3, али такође користи ДАЛЛ-Е 3 технологију.
  • Цопилот Имаге Цреатор нуди бесплатно генерисање АИ слика, а такође омогућава и неке основне измене.
  • Приступите Цопилот Имаге Цреатор-у у Едге-у или било ком претраживачу за јединствене слике.

Мицрософт Цопилот је најближи конкурент ЦхатГПТ-у. Разумљиво је, пошто Цопилот користи исту технологију као ЦхатГПТ, све до свог бесплатног генератора слика.

Тако је; можете користити Мицрософт Цопилот да генеришете бесплатне АИ слике користећи ДАЛЛ-Е 3, и то је невероватно једноставно за направити.

Шта је Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор?

Тхе Званични Мицрософт блог први пут је најавио да ће креирање АИ слике доћи у Цопилот 21. марта 2023. У то време, Цопилот се још увек звао Бинг АИ Цхат пре промене имена у новембру 2023.

У то време није постојала велика разлика између Бинг АИ Цхат-а, алатке за креирање слика и Цопилот-а. Била је то вежба брендирања да се обједине Мицрософт-ови АИ цхатбот алати под једним именом. Сада постоји неколико различитих Мицрософт Цопилот АИ алата, у распону од Цопилот у Виндовс 11 и Цопилот у Мицрософт 365 до новијих алата као што су Цопилот за продају и Цопилот за сигурност.

Назад на Цопилот Имаге Цреатор. Користи ОпенАИ ГПТ-4 и ДАЛЛ-Е 3 генератор текста у слику да претвори ваше речи у слике.

Постоје две „верзије“ Цопилот Имаге Цреатор-а, иако обе функционишу слично. Цопилот Имаге Цреатор-у можете приступити директно из Мицрософт Цопилот у оквиру Едге претраживача, што је ексклузивна Едге функција. Међутим, не желећи да исечете потенцијалне кориснике, можете му приступити и у било ком претраживачу тако што ћете отићи на Цопилот Имаге Цреатор. У наставку ћу покрити разлике између сваке опције, али оба алата за креирање АИ слика прате исту премису: унесете своје речи, а АИ алат их претвара у јединствене слике.

Како користити Мицрософт Цопилот Имаге Генератор

Мицрософтов Цопилот Имаге Цреатор користи ДАЛЛ-Е 3 за креирање АИ слика. ДАЛЛ-Е 3 је исти АИ текст-у-слику који ћете наћи на ЦхатГПТ Плус, ОпенАИ-јевом премиум нивоу претплате од 20 долара. Дакле, ово је проблем: можете користити исти алат за креирање слика ДАЛЛ-Е 3 са Цопилот-ом без плаћања ни пенија.

Цопилот Имаге Цреатор је потпуно бесплатан, што му даје значајну предност у односу на ЦхатГПТ Плус. То такође није једини разлог да користите Мицрософт Цопилот уместо ЦхатГПТ.

Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор у Едге-у

Ако користите Мицрософт Едге претраживач, најлакши начин да почнете да користите Имаге Цреатор је у обичном Цопилот ћаскању. Замолите Цопилот да креира слику и он ће дати све од себе да пружи јединствени поглед на ваш унос, пружајући четири слике 1:1 (неће вам дати слику 2:1 или на неки други начин, без обзира на то који унос покушате— али за то постоји разлог!).

Када се ваше слике појаве, можете да их преузмете, делите или отворите за уређивање у Мицрософт Десигнер-у, његовом веб алату за уређивање слика.

Међутим, за разлику од ЦхатГПТ-а, можете да уносите измене и измене у своју слику коју је направио Цопилот без напуштања странице. Мицрософт-ови алати за уређивање Цопилот вам омогућавају да прелазите између стилова слике, промените слику у пејзаж и направите нека мала подешавања боје. Ово нису алати за уређивање какве ћете наћи у одговарајућем софтверу за уређивање фотографија, али довољно је да направите неке мале измене у покрету.

На пример, замолио сам Цопилот Имаге Цреатор да „направи 2:1 слику особе која стоји на плажи“, што, наравно, није успело и уместо тога ми је дало четири слике 1:1.

Међутим, одатле сам изабрао слику коју сам желео да користим, притиснуо икону „прошири“ у доњем десном углу и изабрао пејзаж. Копилот је аутоматски магично подесио оригиналну слику у 2:1 1792×1024, коначно испунивши мој првобитни захтев.

Затим сам применио неколико различитих стилова на слику, одлучивши се за пикселску уметност и оригами за јединствен додир. Остале опције укључују акварел, блок штампа и стеампунк. Сваки стил се примењује неприметно и можете се вратити на оригиналну слику у било ком тренутку.

Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор у било ком претраживачу

Ако не користите Едге, можете да користите Цопилот Имаге Цреатор у било ком претраживачу са наменском веб локацијом. Страница Цопилот Имаге Цреатор је углавном иста, али са неколико разлика.

Прво, верзија веб локације не садржи АИ уређивање на страници као што је Едге Цопилот Имаге Цреатор. Можете да отворите било коју слику коју креирате у Мицрософт Десигнер-у, али у време писања, овај уређивач фотографија не садржи алатке за уређивање АИ за промену односа, примену јединствених стилова и тако даље.

Друго, Имаге Цреатор доступан свим претраживачима користи систем токена „појачавања“ да би обезбедио брзе слике. Почињете са 100 појачања, и сваки пут када унесете промпт, користи се појачање. Када потроше појачања, Имаге Цреатор неће дати приоритет вашим креацијама и може проћи неколико минута да се појаве. Чини се да то не утиче на квалитет, ум, само на време.

Оно што ми је било занимљиво је да ће се слике Креатора слика генерисане у Цопилот он Едге појавити у вашим недавним сликама Имаге Цреатор-а. Измене које направите на Цопилот он Едге сликама ажурираће се у два алата док их правите, али то је једносмерни процес.

Да ли треба да користите Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор или ЦхатГПТ Плус са ДАЛЛ-Е 3?

Фрустрирајуће је што Цопилот Имаге Цреатор неће креирати 2:1 слику из кутије, али Мицрософтов алат за уређивање се брине о томе уз неколико додатних кликова, тако да то није превелики проблем.

ЦхатГПТ се не испоручује са ниједним алатом за уређивање слика, сваки пут када направите промену на слици, креира потпуно свежу верзију. На сликама испод, замолио сам ЦхатГПТ да „направи 2:1 слику особе која стоји на плажи“, а затим сам замолио да „претвори ову слику у пиксел арт“. Испунио је оба захтева, али друга слика је потпуно нова, што није оно што сам желео.

Међутим, исти проблем се односи и на неке слике програма Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор, што је још једна фрустрација. Дакле, у ствари, ако желите да направите одређену слику 2:1, боље је да користите ЦхатГПТ од самог почетка, јер имате веће шансе да добијете праву слику први пут.

Све у свему, ако желите бесплатан АИ генератор текста у слику, тешко је гледати даље од Мицрософт Цопилот Имаге Цреатор-а. Једноставан је за употребу, моћан и даје широк спектар типова слика, стилова и још много тога.