Како направити музику из текстуалног одзива користећи Суно АИ

Кључне Такеаваис

  • Суно АИ ствара музику засновану на текстуалним упутствима, поједностављујући производњу музике без сложених вештина или опреме.
  • Користите Суно да креирате сегменте песме, обезбедите метаознаке за вођење АИ и наставите песму помоћу функције Наставак.
  • Завршите песму у Суно-у тако што ћете дати оутро текстове, користите Суно метаознаке попут „[silence]” за последњи сегмент и преузмите целу песму.

Ако много слушате музику, велике су шансе да сте у неком тренутку размишљали о стварању сопствене музике. Међутим, у традиционалном смислу, оживљавање ваших креативних идеја захтева много вештине и опреме. Са Суно АИ, више не морате да бринете о томе.

Шта је Суно АИ и шта можете да урадите са њим?

Суно АИ је револуционарно средство које је створила група музичара и стручњака за вештачку интелигенцију како би елиминисала баријеру између креативности и музичке продукције. Крајњи циљ овог алата је да омогући било коме да ствара музику једноставно тако што је замишља, без потребе да учи теорију музике, свира инструмент и савлада дигиталну аудио радну станицу.

Суно генерише музику на основу текстуалних упита. Ви описујете жанр, вибрацију, инструменте и тему своје песме, а Суно генерише два аудио сегмента, обично укључујући вокале. Осим веб апликације, можете користити Суно преко Мицрософт Цопилот-а или као Дисцорд бот.

На површини, то је све што Суно има. Ако сте тражили кратак аудио сегмент, ваше путовање се завршава овде када преузмете комад и поделите га. Међутим, ако озбиљно размишљате о коришћењу вештачке интелигенције да направите целу песму, са Суно-ом можете још много тога. Песма у наставку говори о специфичном лику видео игрице, и веровали или не, у потпуности је направљена са Суно АИ.

Заинтригирани? Започните тако што ћете се пријавити за веб апликација Суно АИ. Када се пријавите, добићете 50 бесплатних дневних кредита. Можете добити више кредита претплатом на плаћени план, почевши од 8 УСД месечно. Сада, хајде да направимо песму пуне дужине са АИ!

1. Осмислите нацрт за своју песму

Прво, прво морате да одредите шта желите да направите. Ово је још важније јер ћете кредите користити за сваку генерацију, па је најбоље да их не трошите. Суно АИ најбоље функционише са текстовима, тако да ће текстови бити главни фактор који одређује структуру песме.

Можете користити ЦхатГПТ или алтернативне АИ цхат ботове да вам помогну овде. Ево како сам користио ЦхатГПТ да смислим нацрт за своју песму:

Промпт:
Напишите текст за песму која описује мој однос љубави и мржње са Парасауром у видео игрици АРК.

Био сам задовољан оним што ми је ЦхатГПТ дао, па сам га задржао како јесте. Увек можете тражити од њега да унесе измене у свој одговор. Коришћење техника за подстицање може у великој мери побољшати ваше ЦхатГПТ искуство.

2. Направите први део песме у Суно

Сада када је креативни процес повучен, време је да употребите Суно. Отворите веб апликацију и идите на картицу Креирај, где ћете видети оквир за текст и дугме Креирај. Овде можете да унесете опис песме да бисте брзо генерисали два сегмента.

Оно што нас занима је прекидач прилагођеног режима. Када окренете прекидач, оквир за текст ће се променити и можете да унесете сопствене текстове.

Иста кутија са текстовима је место где ћете упутити Суноу музичке редове. За ово можете користити метаознаке; опис је доступан на веб-сајт Суно. У основи, метаознаке су линије у промпту стављене у заграде или заграде које воде Суноа о томе које звуке треба да произведе.

Метатагови су важни да би Суно радио по жељи, али га такође могу збунити. Резултати нису поуздани или поновљиви, тако да ћете понекад морати да дате све од себе у писању упутства и надати се најбољем.

Дакле, унесите текст, наслов и стил и кликните на Креирај. Два задатка ће се појавити на десној страни екрана, а Суно ће почети да генерише сегменте песме, заједно са омотом генерисаном вештачком интелигенцијом.

Када су сегменти спремни, послушајте их и видите да ли вам се свиђају. Чешће него не, резултат изгледа као да је у средини песме или није релевантан за упит који сте унели. У таквим случајевима, поново кликните на Креирај (можда уз неке измене упита) док не добијете добар почетни сегмент.

В2 модел Суно АИ (основни план) може да генерише највише 80 секунди музике. Ово је прекратко да би била потпуна песма, али функција наставка вам омогућава да надоградите и проширите сегменте. Ово ћемо покрити касније у чланку.

Чудно, у мом случају, остављајући Стиле оф Мусиц празним коначно ми је дало вибрацију коју сам желео. Ево упутства коју сам користио:

Ох Парасауре, са твојим стилом тако финим,

Ти си и благослов и трн у мојој кичми,

Твоја оданост се тресе, твоја храброст се савија,

У овом дигиталном плесу, где се стварност стапа.

Добио сам снимак од 20 секунди који је звучао невероватно. То је игнорисало [Drum Solo] метатаг, али је нумера у целини била одлична. Ово је обезбедило чврсту основу за изградњу остатка песме. Следећи сегменти неће бити тако насумични јер ћете их градити на овом.

Суно може бити и диван и фрустрирајући. Да бисмо то ставили у перспективу, горе је други сегмент генерисан из тих тачних упита. То је песма од 80 секунди у потпуно другачијем жанру и чак ни не пева речи у позиву.

3. Наставите песму у Суно након почетних упутстава

Остатак процеса је релативно лак када спустите први сегмент. То је зато што ће Суно боље разумети оно што тражите, а резултати ће бити мање насумични. Наставак је једна од најбољих Суно-ових карактеристика, јер неприметно генерише остатак стазе.

Да бисте наставили сегмент, кликните на три тачке поред његовог имена, а затим изаберите Настави са ове песме. Ово ће додати песму у одзивник. Додајте стихове за следећи део, а затим кликните на Креирај. Да бисте избегли било какву забуну, најбоље је да не мењате стил и наслов.

Ево упутства коју сам користио за други сегмент:

Провео сате кротећи, покушавајући да тренирам,

Али његова нервозна природа ме излуђује,

Без обзира на труд, неће стајати високо,

У овом дивљем свету, где је храброст све.

Овај пут је Суно резултат био веома импресиван. Сегмент се беспрекорно наставио са претходним и имао је веома задовољавајуће повећање баса.

Одавде је ствар настављања песме и промене промпта. За следећи упит, једноставно сам додао једну метаознаку.

Излаз је био фантастичан. Што више дате Суно-у за рад, то боље даје резултате.

4. Завршите песму у Суно

Свим добрима мора доћи крај. Међутим, завршетак песме са Суно може бити једнако фрустрирајући као и почетак. У већини случајева, давање аутро текстова ће завршити новим ритмом. Након што сам се поиграо са упутствима, открио сам да овај одзив најбоље функционише:

Ох Парасаур, са твојим стилом тако финим (Парасаур)

Ти си и благослов и трн у мојој кичми (Парасаур)

Твоја оданост се тресе, твоја храброст се савија,

У овом дигиталном плесу, где се стварност меша (Парасаур)

Удар и узбуђење су се стишали као што је то тражило, али Суно је песму ипак оставила недовршеном. За следећи сегмент уносим само метаознаку аутро:

Ни ово није завршило песму, али је створило веома разрађен бас оутро, што је био леп додатак песми. У овом тренутку, можете користити било који бесплатни аудио едитор да сами избледите сегмент и завршите песму. Али ако инсистирате да све то радите у Суно-у као ја, ево упутства која је успела. За последњи сегмент, користио сам метаознаку испод:

И коначно, Суно је постепено уклањао инструменте све док песма није избледела. Савршен завршетак.

5. Како преузети целу песму у Суно-у

Иако у деловима, сада имате своју песму генерисану вештачком интелигенцијом. Срећом, Суно може открити који делови иду заједно и дати вам пуну дужину као МП3 датотеку. Кликните на три тачке поред завршног дела песме и изаберите Гет Вхоле Сонг. Ово ће отворити страницу за преузимање МП3 датотеке.

Када га преузмете, можете га поделити на Соундцлоуд-у или било којој другој платформи која вам се свиђа. Ако сте за генерисање песме користили премиум претплату на Суно, можете чак и да продајете своју музику на мрежи, као што је наведено у Суно најчешћа питања.

Иако Суно није савршен и понекад може да генерише небитне нумере, он је и даље моћан алат способан да произведе песме пуне дужине. Без обзира да ли сте музичар амбициозан или само желите да експериментишете, Суно АИ дефинитивно вреди покушати.