Како користити нову функцију одобрења учесника на ВхатсАпп групама

Нема сумње да је ВхатсАпп најкоришћенија апликација за размену порука на свету. И да би задржала ову позицију, платформа за размену порука у власништву Мета наставља да ради на побољшању корисничког искуства, било путем нових функција или побољшане заштите приватности. Функција групног ћаскања ВхатсАпп је једна од најчешће коришћених јер омогућава корисницима сличних интересовања да се повежу и комуницирају. Због тога је ВхатсАпп увео заједнице и гомилао нове функције приватности како би администратору дао већу контролу над групама. Једна ствар која брине многе администраторе групе је да се свако може придружити групи користећи везу за позив. То је велики безбедносни проблем јер би непозвани учесник могао бити штетан за приватност групе. За борбу против овог проблема, ВхатсАпп је увео ново ажурирање које омогућава администраторима групе да имају бољу контролу над онима који су вољни да се придруже групи. Дакле, у овом водичу смо објаснили како да користите нову функцију „Учесници на чекању“ да бисте одобрили ко може или не може да се придружи групи.

Омогућите функцију одобравања нових учесника на ВхатсАпп-у

У овом чланку смо поделили како администратори групе могу да омогуће функцију „Одобри нове учеснике“ на ВхатсАпп групама. Али пре тога смо објаснили шта је то нова функција и зашто је важна за кориснике.

  25 најбољих алата за тестирање АПИ-ја

Шта је функција „Одобри нове учеснике“ на ВхатсАпп-у?

Раније је сваки корисник са везом за позив могао да се придружи ВхатсАпп групи. Веровало се да је ово питање приватности јер су многе групе присиљене да воде интимне или поверљиве разговоре. Администратори морају да имају моћ над тим ко може, а ко не може да се придружи групи. Ново ажурирање ВхатсАпп-а фокусира се на овај аспект, пошто је уведена нова функција „Учесници учесници“.

Са овом функцијом, администратори групе сада могу дозволити или забранити било коме да се придружи разговору. Када је ова функција омогућена, чак и ако корисник има везу за позив у групу, сада ће морати да сачека одобрење од администратора групе.

Како омогућити функцију одобравања нових учесника на ВхатсАпп групама

Ова нова функција одобравања корисна је за администраторе група јер се везе за придруживање понекад деле на мрежи или на платформама друштвених медија, што доводи до прилива људи. Ова функција вам помаже да избаците појединце које нисте позвали или не желите да се придруже вашој групи. Ево како то можете да омогућите:

1. Отворите ВхатсАпп Мессенгер на свом телефону. Додирните име групе за коју желите да омогућите функцију.

2. Сада додирните име ВхатсАпп групе на врху да бисте отворили екран „Информације о групи“.

3. Померите се надоле по екрану са информацијама о групи док не пронађете опцију „Подешавања групе“ и додирните је.

4. У поставкама групе, потребно је да омогућите опцију „Одобри нове учеснике“. Подразумевано је искључено.

5. Додирните „Одобри нове учеснике“ и изаберите опцију „Укључено“ у искачућем прозору да бисте укључили функцију одобрења администратора у ВхатсАпп-у.

  Упознајте Целију, замену за Гоогле помоћника компаније Хуавеи

Напомена: Искачући прозор који се појављује садржи текст који каже: „Када је укључено, администратори морају одобрити свакога ко жели да се придружи групи.“ Администратори групе сада имају потпуну контролу над тим ко може, а ко не може да се придружи групи.

Како одобрити или одбити захтеве за учешће у ВхатсАпп групама

Сада када знате како да омогућите подешавање Одобри нове учеснике у ВхатсАпп групи, време је да научите како ова функција функционише. У наставку смо детаљно описали како администратори могу да одобре или одбију корисницима да се придруже ВхатсАпп групи.

1. Пре него што погледамо процес одобравања, хајде да брзо видимо шта корисник који прими линк за групну позивницу види када је ова функција омогућена. Када додирнете дугме „Придружи се групи“, видећете искачући прозор са дугметом „Захтев за придруживање“. Такође садржи текст – „Администратор мора да одобри ваш захтев.“

2. Враћајући се на уређај администратора, имаћете обавештење „захтев на чекању“ за преглед када неко жели да се придружи групи преко линка за позив. Додирните ово обавештење да прегледате захтеве. Алтернативно, додирните име групе да бисте прешли на екран „Информације о групи“, померите се надоле док не пронађете опцију „Учесници на чекању“ и додирните је.

3. На следећем екрану можете прихватити или одбити захтеве учесника на чекању према вашим жељама. И то је учињено. Администратори ВхатсАпп групе сада имају потпуну контролу над тим ко може да се придружи групи, а ко не.

Прихватите захтев (Л) и Одбијте захтев (Р)

Функција одобрења ВхатсАпп администратора за нове учеснике

Дакле, овако администратори могу да омогуће и користе потпуно нову функцију „Одобри нове учеснике“ да побољшају безбедност и приватност групе ВхатсАпп. Ова функција ће посебно бити корисна за велике интелектуалне групе, оне који раде на канцеларијским или факултетским пројектима и многе друге. Ако сте заинтересовани за АИ хипе, додавање ЦхатГПТ-а у ВхатсАпп такође ће вам од велике користи. Штавише, ВхатсАпп сада подржава емоји реакције за поруке и функцију закључавања отиском прста за побољшану приватност. Уз то, да ли сте администратор групе који је већ омогућио ову функцију? Јавите нам своје искуство у коментарима испод.

  Пример додавања коментара у 15 програмских језика