Како користити верзије у ДаВинци Ресолве 18.5

Када користите ДаВинци Ресолве, да ли сте икада пожелели да видите различите погледе на снимак на којем радите, а да не морате стално да притискате дугме за поништавање? Па, постоји начин, и релативно је једноставан за направити.

Ова функција се зове Верзије. Иако постоји већ неко време, од надоградње ДаВинци Ресолве-а 18.5, постао је ефикаснији.

Наставите да читате да бисте сазнали више о томе како да користите верзије на страницама ДаВинци Ресолве Фусион и Цолор.

Шта је тачно функција Версионс у ДаВинци Ресолве-у?

ДаВинци Ресолве има неколико сјајних функција које вреди проверити — Верзије су једна од њих. Верзије су функција која вам омогућава да имате више визуелних репрезентација исте ствари.

На пример, рецимо да сте креирали наслов на страници Фусион и желели сте да видите како ће изгледати у различитим фонтовима или са другим ефектима који су му додати. Можете да направите до шест верзија наслова и да прелазите између њих да бисте видели која се највише истиче.

То је веома ефикасан алат за вишеструке ефекте.

Како користити верзије на страници Фусион

Наставимо са примером коришћења Верзија за креирање различитих наслова.

Почните на страници за уређивање и додајте ефекат Тект+ на своју временску линију из Ефекти > Тоолбок > Наслови. Још увек не морате ништа да мењате за наслов.

На картици Инспектор кликните на икону Фусион—изгледа као чаробни штапић. Одатле ће се отворити страница Фусион и моћи ћете да почнете да уређујете свој наслов.

На картици Инспектор на страници Фусион кликните на икону Верзије — изгледа као два правоугаоника наслагана један на други. Одатле ћете видети шест картица за шест верзија вашег наслова. Почните да уређујете верзију 1 свог наслова.

Када уредите наслов како желите, кликните на верзију 2. Ово ће вам омогућити да наставите са уређивањем наслова без бриге о промени оригинала.

Овај процес можете поновити до шест пута са различитим стиловима као што су фонт, размак, смицање, сенчење и било шта друго што можете замислити. Да бисте видели различите наслове, кликните између различитих верзија и одатле ћете моћи да изаберете своју омиљену.

Како користити верзије на страници у боји

Страница Боја је место где можете да додате све врсте сјајних ефеката као што су замућење и праћење покретних објеката и коришћење ДаВинци Ресолве алата за корекцију боја. Функција Верзије на страници Цолор ради мало другачије од Фусиона.

Рецимо да желите да мало промените светла дела и сенке свог снимка, али не желите да се петљате са оригиналом само у случају да вам се не свиђа.

Почните тако што ћете отворити картицу Цлипс. Пошто верзија 1 неће бити измењена, одмах ћете креирати верзију 2. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на клип на картици Цлипс. Изаберите Локалне верзије > Креирај нову верзију. Именујте га како год желите и кликните на ОК.

Ако поново кликнете десним тастером миша на снимак, приметићете на врху да се налазите у верзији 2 клипа. Можете уређивати овај клип колико год желите и то неће утицати на снимак верзије 1. Овај корак можете да урадите онолико пута колико желите да креирате онолико различитих верзија колико вам је потребно.

Када будете спремни да гледате између различитих верзија, једноставно кликните десним тастером миша на клип и изаберите коју верзију желите да видите. Верзија са квачицом поред ће бити она са којом тренутно радите.

Верзије су згодна функција када нисте спремни да извршите измену. Поред тога, коришћење је прилично једноставно.

Ако откријете да имате проблема да одлучите на који начин да уредите своје клипове, покушајте да користите Верзије, тако да можете да видите све узорке и изаберете која је верзија права за ваш пројекат.

  Како уклонити колутове на Фацебоок апликацији