Како му приступити и користити одмах

Кључне Такеаваис

 • ОпенАИ је покренуо ГПТ Сторе, где корисници могу пронаћи прилагођене ГПТ-ове које је креирала заједница ЦхатГПТ.
 • Приступ ГПТ продавници је доступан корисницима са премиум претплатама на ЦхатГПТ, али приступ се постепено уводи.
 • Корисници могу да претражују и траже прилагођене ГПТ-ове у продавници по категорији или кључним речима и да их сачувају за будући приступ. Надоградња на ЦхатГПТ Плус се исплати због разних доступних прилагођених ГПТ-ова.

ОпенАИ је коначно представио своју дуго очекивану ГПТ продавницу, нудећи корисницима избор прилагођених ГПТ-ова које је креирала заједница ЦхатГПТ, а који садрже специјализоване цхат ботове у распону од писања и дизајна до програмирања и продуктивности. Лансирање означава најновији потез ОпенАИ-а да искористи велику популарност своје АИ креације ЦхатГПТ, која је освојила свет након лансирања у новембру 2022.

Прилагођена ГПТ продавница ЦхатГПТ-а је тренутно отворена и на овај начин можете да је користите да пронађете унапред програмиране АИ алате који су вам потребни.

Како приступити ГПТ продавници

За приступ и коришћење нове ГПТ продавнице потребна је ЦхатГПТ претплата. Само корисници са ЦхатГПТ Плус, ЦхатГПТ тимовима или ЦхатГПТ Ентерприсе налозима ће моћи да користе каталог прилагођених ГПТ-ова продавнице. Такође вам је потребна ЦхатГПТ претплата ако желите да креирате сопствени прилагођени ГПТ.

Међутим, чак и премиум претплатници можда неће имати тренутни приступ. ОпенАИ постепено омогућава функционалност ГПТ продавнице за милионе претплаћених корисника у групама. Дакле, иако је ваше премиум чланство у ЦхатГПТ-у неопходно, само по себи не гарантује да тренутно можете да користите продавницу због постепеног увођења. Корисници без премијум претплате „тренутно могу да претражују ГПТ каталог, али неће моћи да га користе.“ Повремено проверавајте свој ЦхатГПТ налог да бисте видели да ли вам је приступ одобрен јер ОпенАИ наставља да проширује доступност на додатне групе претплатника.

  Како савладати Гоогле упозорења

Како знате када вам је одобрен приступ?

На левој бочној траци интерфејса ЦхатГПТ требало би да видите Истражите ГПТ уместо једноставно Истражите. Када видите ово, можете почети да користите ГПТ продавницу! Запамтите, цела идеја ГПТ продавнице је да помогне корисницима да прегледају и приступе широком спектру ГПТ-ова које је изградила заједница. Дакле, како га можете користити да пронађете прави ГПТ за своје задатке?

Како пронаћи најбоље прилагођене ГПТ у ГПТ продавници

Коришћење ГПТ продавнице је прилично једноставно. Ево како можете да прегледате и тражите прилагођене ГПТ:

 • Када будете могли да приступите ГПТ продавници, кликните на Екплоре ГПТс на левој бочној траци интерфејса ЦхатГПТ да бисте отворили продавницу.
 • На врху странице продавнице видећете истакнуте категорије као што су писање, продуктивност, програмирање, истраживање и анализа и ДАЛЛ-Е за генерисање слика. Кликните на категорију да бисте видели листу прилагођених ГПТ модела са најбољим учинком у тој одређеној категорији.
 • Такође можете да користите траку за претрагу да пронађете ГПТ по кључној речи или сродним терминима.
 • Када пронађете ГПТ који желите да испробате, кликните на њега да бисте отворили појединачну ГПТ страницу.
 • На страници ГПТ видећете информације о томе шта тај модел нуди.
 • Након што тестирате ГПТ који добро решава ваш проблем, предузмите још један важан додатни корак—кликните на име ГПТ-а у горњем левом углу странице, а затим кликните на Задржи на бочној траци. Ово чува тај ГПТ на бочној траци заједно са историјом ћаскања за лакши будући приступ.
 • Међутим, треба да имате на уму да у време писања, ГПТ продавница није прегледана, и да не постоји систем оцењивања или на неки други начин. Надамо се да ће ОпенАИ увести неку врсту система оцењивања у блиској будућности, јер сте тренутно, без икаквог система, сами када је у питању откривање шта добро функционише. Додатно, чини се вероватно да ће неки облик система оцењивања или прегледа бити примењен када се покрене подела прихода ГПТ продавнице, али ОпенАИ није дао никакав фиксни временски оквир за ово.

    Како би нова ВхатсАпп превара могла коштати ваше вољене хиљаде

  Да ли је вредно надоградње на ЦхатГПТ Плус да бисте користили прилагођене ГПТ?

  Пошто вам је потребна претплата на ЦхатГПТ да бисте користили прилагођене ГПТ, вероватно се питате да ли је вредно да платите претплату од 20 УСД да бисте приступили овој функцији.

  Кратак одговор је да. Било да сте почетник или напредни корисник ЦхатГПТ-а, у продавници ћете пронаћи много импресивних прилагођених ГПТ-ова. Штавише, ако ваше вештине подстицања АИ нису нарочито јаке, прилагођени ГПТ-ови су прилично корисни јер поједностављују подстицање. У основи, креатор ГПТ-а обавља већину тешког посла у вези са подстицањем, програмирањем прилагођеног ГПТ-а за одређену тему и омогућавајући вам да искористите предности уз минималан рад.

  Са милионима доступних ГПТ-ова, можда је највећи аргумент за претплату то што је неко можда навео ГПТ који решава тачан проблем са којим се тренутно борите. Такође, запамтите, претплата вам такође даје приступ неколико других погодности, пре свега приступ ГПТ-4 и ДАЛЛ-Е алатки за претварање текста у слику.