Како направити групно ћаскање на Снапцхату и остати у вези са пријатељима

Било је времена када повезивање са нашим вољенима није било тако лако. Писали смо им писма и требало је данима, а у неким случајевима и месецима да дођу до њих. Али брзи развој технологије довео је свет на дохват руке.

Користећи наше паметне телефоне, можемо се брзо повезати са људима које обожавамо и разговарати, посебно након проналаска друштвених медија.

Говорећи о друштвеним медијима, једна од водећих платформи данас је Снапцхат. Апликација омогућава корисницима да шаљу текстове, фотографије, видео записе, итд., другим корисницима. Али то није све. Снапцхат омогућава својим корисницима да креирају групе и истовремено воде групна ћаскања са бројним људима.

Ако сте корисник Снапцхата, а не знате како да направите групу, на правом сте месту. Јер, у наставку ћу поменути кораке за покретање групног ћаскања на Снапцхату.

Шта је Снапцхат?

Снапцхат је апликација за размену тренутних порука која омогућава својим корисницима да се повежу са својим најближима. Међутим, то је само почетак.

Прилично је богат функцијама и нуди бројне погодности за своје кориснике. То укључује Снапстреакс, Снап Мап, Стори, Снапцоде, Снапсторе, Дисцовер, Гео-филтере, итд.

Такође долази опремљен са мноштвом сочива за лице и свет, побољшавајући ваше Снапцхат искуство.

Занимљиво је да су старије верзије Снапцхата долазиле са сопственом апликацијом за плаћање, односно Снапцасх. Повезивањем свог банковног рачуна или кредитне картице, корисници могу да преносе или примају новац у апликацији Снапцхат. И даље ме смета што су уклонили ову функцију.

Међутим, карактеристика на коју ћемо се фокусирати у овом чланку су групни разговори.

Зашто групно ћаскање?

У данашњем дигиталном свету, групни разговори имају изузетан значај. Помислите само на популарност Вхатсапп ћаскања.

Групни разговори одишу осећањем припадности и повезаности међу учесницима. Чак и када су физички удаљени једно од другог, групна ћаскања им омогућавају да се виртуелно повежу.

Такође, омогућавају тренутне одговоре у ситуацијама које укључују више људи. Слање порука свим овим људима један по један је дуготрајно, а тамо где је свака секунда важна, ово је незамисливо. Групни разговори дају свим појединцима прилику да приме поруку одједном и брзо одговоре.

Осим тога, групна ћаскања омогућавају корисницима да деле датотеке и различите типове докумената, укључујући слике, видео записе, аудио записе, итд. Када се деле, чланови групе могу лако да траже датотеке и приступе им, без обзира колико су стари.

Кораци за прављење групног ћаскања на Снапцхату

Сада ћу навести све кораке које треба да пратите да бисте направили Снапцхат групу и разговарали са до 200 људи одједном:

 • Покрените апликацију Снапцхат на свом паметном телефону.

 • На дну екрана видећете дугме „Ћаскање“ са иконом облачића са текстом. Кликни на то.

 • Након тога, кликните на дугме „Ново ћаскање“ у доњем десном углу екрана.

 • Затим кликните на ‘Нова група’ и изаберите учеснике групе. У овој фази, такође можете да именујете своју групу тако што ћете додирнути опцију „Нова група“.

 • Када завршите, кликните на дугме „Ћаскање са групом“.

То је то! Сада сте успешно направили Снапцхат групу у којој можете да се забављате у групним разговорима.

Ево мале тајне🤫: ако пошаљете Битмоји, само учесник који је последњи послао поруку, Снап или нешто друго у групи ће имати Фриендмоји.

Такође, имајте на уму да се сви снимци или текстови које пошаљете групном ћаскању аутоматски бришу након 24 сата (ефикасан, али не тако пријатељски као Инстаграмов Ванисх Моде). Иако ова функција повећава приватност, препоручујем вам да водите рачуна о томе шта шаљете, јер Снапцхат не спречава прављење снимака екрана.

Како прилагодити групно ћаскање или управљати њиме?

Снапцхат вам олакшава не само креирање групних ћаскања, већ и њихово прилагођавање или управљање њима. Дозволите ми да објасним ове ефективне опције управљања групним ћаскањем:

#1. Додајте чланове

Ако желите да додате члана или чланове у своју Снапцхат групу, то можете учинити на два начина: први је са ваше листе контаката, а други преко линка за позив.

 • Да бисте додали чланове на своју листу контаката, једноставно урадите следеће:
 • Додирните икону профила групе и отворите подешавања групе.

 • Изаберите контакте са следеће листе и тапните на „Готово“ да бисте додали те нове чланове у групу.

Да бисте додали чланове преко везе за позив, пратите ове кораке:

 • Додирните икону профила групе и отворите подешавања групе.
 • Додирните „Позови путем везе“.

 • У искачућем прозору који се појављује, додирните „Позови“.
 • Коначно, поделите линк позива са својим пријатељима на жељеној платформи, као што су ВхатсАпп, Мессенгер, итд.

#2. Уклоните чланове

Ако желите да уклоните чланове из своје Снапцхат групе, ево како то можете да урадите:

 • Превуците удесно на екрану камере да бисте ушли у одељак „Ћаскање“.
 • Сада додирните икону групе коју желите да промените.

 • Померите се надоле и пронађите корисничко име члана којег желите да уклоните из групе.
 • Затим дуго притисните корисничко име да бисте видели релевантне опције.
 • Изаберите опцију „Уклони из групе“ и притисните дугме за потврду.

#3. Искључи звук чланова

Снапцхат вам омогућава да утишате обавештења из групе да бисте елиминисали вашу сметњу. То је прилично лако:

 • Почните тако што ћете приступити подешавањима групе.
 • Додирните три вертикалне тачке у горњем десном углу екрана.

 • Додирните „Обавештења о порукама“.
 • У следећем искачућем прозору добијате три опције: „Све поруке“ (за све поруке), „Само помињања“ (за означене поруке) и „Нечујно“ (за сва обавештења). Додирните најприкладнију опцију.

#4. Напустите групно ћаскање

У случају да више не желите да будете део одређене групе, слободно је напустите. За напуштање групе потребно је да извршите следеће кораке:

 • Отворите подешавања групе.
 • Додирните три вертикалне тачке у горњем десном углу екрана.
 • Додирните „Напусти групу“.

#5. Преименујте групу

Преименовање Снапцхат групе је посао без напора. Ево како можете да промените име групе:

 • Додирните жељену групу.
 • Затим додирните име групе и преименујте га у шта год желите.

 • Додирните ‘Готово’ након што упишете ново име.

#6. Сачувајте групне текстове

Ако желите да сачувате одређене поруке у својој Снапцхат групи, само урадите следеће:

 • Отворите групно ћаскање и пронађите поруку коју желите да сачувате.

 • Једноставно задржите ту поруку и додирните „Сачувај“.

Снапцхат-ова функција за чување текста ради мало другачије у поређењу са другим апликацијама за размену порука. За разлику од њих, Снапцхат означава ваше чување и обавештава све учеснике групе да сте сачували ту поруку. Имајте ово на уму како бисте избегли да дођете у било какве непријатне ситуације.

Предности групног ћаскања на Снапцхату

Постоји више погодности Снапцхат групних ћаскања:

 • Снапцхат групни разговори помажу корисницима да остану у контакту са неколико пријатеља у исто време. Уместо да им шаљете поруке појединачно, довољна је само једна порука у групи. Ово штеди време и побољшава удобност корисника.
 • За предузећа, групни разговори на Снапцхату доносе бољи ангажман са својом публиком. Они могу да користе групе као ефикасан медиј за дељење најновијих ажурирања, понуда, промотивног садржаја итд. Осим што олакшава допирање до потенцијалних купаца, то може помоћи у повећању свести о бренду. Све ово ће сигурно допринети већој продаји и приходима.
 • Организације такође могу да користе Снапцхат групне разговоре да би олакшале бољу комуникацију и сарадњу између чланова тима. Групни разговори могу послужити као платформа на којој сви чланови могу разговарати у реалном времену и много брже доћи до одлуке.

Закључак

Снапцхат групни разговори могу дозволити корисницима да се повежу са свим својим драгим особама одједном и поделе своје снимке. Осим тога, то доноси боље ангажовање и повећану продају за предузећа. Поред тога, може промовисати бољу сарадњу међу саиграчима у компанији.

Надам се да ће вам овај водич корак по корак за креирање таквог групног ћаскања у великој мери помоћи у подизању ваше виртуелне интеракције. Такође, погледајте кораке за управљање својом групом да бисте савладали своју игру Снапцхат групног ћаскања.

Дакле, групе сигурно нису клише када су у питању друштвени медији. Следеће, сазнајте како да користите ЛинкедИн групе да бисте прешли од почетника до нинџа за умрежавање.

  Како променити назив ВиФи мреже