Како направити компјутерски генерисану уметност користећи АИ

Популарност компјутерски генерисане уметности која користи вештачку интелигенцију је на врхунцу свих времена. Данас се то једноставно назива умјетношћу генерисаном умјетном интелигенцијом. Захваљујући великом технолошком развоју у области генеративних система вештачке интелигенције, скоро свако може да произведе запањујуће АИ слике описујући оно што жели да види. Без обзира да ли сте икада узели четкицу или не, можете креирати невероватну уметност користећи вештачку интелигенцију.

У овом чланку ћемо објаснити шта је компјутерски генерисана уметност и како можете одмах да почнете да креирате сопствене слике вештачке интелигенције.

Шта је уметност генерисана вештачком интелигенцијом?

Уметност генерисана вештачком интелигенцијом је свака слика креирана коришћењем генеративног АИ модела. Обично ово укључује уношење неког текста – који се зове промпт – у АИ уметнички генератор.

Ови системи за претварање текста у слику користе низ сложених технологија као што су алгоритми дубоког учења и генеративне адверсаријске мреже (ГАН), при чему је крајњи производ прилично невероватан. Користећи само неколико речи или реченица, модел може да генерише слику на основу вашег описа.

Технологија вештачке интелигенције свакако може бити тешка за умотавање у главу, али забавни део уметности генерисане вештачком интелигенцијом је да не морате да знате ни једну ствар о томе како да цртате или сликате, нити морате да знате било шта о компјутерском програмирању. Постоји много бесплатних апликација које можете користити за генерисање јединствених уметничких дела, једина ствар коју треба да донесете је ваша машта.

Избор АИ Арт Генератора

АИ арт генератори се могу преузети као апликација или користити у претраживачу преко веб апликација. Ако желите да уроните прсте у АИ рибњак, онда је најбоље место за почетак са једним од многих АИ генератора текста у слику који су доступни бесплатно. Неки од најмоћнијих АИ генератора уметности које можете да користите укључују:

За оне који су заинтересовани за то који је најбољи, можете прочитати упоредно поређење најбољих АИ генератора уметности.

Друге апликације које вреди погледати су Нигхтцафе, ОпенАрти Дреам би Вомбо. Бесплатни су, једноставни за коришћење и настављају да се побољшавају како технологија постаје све боља.

  Делите датотеке, фасцикле и снимке екрана једним кликом

Како користити АИ Арт Генератор

Већина генератора АИ уметности за претварање текста у слику ради на исти начин. Све што треба да урадите је да унесете текстуални упитник и гледате како уметност оживљава пред вашим очима. Резултати ће се појавити брзо, понекад за мање од једног минута, а одатле можете преузети слику или одабрати да генеришете други сет слика на основу првог резултата.

У оквиру за текст почните тако што ћете унети реченицу која описује слику коју желите да креирате. Када сте задовољни својим описом, притисните Ентер или дугме које каже Генериши, Креирај или слично. Испод је једна идеја коју смо испробали у ДАЛЛ-Е.

Промпт: Дигитална слика девојке која пече кроасане у свемиру

На већини платформи можете кликнути на слику да бисте је прегледали или преузели. Још један трик је да потражите дугме на којем пише Упсцале, што ће вам дати могућност да преузмете слику у вишој резолуцији.

Многе платформе нуде бесплатне кредите које можете потрошити на генерисање уметности пре него што будете морали да платите било шта, тако да можете испробати неколико генератора уметности за забаву пре него што размислите о куповини више кредита.

Ако сте спремни да почнете да правите уметност, ево неколико специфичних водича о томе како да креирате слике помоћу АИ генератора уметности:

Прављење доброг обавештења

Након што га испробате, можете почети да размишљате о томе како да направите добар упитник.

„Промпт Енгинееринг“ је термин који се односи на људе који користе различите методе да би добили резултат АИ слике који је што је могуће ближи ономе што су намеравали. Једна метода коју предлажемо је да почнете са листом питања о томе шта желите да креирате.

На пример, поставите себи следећа питања:

  • Да ли желите да генеришете фотографију, слику, цртеж или 3Д рендеровање?
  • Да ли је слика објекта, пејзажа или сцене?
  • Које боје треба да садржи слика? На пример, пастелне, неонске, тамне, живе нијансе или пригушене тонове?
  • Да ли имате на уму одређени материјал? На пример, пластика, бетон, метал или крзно?
  • Шта желите да видите у позадини и првом плану?

Затим можете узети одговоре на ова питања и формирати упит попут следећег:

Упозорење: Уље на сеоској кући поред језера, у пригушеним земљаним тоновима, шума у ​​позадини

  Како да репродукујете Цхроме аудио преко одвојених уређаја

Наравно, ово није све што можете да укључите у свој упит. Слично као прави уметник, размишљање о врсти осветљења коју желите или описивање сваког субјекта на слици са великим детаљима помоћи ће вам да направите боље слике. Чак и записивање емоција сцене ће променити резултате.

Као што видите у горњем примеру, многе од ових ствари можете лако комбиновати у једну реченицу тако што ћете сваку идеју одвојити зарезом. Ако слика није баш оно што желите, промена редоследа речи може да произведе сасвим другачије резултате.

Можете видети како ово функционише у пракси на сликама испод:

Упозорење: Акрилна слика краве у пустињи, живописно плаво небо изнад, подне, реалистично, спокојно

Упозорење: Акрилна слика пустиње са кравом у њој, живописно плаво небо изнад, подне, реалистично, спокојно

Једина разлика између упутстава је у томе што смо променили редослед речи са „крава у пустињи“ у „пустиња са кравом у њој“. Та мала промена померила је фокус са краве, што је резултирало сликом која је уместо тога истакла пејзаж.

Неки АИ модели ће дати већи значај речима које се налазе на почетку реченице него на крају. Зато је вредно потрошити време на експериментисање са различитим брзим варијацијама пре него што одустанете од идеје.

Побољшање ваше уметности генерисане вештачком интелигенцијом

Постоји мноштво фантастичних брзих идеја које ће вам помоћи да почнете да стварате уметност вештачке интелигенције, али најбољи савет за побољшање сопствене уметности је да будете прецизни о томе шта тачно желите на својој слици, све до уметничког стила, боје и материјала.

Пошто су многи генератори уметности вештачке интелигенције обучени користећи познате уметничке стилове, они могу да разумеју термине као што су „импресионистички“, „дигитална уметност“ или „акварелно сликарство“. Можете чак и тражити од њега да генерише уметност у стилу познатог уметника као што су Ван Гог или Пикасо, или да одражава одређени временски период.

Други модификатори су мање очигледни, али могу дати неке изненађујуће одличне резултате. На пример, НигхтЦафе објашњава да коришћење кључне речи „нереалан мотор“ даје резултате који изгледају као 3Д приказане слике високе резолуције. То је зато што АИ модел разуме да је Унреал Енгине мотор за 3Д рендеровање који се у великој мери користи за развој игара.

  7 корисних шаблона за састанке један на један за документовање вашег следећег састанка

Осим савета, постоји много савета и трикова за стварање боље АИ уметности. Међу њима је учење како да повећате резолуцију ваше слике генерисане вештачком интелигенцијом, тако да можете да почнете да делите висококвалитетне верзије своје АИ уметности на мрежи. Такође можете научити неколико Пхотосхоп вештина да поправите грешке у својој АИ уметности.

Неки генератори АИ уметности такође нуде јединствене алате, као што је ДАЛЛ-Е-ова функција Оутпаинтинг, која вам омогућава да генеришете нове слике генерисане вештачком интелигенцијом које се неприметно уклапају у вашу сопствену уметност. Са овим развојем технологије, многе заједнице су се појавиле око заједничког интересовања за АИ уметност.

Постоји много других згодних ствари које можете да урадите унутар АИ уметничког генератора који ће проширити вашу креативност на различите начине.

Најједноставнија функција од свих је да генеришу нови скуп варијација. У техничком смислу, АИ модел је недетерминистички, што значи да може наставити да производи различите слике упркос томе што користи потпуно исту промпт. Ако вам се не свиђају резултати, притисните дугме које каже Регенерисање, Нове варијације или слично.

Још једна заједничка карактеристика АИ арт генератора је могућност брисања и уређивања делова слике. Ово је корисно за оне слике које су скоро савршене, осим једног чудног изобличења или случајног објекта у кадру. То можете да урадите у ДАЛЛ-Е тако што ћете изабрати слику и притиснути Уреди. Користите алатку за брисање да бисте уклонили делове слике које желите да промените, а затим поново кликните на Генериши.

Неки АИ генератори уметности чак вам дају могућност да отпремите своју слику као почетну тачку. Одатле можете обрисати делове слике и регенерисати нове АИ оквире. Или користите оригиналну слику као референцу за генерисање нових варијација.

Такође можете да користите Оутпаинтинг у ДАЛЛ-Е да проширите слику у различитим правцима да бисте креирали веће сцене, што значи да можете да изађете из односа 1:1 који он подразумевано користи.

Извуците максимум из АИ Арт Генератора

Лепота коришћења вештачке интелигенције за стварање компјутерски генерисане уметности је у томе колико је то једноставно. Писање реченице је све што је потребно да бисте генерисали своју прву АИ слику, а постоји много платформи које можете испробати бесплатно.

Када се савладате са процесом, следећи корак је рад на изради висококвалитетних упита. Покрените своју машту размишљајући о специфичном уметничком стилу, темама боја и осветљењу које желите да ваша слика има. Биће потребно неколико покушаја да све буде како треба, али то је све део забаве!