Како користити траку са алаткама у Мицрософт ПЦ Манагер-у у оперативном систему Виндовс 11

Кључне Такеаваис

 • Мицрософт ПЦ Манагер је моћна апликација дизајнирана да замени апликације за управљање рачунарима/чистачи треће стране.
 • Најновије бета ажурирање укључује нови одељак Почетна, побољшане алате за складиштење и одељак са алаткама за приступ Виндовс алатима.
 • Корисници могу омогућити плутајућу траку са алаткама на својој радној површини и прилагодити је својим жељеним алатима и везама.

Мицрософт ПЦ Манагер је моћнији него раније и увео је више нових функција, укључујући плутајућу траку са алаткама. Апликација је Мицрософтов одговор на све апликације треће стране за управљање рачунарима/чистаче, које сада изгледају мање корисне.

Добијате бољи општи дизајн, са вертикалним менијем и више пододељака, укључујући нови одељак Тоолбок-а. Хајде да детаљно истражимо ове карактеристике.

Шта је ново у апликацији Мицрософт ПЦ Манагер?

Апликација Мицрософт ПЦ Манагер је још увек у бета верзији. Претходне верзије апликације су имале два главна одељка: чишћење и безбедност. Али ажурирање доноси нови одељак Почетна у апликацији који уредно поставља сва корисна подешавања у плочицама. Подржава светле и тамне режиме и прилагођава се подразумеваној теми система.

Осим естетских додатака, добијате четири дискретна одељка: Заштита, Складиштење, Апликације и Кутија са алаткама. Можете да вратите изглед траке задатака и подразумеване апликације у одељку Заштита.

У одељку Складиште су побољшани алати за чишћење датотека, који укључују реновиран алат за идентификацију великих датотека. Раније сте могли да прегледате датотеке само у Филес Екплорер-у, али сада апликација отвара нову подстраницу за одељак Велике датотеке са више филтера и опција скенирања.

  12 апликација које морате имати за Виндовс 11 које једноставно не можете пропустити

Можете да преместите или трајно избришете једну или више датотека директно из овог прозора без отварања Филе Екплорер-а. Опција дубоког скенирања је и даље ту, а чак можете приступити и Стораге Сенсе-у из апликације Мицрософт ПЦ Манагер. Одељак Управљање апликацијама нема ништа ново. Можете завршити процесе, управљати апликацијама за покретање и директно приступити Мицрософт Сторе-у.

Последњи одељак је одељак Тоолбок, помоћу којег можете приступити вишеструким Виндовс алатима, приказати плутајућу траку са алаткама на екрану и додати прилагођене везе.

Морате да инсталирате најновију верзију апликације Мицрософт ПЦ Манагер (3.8.2.0) са званична веб локација Мицрософт ПЦ Манагер-а. Али ако се суочите са потешкоћама при преузимању или инсталирању апликације, можете је преузети и са Тецхспотсајт од поверења.

Након што инсталирате апликацију Мицрософт ПЦ Манагер, кликните на икону Тоолбок у вертикалном менију са леве стране. Затим кликните на прекидач поред опције Прикажи траку са алаткама на радној површини да бисте омогућили траку са алаткама.

Са плутајућом траком са алаткама на екрану, сада можете да минимизирате апликацију Мицрософт ПЦ Манагер. Кликните и превуците траку са алаткама на било коју страну екрана да бисте је закачили на ту позицију. Ако то не урадите, појавиће се на врху свих отворених апликација.

Када пређете мишем преко позиције траке са алаткама, она ће се аутоматски појавити. Кликните на дугме Боост да обришете меморију или покренете било који алат. Можете чак додати прилагођене везе ка веб локацијама на траци са алаткама, а затим их директно покренути у Едге-у.

Подразумевана листа алата на траци са алаткама за многе може бити неадекватна. Можда вам неће требати опција Едге претраге или желите да додате још алата или уклоните неке од њих. Ево како да га прилагодите:

  Како да поправите отварање нових картица у Цхроме-у на Виндовс-у
 • Пређите курсором на траку са алаткама на радној површини да бисте је отворили.
 • Кликните на Подешавања.
 • Сада кликните на Додај алате.
 • Кликните на плус (+) да додате алат на траку са алаткама.
 • Ако желите да уклоните икону алатке са траке са алаткама, кликните на икону минус (-).
 • На крају, кликните на радну површину да бисте затворили траку са алаткама.
 • Можете сакрити траку са алаткама без затварања апликације Мицрософт ПЦ Манагер у позадини. Пређите курсором преко траке са алаткама да бисте је отворили и кликните на Подешавања. Затим кликните на Сакриј траку са алаткама да бисте је сакрили на радној површини. Међутим, мораћете да приступите одељку Тоолбок у апликацији Мицрософт ПЦ Манагер да бисте открили траку са алаткама.

  Трака са алаткама прилагођена кориснику за одржавање рачунара

  Нова апликација Мицрософт ПЦ Манагер може боље да управља Виндовс-ом и толико је пуна функција да може да се такмичи са било којим менаџером рачунара или апликацијом за чишћење. Сада можете да идентификујете веће датотеке, управљате апликацијама и понашањем на траци задатака и приступате вишеструким уграђеним Виндовс апликацијама преко траке са алаткама са знатно побољшаним корисничким интерфејсом. Међутим, није јасно када ће апликација изаћи из бета фазе и појавити се у Мицрософт Сторе-у за опште кориснике.