Како можете знати да ли вам је Инстаграм избрисао налог

Платформа друштвених медија Инстаграм брише налоге да би очистила веб локацију и учинила је лакшим за коришћење. Ово је одличан начин да садржај на сајту буде релевантан и занимљив за њихове кориснике. Инстаграм брише само оне неактивне налоге који су хаковани или лажни. Компанија брише ове налоге како не би затрпавали други садржај који би људи могли бити заинтересовани да погледају. Када Инстаграм избрише ваш налог, ваш Инстаграм налог нестаје и није вам дозвољено да се пријавите на налог или да му приступите на било који начин. Не можете чак ни да видите постове које сте поделили на платформи. Али поставља се питање како можете знати да ли вам је Инстаграм избрисао налог. Наставите да читате и наставите да сазнате одговор на ово питање заједно са начином да се утврди да ли је неко деактивирао свој Инстаграм.

Како можете знати да ли вам је Инстаграм избрисао налог

Како можете знати да ли је Инстаграм избрисао ваш налог сазнаћете даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Шта значи онемогућен Инстаграм налог?

Онемогућени Инстаграм налог је налог који је доступан на Инстаграму, али га нико не може видети. Ако сте онемогућили свој Инстаграм налог, онда сав садржај који сте поделили на свом Инстаграм налогу неће бити видљив никоме. Нико не може да претражи ваш Инстаграм налог када сте га онемогућили. Такође нећете добијати обавештења са Инстаграма попут живота, ћаскања итд. Међутим, све ове ствари су привремене. Можете поново активирати свој Инстаграм налог кад год желите.

Колико дуго пре него што се деактивирани Инстаграм налог избрише?

Иако Инстаграм не брише налоге који су деактивирани, то не значи да их можете слободно користити. Инстаграм има политику за неактивне налоге која каже да ће компанија уклонити налоге са своје платформе након шест месеци неактивности.

  Шта учинити ако ваш ВПН више не деблокира Нетфлик (2022)

Одговор на ово питање није једноставан. Зависи од тога колико често се пријављујете и колико пратитеља имате. Ваш налог ће бити избрисан ако се не пријавите годину дана. Ако се пријавите бар једном у шест месеци, ваш налог неће бити обрисан, чак и ако је неактиван.

Брисање Инстаграм налога траје тачно 30 дана након што деактивирате налог. Требало би да знате да када ваш Инстаграм налог буде трајно избрисан, нећете моћи да га вратите.

Зашто је потребно месец дана за брисање Инстаграм налога?

Инстаграм жели да осигура да људи не користе апликацију само неколико минута, а затим је напусте. Обично је потребно месец дана да избришете Инстаграм налог из следећих разлога:

 • Компанија жели да осигура да корисник неће поново активирати налог.
 • Инстаграм жели да спречи своје кориснике да напусте платформу.

Инстаграм жели да у потпуности избрише све ваше податке, тако да се ваш Инстаграм налог потпуно брише након месец дана. Нико не може да приступи вашем налогу током овог периода. А када ваш налог буде избрисан, нећете моћи поново да се пријавите са корисничким именом.

Да ли се Инстаграм брише након 30 дана?

Да, потребно је месец дана за брисање Инстаграм налога. Након 30 дана од вашег захтева за брисање налога, постови вашег налога, пратиоци и све ваше информације биће трајно избрисани. Нећете моћи да преузмете своје информације и вратите своје фотографије. Током тих 30 дана, садржај остаје на вашем Инстаграм налогу, али није доступан другим људима који користе Инстаграм.

Да ли корисник није пронађен значи блокиран?

Да понекад. Иако је могуће да вас је тај корисник блокирао на Инстаграму. Али ако видите да корисник није пронађен на Инстаграму, то може бити један од неколико проблема са налогом. Дотични налог може бити онемогућен или избрисан, или је можда забрањен. Ако је корисник кога тражите прекршио смернице Инстаграма, Инстаграм може да суспендује његов налог, па ћете на Инстаграму добити поруку да корисник није пронађен.

Шта значи корисник није пронађен на Инстаграму?

Када видите да корисник није пронашао поруке на Инстаграму, то значи:

 • Није вам дозвољено да видите налог тог корисника.
 • Блокирали су вас тако да не можете да видите њихов налог.

Осим овога, може постојати неколико разлога због којих добијате поруке које нису пронађене на вашем Инстаграму:

 • Грешка у куцању: Ако први пут покушате да дођете до корисничког налога или ручно унесете корисничко име, вероватно ћете претраживати са погрешним корисничким именом. Увек проверите правопис пре претраживања, јер је погрешно откуцано уобичајено.

 • Промењено корисничко име: Инстаграм вам омогућава да лако промените корисничко име свог налога. Дакле, ако тражите корисничко име, корисник је можда направио ново корисничко име. Сада не можете претраживати њихов налог са старим корисничким именом. Решење је само да морате да сазнате ново корисничко име.

 • Онемогућени налог: Онемогућавање налога значи да вас нико не може пронаћи; добиће само поруку да ваш налог није пронађен. Дакле, ако не можете да пронађете корисника, можда су онемогућили своје налоге и на паузи су од Инстаграма. Инстаграм се одлучује за своје кориснике да привремено онемогуће своје налоге и врате се на своје налоге кад год пожеле.

 • Суспендовани налог: Ако је корисник кога тражите прекршио Инстаграм-ове услове коришћења услуге, као што је објављивање увредљивог садржаја, прикупљање пратилаца помоћу апликација трећих страна, итд. Инстаграм би суспендовао тај налог. Дакле, добијате поруку да корисник није пронађен.

 • Блокирао корисник: Може постојати много разлога због којих особа жели да свој лични живот сачува од других, и зато вас је корисник кога тражите блокирао, а ви добијате да корисник није пронађен.

Шта се дешава када Инста избрише ваш налог?

Инстаграм има своје услове коришћења услуге; ако било који корисник прекрши ове услове коришћења услуге, Инстаграм ће његов налог избрисати или суспендовати.

 • Нећете моћи поново да се пријавите са истим корисничким именом.
 • Сви пратиоци и подаци вашег налога биће трајно избрисани.
 • Не можете да приступите својим фотографијама и видео записима објављеним на Инстаграму.

Како можете знати да ли вам је Инстаграм избрисао налог? Ако Инстаграм избрише ваш налог, нећете моћи да тражите никакве информације о свом налогу.

Зашто је ваш Инстаграм налог нестао?

Да ли је и ваш Инстаграм налог нестао? Може бити много разлога зашто је ваш налог нестао:

 • Инстаграм случајно брише ваш налог због техничког квара на Инстаграм сајту.
 • Понекад Инстаграм налози нестају ако сте прекршили Инстаграмове услове коришћења услуге или објавили увредљив садржај.
 • Хакер намерно уклања ваш налог уз помоћ лозинке вашег налога.
 • Ако деактивирате и поново активирате свој налог изнова и изнова, ваш налог може бити избрисан.
 • Ваш налог је можда пријављен са неколико других налога, због чега ваш Инстаграм налог нестане.

Како можете знати да ли је Инстаграм налог избрисан или деактивиран?

Како можете знати да ли вам је Инстаграм избрисао налог? Решење овог питања може се постићи доле наведеним методама. Ако имате Инстаграм налог, важно је да будете свесни шта се дешава када Инстаграм избрише ваш налог.

Метод 1: Претражите своје корисничко име

Ако потврђујете да ли је ваш Инстаграм налог избрисан или не, први корак је да потражите свој налог користећи други Инстаграм налог у вашој Инстаграм апликацији од Андроид и иОС уређаја. Ако не добијете свој ИД, то значи да је ваш налог избрисан или привремено деактивиран.

Метод 2: Претражујте преко Инстаграм налога пријатеља

Отворите Инстаграм профил свог пријатеља који вас прати и покушајте да пронађете ваше коментаре на њихове објаве и ваш Инстаграм ИД у њиховом праћењу. Ако не добијете свој Инстаграм налог, то значи да је ваш Инстаграм налог избрисан. Такође, можете да тражите свој налог преко порука у пољу за ћаскање свог пријатеља.

Како можете рећи да ли је неко деактивирао свој Инстаграм?

Ако имате њихово тачно корисничко име, можете видети да ли су деактивирали свој Инстаграм налог.

 • Потражите налог
 • Потражите њихове лајкове или коментаре у свом посту
 • Потражите њихове поруке за ћаскање

Ако је ваш Инстаграм налог избрисан, можете сазнати тако што ћете проверити пријемно сандуче е-поште. Можда сте примили е-пошту од Инстаграма у пријемно сандуче у вези са брисањем налога. Ако желите да спречите да се ово дешава у будућности, предузмите мере предострожности тако што ћете омогућити двофакторску аутентификацију и ажурирати све апликације трећих страна новим верзијама њиховог софтвера чим изађу.

Да ли и даље видите деактивиран Инстаграм налог?

Не, не можете да видите да ли је неко деактивирао свој Инстаграм налог. Деактивирани Инстаграм налог значи да сав садржај на вашем профилу неће бити видљив никоме нити претражив на мрежи. Ово је привремено или се може учинити све док планирате да налог буде деактивиран. Међутим, можете лако да вратите свој налог тако што ћете се поново пријавити.

***

Дакле, надамо се да сте разумели како можете да знате да ли је Инстаграм избрисао ваш налог са детаљним корацима који ће вам помоћи. Можете нам јавити сва питања или сугестије о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.