Како користити живу говорну пошту на вашем иПхоне-у

Кључне Такеаваис

 • Говорна пошта уживо приказује транскрипцију долазне говорне поште у реалном времену тако да можете да одлучите да ли да одговорите на њу или позовете касније.
 • Говорна пошта уживо је подразумевано укључена у иОС-у 17, али можете да је искључите у апликацији Подешавања.
 • Ако се позив чини важним, можете да одговорите на њега док позивалац оставља говорну пошту тако што ћете додирнути дугме Преузми.

Помоћу говорне поште уживо можете да видите живу транскрипцију долазне говорне поште док позивалац говори, дајући вам преглед њихове поруке и могућност да одмах одговорите на позив ако је хитан. Објаснићемо како да укључите и искључите ову згодну функцију и показати вам како да максимално искористите Ливе говорну пошту на свом иПхоне-у.

Како користити живу говорну пошту за читање текста долазне говорне поште у реалном времену

Када је укључена говорна пошта уживо, ваш иПхоне ће транскрибовати долазну говорну пошту док се снима и приказиваће вам транскрипцију у реалном времену на закључаном екрану. Све док сте подесили говорну пошту на свом иПхоне-у, функција говорне поште уживо вам омогућава да брзо одлучите да ли на позив треба одговорити.

  Како одредити поставке еквилајзера по песми у иТунес-у

Како укључити и искључити говорну пошту уживо

Говорна пошта уживо је подразумевано укључена у иОС 17 и новијим верзијама. Ако се питате како да га искључите (и поново укључите), следите ове кораке:

 • Отворите апликацију Подешавања и додирните Телефон.
 • Притисните ставку Ливе Воицемаил.
 • Укључите или искључите прекидач да бисте активирали или деактивирали функцију.
 • Како прегледати говорну пошту уживо

  Да бисте видели говорну пошту уживо док се транскрибује, једноставно погледајте екран долазног позива. Ваш иПхоне ће приказати текст у реалном времену у центру екрана, између имена позиваоца и дугмади за одговор и одбијање.

  Ако је ваш иПхоне закључан, мораћете да притиснете Тап то Виев да бисте откључали свој иПхоне и видели транскрипт у реалном времену. Ако користите другу апликацију на свом иПхоне-у, видећете сиви индикатор говорне поште на банеру за долазни позив или на Динамичком острву.

  Како ручно послати позив на говорну пошту уживо

  Ако примите долазни позив и пустите га да зазвони, он ће на крају аутоматски отићи у говорну пошту уживо. Међутим, ако желите да га одмах пошаљете на говорну пошту уживо уместо да чекате, то можете учинити на више начина:

  • Притисните дугме за закључавање на вашем иПхоне-у двапут да бисте одбили позив и послали га на говорну пошту.
  • Додирните црвено дугме Одбиј на обавештењу о долазном позиву.
  • Додирните дугме Говорна пошта на екрану долазног позива.

  Шта можете да урадите са говорном поштом уживо на свом иПхоне-у

  Хајде сада да погледамо како да погледамо живу транскрипцију долазне говорне поште, одговоримо на позив усред говорне поште и погледамо претходне гласовне поруке уживо у апликацији Телефон.

    10 Распберри Пи кућишта да би ваш мини-рачунар био безбедан и здрав

  Погледајте транскрипцију говорне поште уживо у реалном времену

  Главна предност функције говорне поште уживо је њена погодност. Можете брзо да погледате шта саговорник говори, чак и ако тренутно не можете да одговорите. Видећете транскрипт директно на закључаном екрану свог иПхоне-а, тако да можете једноставно да подигнете телефон да бисте откључали Фаце ИД и да га погледате.

  Ако вам транскрипт покаже да је позив хитан, можете одмах одговорити. Ово је такође корисно у случајевима када вас особа из предузећа зове, а да бисте је узвратили, захтевало би познавање локала, чекање на чекању или кретање кроз аутоматизовани мени телефона.

  Транскрипције говорне поште уживо се генеришу на вашем иПхоне-у, а не преко онлајн сервера, тако да можете да се осећате пријатно знајући да садржај ваше говорне поште остаје приватан.

  Одговорите на позив док неко оставља говорну пошту уживо

  Док ваш иПхоне приказује транскрипт говорне поште уживо у реалном времену, још увек имате прилику да одговорите на позив. Да бисте одговорили на позив, додирните зелено дугме Преузми.

  Одговарање на позив одмах зауставља снимање говорне поште, а ваш иПхоне ће сачувати оно што је већ снимљено на картици Говорна пошта у апликацији Телефон.

  Сачувајте говорну пошту уживо да бисте је погледали касније

  Не морате да радите ништа посебно да бисте сачували говорну пошту уживо. Свака говорна пошта уживо се аутоматски чува на картици Говорна пошта у апликацији Телефон, заједно са осталим говорним порукама које су тамо ускладиштене. Можете да додирнете говорну пошту да бисте видели сачувану транскрипцију или преслушали аудио снимак.

    Започните са плетењем помоћу ових 6 апликација за хеклање

  Ограничења говорне поште уживо

  Упркос погодности и једноставности које чине гласовну пошту уживо одличном опцијом за многе кориснике иПхоне-а, још увек постоје нека ограничења која треба имати на уму. Чак и са моћним чиповима у најновијим иПхоне уређајима, транскрипција у реалном времену може имати мање кашњење. Ако неко остави веома кратку говорну пошту, можда ћете пропустити прилику да видите транскрипцију или додирнете дугме Преузми пре него што заврши говор и прекине везу.

  У међувремену, ако сте се надали додатним функцијама, попут унапред подешених или чак АИ генерисаних одговора које бисте могли брзо да пошаљете као одговор, можда ћете бити разочарани једноставном имплементацијом компаније Аппле.

  Говорна пошта уживо такође може да изазове проблеме са неким функцијама оператера. На пример, Веризон упозорава да корисници треба да искључе говорну пошту уживо ако желе да користе функције као што су условно прослеђивање позива и говорна пошта за слање текста. Ако имате још проблема, показали смо како да решите проблеме са говорном поштом на иПхоне-у.

  Тренутно је говорна пошта уживо доступна само у САД и Канади.

  Говорна пошта уживо је згодна функција која олакшава одређивање да ли је долазном позиву потребна ваша хитна пажња. Коришћењем ове функције можете да смањите сметње због нехитних позива, а да сте и даље доступни за важне.